Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiBulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų ir halumio sūrio blyneliai

parašė Asta 11 Geg ’23
Cukinijų ir halumio sūrio blyneliai

Nieko netrūksta ir nieko ne per daug – tai tobuli pavasario blyneliai pietums, vakarienei ar pietų dėžutei. Lengvi, greitai paruošiami, labai skanūs. Apskrudę išorėje, o viduje – minkšti ir sultingi. Gausūs daržovių, sūrio, prieskoninių žolelių. Vienas tų atvejų, kai paragavusi suprantu: daug geriau nei galėjau tikėtis.

Išbandykit ir jūs, jie – lyg pavasaris lėkštėje!


  • Labai svarbus momentas: cukinijos yra itin sultinga daržovė, tad jas būtina nusunkti ir nusausinti. Sumaišykite tarkuotas cukinijas su druska, palaikykite kiaurasamtyje 10-15 min. ir labai gerai nuspauskite visa susidariusį skystį (delnais ar per ploną audinį).
  • „Halloumi“ sūrį galite keisti varške.
  • Norisi dar daugiau daržovių? Drauge su svogūnais ir česnakais pakepinkite smulkiai tarkuotų morkų ar porą saujų špinatų lapelių, į tešlą įmaišykite smulkintų svogūnų laiškų.

Cukinijų ir halumio sūrio blyneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 12 blynelių Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

2 mažųjų cukinijų (apie 500 g)
1 arb. š. druskos
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3 skiltelių česnako
225 g „Halloumi” sūrio
ryšelio šviežių krapų
1 arb. š. prieskoninių žolelių
¼ arb. š. rūkytos paprikos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 kiaušinių
1 stiklinės (140 g) miltų
½ arb. š. kepimo miltelių

aliejaus (kepti)
grietinės (patiekti)

GAMINIMO EIGA

1. Cukinijas sutarkuokite burokine tarka (su odele ir sėklomis). Sumaišykite su šaukšteliu druskos, dėkite į kiaurasamtį ir palikite 10-15 min. nuvarvėti. Tuomet labai gerai nuspauskite delnais, kad tarkiai liktų kuo sausesni.
2. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiais gabalėliais supjaustytus svogūnus ir česnakus. Kepkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol suminkštės. Suberkite į dubenį su nusausintomis cukinijomis.
3. Į tą patį dubenį suberkite burokine tarka sutarkuotą halumio sūrį, smulkintus krapus, prieskonines žoleles, rūkytą paprika, pipirus ir lengvai išplaktus kiaušinius. Išmaišykite.
4. Suberkite miltus, kepimo miltelius. Dar kartą išmaišykite.
5. Kepkite blynelius įkaitintame aliejuje virš vidutinės ugnies po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gardžiai apskrus ir viduje bus iškepę.
6. Patiekite su grietine ar kitais norimais priedais.

Recepto idėja: Cook Republic

blynaicukinijoshalloumihalumiskrapainesaldūs blynaisūris
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais
kitas įrašas
Dešrainiai su mėsos kukuliukais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pikantiški cukinijų, varškės ir lęšių blynai

Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Špinatų ir rikotos pyragas

Tarta su varške ir pomidorais

Vištienos kotletukai su varške

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Silke įdarytos bulvės

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su...

Makaronų salotos su kepta vištiena

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Karamelinis sūrio tortas

Biscotti su šokoladu ir migdolais

Tortas „Opera”

Bananinis sūrio tortas

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Mielinis aguoninių bandelių pyragas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Chia sėklų pudingas su mėlynėmis ir granola

Salotos su traškiais avinžirniais

Žaliasis kokteilis su persikais

Pusryčių keksiukai

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais ir avietėmis

Karšti skrebučiai su lašiša

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų