Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

parašė Asta 18 Bal ’20
Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

Ne tik animacinių filmukų herojai yra lengvai pametę galvas dėl lazanijos – jai neabejinga ir aš, ir tikriausiai daugelis Jūsų. O kaip gi galėtų būti kitaip? Tai nuostabiai jaukus, šiltas ir šildantis, skonių pilnas naminis maistas. Dar nė karto, paskelbusi apie pietums ar vakarienei kepamą lazaniją, nesulaukiau gilaus liūdesio kupino atodūsio – priešingai! Paprastai tokį mano pareiškimą seka šypsenos ir džiaugsmas; tik štai šįkart, pasidalinusi planais vietoje makaronų naudoti saldžiąsias bulves, išvydau pakilusius antakius ir šiokią tokią abejonę. Ar tikrai tai gera mintis…?

Šiandien jau galiu atsakyti, kad mintis net labai gera! Galbūt jau matėte internete sklandančius alternatyvius lazanijų receptus, kuriuose makaronai keičiami cukinijomis, saldžiosiomis bulvėmis ar kitomis daržovėmis. Tokie sprendimai palankūs ne tik kviečių (ar apskritai makaronų) vengiantiems, bet ir naujų skonių ieškantiems, o taip pat – visiems, kurie stengiasi kiekvieną dieną valgyti daugiau daržovių. O tai juk visada sveikintina, tiesa?

Nujaučiau, kad bus skanu nuo pat pradžių, bet kad bus taip skanu – gal net nesitikėjau. Paslaptis čia, matyt, yra išties tobulame saldžiųjų bulvių ir kalakutienos derinyje. Man tai vieni tų produktų, kurie drauge visada yra skanesni nei atskirai ar kokiame kitame derinyje.

Žinoma, kalakutieną galite keisti ir vištiena – geriau tuomet naudoti maltą vištienos kumpelių mėsą, kuri yra daug sultingesnė už gana sausą krūtinėlę. Rikotą taip pat galite keisti tiesiog labai gerai iki vientisos tekstūros pertrinta varške (jei naudojate liesą, įpilkite šiek tiek grietinėlės), nors jei turite galimybę naudoti rikotą – rekomenduoju likti prie šio pasirinkimo. Ji yra drėgnesnės, kremiškesnės ir gaivesnės tekstūros, ir šiai lazanijai tinka išties puikiai.

Kaip ir bet kurią lazaniją, taip ir šią – galite papildyti mėgstamomis daržovėmis, prieskoninėmis žolelėmis. Yra patiekalų, ypač dėkingų improvizacijoms virtuvėje; lazanija tikrai vienas iš jų!

 Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

PATARIMAI, KAIP IŠKEPTI PUIKIĄ LAZANIJĄ

• Saldžiąsias bulves pjaustykite kiek įmanoma plonesnėmis vienodo storio riekelėmis. Taip jos iškeps tolygiai ir pakankamai greitai. Jei naudosite didesnio skersmens bulves, bus lengviau jomis tolygiai padengti visą kepimo indo plotą.
• Rinkitės sultingesnę maltą mėsą: maltą kalakutų petukų mėsą ar, jei kalakutieną norėtumėte keisti vištiena, maltą vištos šlaunelių mėsą.
• Jikotą galite keisti labai gerai iki vientisos tekstūros pertrinta varške (jei naudojate liesą, įpilkite šiek tiek grietinėlės), nors jei turite galimybę naudoti rikotą – rekomenduoju likti prie šio pasirinkimo. Ji yra drėgnesnės, kremiškesnės ir gaivesnės tekstūros, ir šiai lazanijai tinka išties puikiai.
• Prieskonius naudokite pagal skonį. Aš į maltos mėsos patiekalus mėgstu įberti šiek tiek daugiau druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Rikotos sluoksnį siūlau pagardinti mažu žiupsneliu kajeno paprikos – bet ši yra tikrai aštri, todėl žiupsnelis turėtų būti tikrai nedidelis, ypač, jei lazanija bus šeimos patiekalas, kurį valgys ir mažieji valgytojai.
• Jei kepimo metu lazanijos viršus pradės skrusti per greitai, tiesiog uždenkite lakštu folijos ir kepkite toliau. Svarbiausia, – kad iškeptų saldžiųjų bulvių sluoksniai. Ar jie jau tinkamai iškepę, lengvai patikrinsite įsmeigę į lazaniją peilį; jei įsmeigsite jį lengvai, jei peilis „neužklius“ už dar kietos bulvės, tuomet puiku – lazanija iškepusi!
• Vos iškepusi, lazanija bus labai sultinga. Leiskite jai pailsėti, sugerti skysčius ir subręsti apie 20-30 minučių. Tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

 Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

 Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 35-45 min.

INGREDIENTAI

Saldžiųjų bulvių „lakštams“:
2 didesnių saldžiųjų bulvių

Kalakutienos sluoksniui:
2 valg. š. kokosų aliejaus
1 didesnės morkos
1 didelio svogūno
500 g maltos kalakutienos
3 skiltelių česnako
100 g pievagrybių
2 skardinių (800 g) smulkintų pomidorų
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Rikotos sluoksniui:
500 g rikotos sūrio (arba labai gerai pertrintos varškės)
50 g kietojo sūrio
2 kiaušinių
1 ½ arb. š. džiovintų itališkų žolelių (čiobrelių, bazilikų, šalavijų)
žiupsnelio kajeno paprikos
žiupsnio druskos

Viršui:
240 g mocarelos sūrio
50 g kietojo sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite kepimo formą (maždaug 20×30 cm dydžio).
2. Paruoškite saldžiąsias bulves. Jas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite labai plonomis riekelėmis (kuo plonesnėmis supjaustysite – tuo geriau jos iškeps).
3. Paruoškite kalakutienos sluoksnį. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite kokosų aliejų. Suberkite tarkuotą morką ir kubeliais supjaustytą svogūną. Pakepinkite apie 5 minutes, kartais pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
4. Sudėkite matą kalakutieną, suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir maišydami pakepinkite 4-5 minutes, kol mėsa iškeps.
5. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius, išmaišykite ir pakaitinkite dar kelias minutes, kol pievagrybiai suminkštės.
6. Supilkite trintus pomidorus, pagardinkite druska ir juodasiais pipirais. Leiskite užvirti, tuomet nuimkite keptuvę nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
7. Paruoškite rikotos sluoksnį. Pasiruoškite ingredientus.
8. Į dubenį sudėkite rikotą, kietąjį sūrį, kiaušinius, džiovintas žoleles, mažą žiupsnelį kajeno paprikos ir žiupsnį druskos. Gerai išmaišykite. Atidėkite į šalį.
9. Susluoksniuokite lazaniją. Gilesniame kepimo inde ant dugno paskleiskite porą samčių kalakutienos įdaro. Ant viršaus išdėliokite saldžiųjų bulvių riekelių sluoksnį taip, kad jos šiek tiek dengtų viena kitą – saldžiosiomis bulvėmis turite tolygiai padengti visą kepimo indo dugną.
10. Ant saldžiųjų bulvių riekelių tolygiai paskleiskite pusę kalakutienos įdaro. Ant šio – pusę rikotos įdaro.
11. Ant rikotos įdaro lygiai taip pat išdėliokite dar vieną saldžiųjų bulvių sluoksnį. Lengvai paspauskite delnais. Ant saldžiųjų bulvių tolygiai paskleiskite likusį kalakutienos įdarą ir likusį rikotos įdarą.
12. Lazanijos viršų apiberkite tarkuotu mocarelos sūriu, tuomet – saujele tarkuoto kietojo sūrio.
13. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 minutes, arba tol, kol saldžiųjų bulvių „lakštai“ bus iškepę ir minkšti (patikrinkite įsmeigdami peilį). Jei kepant lazanijos viršus ims pernelyg skrusti, uždenkite kepimo folija ir kepkite toliau.
14. Prieš patiekdami leiskite lazanijai apie 20-30 minučių pastovėti ir sutvirtėti. Tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Receptas publikuotas portale LaMaistas.lt.

 Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

 Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

batataibazilikaičesnakaičiobreliadaržovėskalakutienakokosų aliejusmocarelamorkospievagrybiaipomidorairikotašalavijaisaldžiosios bulvėssūrissvogūnai
4 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės
kitas įrašas
Keptų saldžiųjų bulvių humusas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pikantiškas pyragas su porais ir silke

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Trinta brokolių sriuba

Vegetariška daržovių lazanija

Šiltos bulvių salotos su skumbre

REKLAMA

SALDUMYNAI

Apelsininis keksas su rabarbarais ir ispaninio šalavijo (chia)...

Vanilinis varškės pyragas

Honey Castella / Kasutera Cake (Japoniškas biskvitinis medaus...

Migdolinis varškės pyragas be glitimo

Šokoladinis grietininis keksas

Jogurtiniai keksiukai su obuoliais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Karšti skrebučiai su lašiša

Vieno indo barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys...

Naminiai mėsainiai

Vištienos maltinukai su grikiais

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pica su pesto padažu ir vištiena

Žemės riešutų sviesto granola

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Sumuštinukai su pievagrybiais

Rikotos blyneliai su šilauogėmis

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

4 komentarai

Aistė 19 Bal ’20 - 5:49 am

O tiktų su jautienos faršu?

Reply
Asta 26 Bal ’20 - 12:13 pm

Aiste, žinoma, drąsiai! 🙂

Reply
Alina 15 Geg ’20 - 5:20 pm

Tai ar ant dugno deti bulves ar mesa? Lieka taip ir neaiaku,nes primakaluota recepte🤔

Reply
Asta 15 Geg ’20 - 6:20 pm

Alina, nelabai suprantu, kuri vieta pasirodė neaiški, bet tiek devintame recepto punkte, tiek nuotraukose žingsnis po žingsnio yra parašyta/parodyta, kad pradedame nuo kalakutienos 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22
  • Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

    12 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (265)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (117)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (62)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (245)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (42)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (11)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų