Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiBulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų ir halumio sūrio blyneliai

parašė Asta 11 Geg ’23
Cukinijų ir halumio sūrio blyneliai

Nieko netrūksta ir nieko ne per daug – tai tobuli pavasario blyneliai pietums, vakarienei ar pietų dėžutei. Lengvi, greitai paruošiami, labai skanūs. Apskrudę išorėje, o viduje – minkšti ir sultingi. Gausūs daržovių, sūrio, prieskoninių žolelių. Vienas tų atvejų, kai paragavusi suprantu: daug geriau nei galėjau tikėtis.

Išbandykit ir jūs, jie – lyg pavasaris lėkštėje!


  • Labai svarbus momentas: cukinijos yra itin sultinga daržovė, tad jas būtina nusunkti ir nusausinti. Sumaišykite tarkuotas cukinijas su druska, palaikykite kiaurasamtyje 10-15 min. ir labai gerai nuspauskite visa susidariusį skystį (delnais ar per ploną audinį).
  • „Halloumi“ sūrį galite keisti varške.
  • Norisi dar daugiau daržovių? Drauge su svogūnais ir česnakais pakepinkite smulkiai tarkuotų morkų ar porą saujų špinatų lapelių, į tešlą įmaišykite smulkintų svogūnų laiškų.

Cukinijų ir halumio sūrio blyneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 12 blynelių Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

2 mažųjų cukinijų (apie 500 g)
1 arb. š. druskos
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3 skiltelių česnako
225 g „Halloumi” sūrio
ryšelio šviežių krapų
1 arb. š. prieskoninių žolelių
¼ arb. š. rūkytos paprikos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 kiaušinių
1 stiklinės (140 g) miltų
½ arb. š. kepimo miltelių

aliejaus (kepti)
grietinės (patiekti)

GAMINIMO EIGA

1. Cukinijas sutarkuokite burokine tarka (su odele ir sėklomis). Sumaišykite su šaukšteliu druskos, dėkite į kiaurasamtį ir palikite 10-15 min. nuvarvėti. Tuomet labai gerai nuspauskite delnais, kad tarkiai liktų kuo sausesni.
2. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiais gabalėliais supjaustytus svogūnus ir česnakus. Kepkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol suminkštės. Suberkite į dubenį su nusausintomis cukinijomis.
3. Į tą patį dubenį suberkite burokine tarka sutarkuotą halumio sūrį, smulkintus krapus, prieskonines žoleles, rūkytą paprika, pipirus ir lengvai išplaktus kiaušinius. Išmaišykite.
4. Suberkite miltus, kepimo miltelius. Dar kartą išmaišykite.
5. Kepkite blynelius įkaitintame aliejuje virš vidutinės ugnies po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gardžiai apskrus ir viduje bus iškepę.
6. Patiekite su grietine ar kitais norimais priedais.

Recepto idėja: Cook Republic

blynaicukinijoshalloumihalumiskrapainesaldūs blynaisūris
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais
kitas įrašas
Dešrainiai su mėsos kukuliukais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

Obuoliniai varškės blyneliai

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Žaliasis avokadų kokteilis

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Braškių ir citrinų limonadas

Imbierinis sirupas kavai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir...

Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

Varške įdaryti pomidorai

Šamo plėšiko kukuliukai su bulvių koše ir grybų...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Saldus vyniotinis su Nutella ir lazdyno riešutais

Avižiniai sausainiai su migdolais ir šokolado gabalėliais

Medaus keksas

Tiramisu sūrio tortas

Didelis sausainis

Ananasų ir bananų duona su kariu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų