Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMAISTAS GAMTOJEMėsos patiekalai

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

parašė Asta 15 Lie ’23
Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

Tris kartus valio sparneliams – gardiems, traškiai apskrudusia odele, tokiems sultingiems, kad tiesiog nunyra nuo kauliukų. Jie gali būti valgis pietums ar vakarienei, gali būti užkandis draugų susibūrimui ar namų kino vakarui. Aš mėgstu sparnelius – ne tas žodis, kaip mėgstu! Ir net neįsivaizduoju, kodėl gaminu juos taip retai – užtat kiekvienąkart, kai pagaminu, tai būna fantastiško skanumo patirtis!

Šie – su česnakais, citrinomis ir kietuoju sūriu – yra sodraus skonio ir aromato. Citrinų ir česnakų skoniai čia dominuoja, jų derinys – labai gardus.

Paklausykit, kaip lengva juos pagaminti: sparnelius įtryniau alyvuogių aliejumi ir „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu vištienai, ir iškepiau orkaitėje. Kol sparneliai kepė, sumaišiau padažą iš tirpinto sviesto, česnakų, petražolių, citrinos ir kietojo sūrio. Vos sparneliams iškepus, dar karštus juos sumaišiau su padažu. Sūris išsilydė, česnakai paskleidė nosį kutenantį aromatą, sparneliai ėmė žvilgėti nuo sviesto.

Nieko nelaukėm – čiupom pirštais ir iškart ragavom, vis pamirkydami į jogurtinį-majonezinį padažą. Fantastiškai skanu!

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Sparneliams:
1 kg vištienos sparnelių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 pakuotės (20 g) „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio vištienai

Aptepimui:
50 g tirpinto sviesto
5 česnako skiltelių
2 valg. š. kapotų petražolių
1 citrinos nutarkuotos žievelės
25 g tarkuoto kietojo sūrio

Padažui:
½ stiklinės (125 g) graikiško jogurto
½ stiklinės (125 g) majonezo
1 valg. š. klevų sirupo
1 valg. š. garstyčių
1 citrinos nutarkuotų žievelių
½ citrinos sulčių
1 tarkuotos česnako skiltelės
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite sparnelius. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Skardą išklokite folija.
2. Vištienos sparnelius sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir prieskonių mišiniu. Išdėliokite ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Kepimo laikui įpusėjus, sparnelius apverskite ir kepkite toliau.
3. Kol sparneliai kepa, paruoškite mišinį aptepimui. Dubenėlyje sumaišykite tirpintą sviestą, smulkiai tarkuotas česnako skilteles, kapotas petražoles, nutarkuotas citrinų žieveles ir smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį.
4. Paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Sandariame indelyje laikykite šaldytuve iki patiekiant.
5. Sparneliams iškepus, sudėkite juos į dubenį, ten pat supilkite mišinį, skirtą aptepimui. Gerai išmaišykite.
6. Sparnelius patiekite su padažu.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#vegetanarur #reklama

Recepto idėja: Olive & Mango

česnakaicitrinosgraikiškas jogurtasmajonezaspetražolėssparneliaisūrisužkandžiaivištiena
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Prancūziški skrebučiai
kitas įrašas
Ikoniškas Vokietijos tiltas: The Bastei Bridge

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Mažieji daržovių maltinukai

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvių armonikėlės (Hasselback potatoes) su grietine ir silke

Kugelis | Bulvių plokštainis

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Pikantiškas varškės apkepas su brokoliais ir sūriu

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Šilauogių „clafoutis“

Cinamoniniai čiurų („churros“) vafliai

Bananų ir riešutų sviesto vafliai

Pyragėliai su pomidorais ir trijų rūšių sūriu

Pyragėliai su pomidorais

Obuoliniai avižinių miltų blyneliai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų