Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMAISTAS GAMTOJEMėsos patiekalai

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

parašė Asta 15 Lie ’23
Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

Tris kartus valio sparneliams – gardiems, traškiai apskrudusia odele, tokiems sultingiems, kad tiesiog nunyra nuo kauliukų. Jie gali būti valgis pietums ar vakarienei, gali būti užkandis draugų susibūrimui ar namų kino vakarui. Aš mėgstu sparnelius – ne tas žodis, kaip mėgstu! Ir net neįsivaizduoju, kodėl gaminu juos taip retai – užtat kiekvienąkart, kai pagaminu, tai būna fantastiško skanumo patirtis!

Šie – su česnakais, citrinomis ir kietuoju sūriu – yra sodraus skonio ir aromato. Citrinų ir česnakų skoniai čia dominuoja, jų derinys – labai gardus.

Paklausykit, kaip lengva juos pagaminti: sparnelius įtryniau alyvuogių aliejumi ir „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu vištienai, ir iškepiau orkaitėje. Kol sparneliai kepė, sumaišiau padažą iš tirpinto sviesto, česnakų, petražolių, citrinos ir kietojo sūrio. Vos sparneliams iškepus, dar karštus juos sumaišiau su padažu. Sūris išsilydė, česnakai paskleidė nosį kutenantį aromatą, sparneliai ėmė žvilgėti nuo sviesto.

Nieko nelaukėm – čiupom pirštais ir iškart ragavom, vis pamirkydami į jogurtinį-majonezinį padažą. Fantastiškai skanu!

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Sparneliams:
1 kg vištienos sparnelių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 pakuotės (20 g) „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio vištienai

Aptepimui:
50 g tirpinto sviesto
5 česnako skiltelių
2 valg. š. kapotų petražolių
1 citrinos nutarkuotos žievelės
25 g tarkuoto kietojo sūrio

Padažui:
½ stiklinės (125 g) graikiško jogurto
½ stiklinės (125 g) majonezo
1 valg. š. klevų sirupo
1 valg. š. garstyčių
1 citrinos nutarkuotų žievelių
½ citrinos sulčių
1 tarkuotos česnako skiltelės
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite sparnelius. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Skardą išklokite folija.
2. Vištienos sparnelius sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir prieskonių mišiniu. Išdėliokite ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Kepimo laikui įpusėjus, sparnelius apverskite ir kepkite toliau.
3. Kol sparneliai kepa, paruoškite mišinį aptepimui. Dubenėlyje sumaišykite tirpintą sviestą, smulkiai tarkuotas česnako skilteles, kapotas petražoles, nutarkuotas citrinų žieveles ir smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį.
4. Paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Sandariame indelyje laikykite šaldytuve iki patiekiant.
5. Sparneliams iškepus, sudėkite juos į dubenį, ten pat supilkite mišinį, skirtą aptepimui. Gerai išmaišykite.
6. Sparnelius patiekite su padažu.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#vegetanarur #reklama

Recepto idėja: Olive & Mango

česnakaicitrinosgraikiškas jogurtasmajonezaspetražolėssparneliaisūrisužkandžiaivištiena
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Prancūziški skrebučiai
kitas įrašas
Ikoniškas Vokietijos tiltas: The Bastei Bridge

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir...

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

Moliūgų tyrė

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

Vyšnių „cobbler“

Šokoladinis pyragas

Kakaviniai keksiukai su rikota

Tinginių „Napoleonas“

Saldus vyniotini su varške

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos užkepėlė su špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir...

Orkaitėje keptas šamas su medaus, sojos ir garstyčių...

Vieno indo barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys...

Moliūgų risotto su vištiena

Šiltos bulvių salotos su skumbre

Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 4

    Tiramisu Affogato

    28 Lap ’21
  • 5

    Šokoladinis cukinijų keksas

    31 Lie ’11
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (309)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (37)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (76)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (15)
  • LENGVI KĄSNELIAI (287)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (49)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (608)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (150)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (113)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (15)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų