Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • DESERTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SRIUBOS
    • UŽKANDŽIAI
    • GĖRIMAI
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
    • PIETŲ DĖŽUTĖS
    • PIETŲ DĖŽUČIŲ PRIEDAI
    • GERTUVĖS
    • TERMO PUODELIAI
    • NAMŲ TEKSTILĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • DESERTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SRIUBOS
    • UŽKANDŽIAI
    • GĖRIMAI
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
    • PIETŲ DĖŽUTĖS
    • PIETŲ DĖŽUČIŲ PRIEDAI
    • GERTUVĖS
    • TERMO PUODELIAI
    • NAMŲ TEKSTILĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

PyragaiSALDUMYNAI

Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

parašė Asta 6 Rgs ’12
Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

Man labai patinka rašyti. Bet ar tai reiškia, kad turėčiau rašyti knygą? Ar ją kas nors skaitytų?
Man patinka ir piešti. Lapų, lapelių ir sąsiuvinių kampučiuose pripaišyti gėlyčių, saulyčių ir kitų mažmožių. Bet tai tikrai nereiškia, kad galėčiau būti dailininke.
Taip pat man dar labai patinka fotografuoti. Prie lovos esu pasidėjusi porą knygų apie fotografiją. Prieš miegą kartais jas pavartau, kartais – skaitau iki išnaktų. O kartais, paėmusi į rankas fotoaparatą, mėgstu save įsivaizduoti kaip šiek tiek bohemišką fotografę su skrybėle, ilgu sijonu ir penkiolika žvangančių apyrankių. Bet ar to užtenka, kad galėčiau ja būti?

Ir, aišku, dar man patinka gaminti. Suktis virtuvėje tarp cukraus pudros debesų ir vadinti save keksiukų fėja. Bet ir čia – sustok, akimirka žavinga – ar galėčiau fėja būti už savo virtuvės ribų?

Bent jau čia – šioje saulėtoje virtuvėje – man, rodos, sekasi gerai. Gal to ir pakanka? Gal nereikia sau užduoti šitiek daug klausimų? Bet kaip kitaip rasti atsakymus? Kaip kitaip rasti save?

Kai skelbiam minutės pertraukėlę, nes nuo kasdienybės ima mausti galvą, galim užsiplikyti puodelį arbatos. Atsipjauti dosnų gabalėlį obuolių pyrago ir saldžiais kąsneliais numaldyti kartais truputį niūrias mintis.

Skonis: 9/10. Minkštas, drėgnas obuolių pyragas, kurio “cinkelis” – smulkinti migdolai. Jie biskvitiniam pyragui suteikia labiau charakteringą skonį. Rudens dienomis, prie puodelio arbatos šis pyragas tikrai bus puikus.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Pastry Affair

Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 90 min.

INGREDIENTAI

6 vidutinio dydžio obuoliai, nulupti ir supjaustyti kubeliais
1 1/2 valg.š. cinamono
1 1/4 puodelio cukraus
2 3/4 puodelio miltų
1 valg.š. kepimo miltelių
1 arb.š. druskos
1 puodelis aliejaus
1/3 puodelio rudojo cukraus
1/4 puodelio obuolių sulčių
1 arb.š. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
1/2 puodelio migdolų, sukapotų

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
2. Paruoštus obuolių kubelius suberkite į dubenį, apibarstykite cinamonu ir 1/4 puodelio cukraus. Išmaišykite ir atidėkite į šalį.
3. Kitame dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
4. Supilkite aliejų, 1 puodelį cukraus, rudąjį cukrų, obuolių sultis, vanilinį cukrų ir kiaušinius. Išplakite iki vientisos masės.
5. Suberkite migdolus ir išmaišykite.
6. Į paruoštą kepimo indą tolygiai paskleiskite pusę paruoštos tešlos. Tolygiai suberkite obuolius ir vėl ant viršaus paskleiskite likusią tešlą.
7. Kepkite orkaitėje apie 90 minučių, patikrindami mediniu pagaliuku. Tuomet, kai medinis pagalius, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus – pyragas iškepė.
8. Skanaus!

cinamonasmigdolaiobuoliaiobuolių sultyspyragassaldumynaivanilė
10 komentarų
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Obuolių pyragas
kitas įrašas
Makaronai su padažu “Bolognese”

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladinis pyragas

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Vyšnių „cobbler“

Keksiukai su Bananais ir Šokoladu

Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

GĖRIMAI

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

SALDUMYNAI

Obuolių pyragas

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Varškės pyragas su pudingu

LENGVI KĄSNELIAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

Česnakiniai sūrio krekeriai su morkų humusu

10 komentarų

Ruta 6 Rgs ’12 - 8:57 pm

Nieko tokio tos niurios mintys, kai jas yra kaip numaldyti tokiu puikiu pyragu. O abejones, man atrodo, tik padeda po truputeli trepsenti tobulumo link. Taigi, kad abejoti – sveika 🙂 o kaip kazkoks ismincius kazkada tarstelejo, neabejoja tik kvailiai 🙂 jaukios Tavo nuotraukos – matyt, kad salia gulincios knygos duoda naudos 🙂

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:57 pm

Rūta, ačiū už gražius ir šiltus žodžius 🙂 Tikra tiesa – visos mintys ir visi svarstymai, kad ir kokie jie niūrūs kartais būna, padeda eiti pirmyn. O tai yra labai gerai 🙂

O tas sąsiuvinis nuotraukoje – mano mamos receptų sąsiuvinis, kuriame tikrai galima ne vieną aukso vertą receptą rasti 🙂

Reply
Loreta 7 Rgs ’12 - 10:22 am

Į šią svetainę užsuku labai dažnai kad ir tik žvilgtelėti, o gal yra jau naujas receptėlis 🙂 Perskaičiusi šį paskutinį įrašą negalėjau nepakomentuoti 🙂 Asta, tavo svetainė kupina šiltų laiškų, gerų emocijų, gražių nuotraukų ir puikių receptų, ačiū tau:)

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:57 pm

Loreta, tai tau ačiū 🙂 Už komentarą, šiltą ir nuoširdų, už tai, kad lankaisi ir skaitai 🙂 Ačiū!

Reply
Indrė 19 Rgs ’12 - 1:59 pm

Ar kepimo popieriaus nereikia niekuo ištepti? :O 2 kartus kepiau su popierium ir vis jis man prilimpa prie pyrago 🙁

Reply
zorzet 20 Rgs ’12 - 8:00 am

AČIŪ AČIŪ AČIŪ! Vakar kepiau. Super puper pyragas (vyras reiklaiai paprašė dar iškepti). Tik labai norėjo iš silikoninės formos pabėgti (26cm). Kitą kartą reikės ieškoti kitokios formos – aukštesniais kraštais.

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:57 pm

zorzet, labai smagu girdėti, kad pyragas taip labai patiko! 🙂 Džiaugiuosi:)

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:57 pm

Indre, auksinis patarimas: naudok tik BALTOS spalvos kepimo popierių, o visus rusvus ir rudus išmesk lauk, nes jie tikrai niekam tikę, man irgi ne kartą buvo prie jų prikepęs pyragas. O su baltu – nei karto! 🙂

Reply
Vaida 15 Rgp ’13 - 8:13 am

Be galo skanu spyragas: daug obuolių, cinamono.. tobula :). Pirmas obuolių pyragas, kurį noris kepti ir kepti, o skoniu niekad nenusiviliu 🙂 . Ačiū už puikų receptą !!!

Reply
Asta 21 Rgp ’13 - 1:40 pm

Vaida, nėra už ką, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

PARDUOTUVĖ

Promotion Image

PIETŲ DĖŽUTĖS

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Skaniausi kalėdiniai meduoliai

    23 Lap ’18
  • 3

    Kūčiukai

    23 Gru ’13
  • 4

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 5

    Medaus tortas

    17 Gru ’13
  • 6

    Florentinai

    13 Gru ’19

Reklama

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Florentinai

    13 Gru ’19
  • Tešloje keptas vištienos pyragas

    10 Gru ’19
  • Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

    6 Gru ’19

Kategorijos

  • GĖRIMAI (24)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (4)
    • Šaltieji gėrimai (18)
  • KALĖDŲ PASAKOS (44)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (195)
    • Apkepai (36)
    • Blynai (23)
    • Bulvių patiekalai (21)
    • Daržovių patiekalai (91)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (32)
    • Makaronų patiekalai (15)
    • Mėsos patiekalai (44)
    • Miltiniai patiekalai (18)
    • Nesaldūs pyragai (26)
    • Troškiniai (13)
    • Varškės patiekalai (27)
    • Žuvis (26)
  • LENGVI KĄSNELIAI (151)
    • Blynai ir vafliai (26)
    • Duona (17)
    • Karštieji užkandžiai (18)
    • Košės (13)
    • Pusryčiai (84)
    • Salotos (20)
    • Šaltieji užkandžiai (36)
    • Sumuštiniai (13)
  • PASAULIO SKONIAI (4)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (425)
    • Bandelės (22)
    • Be orkaitės (58)
    • Desertai indeliuose (43)
    • Keksai, keksiukai (81)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (114)
    • Pyragėliai (23)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (60)
    • Tortai (78)
  • SRIUBOS (14)
  • VALGOMOS DOVANOS (33)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (2)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)

Reklama

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų