Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMėsos patiekalaiPASAULIO SKONIAI

Enčilados su vištiena ir sūriu

parašė Asta 14 Lap ’21
Enčilados su vištiena ir sūriu

Kiekvienas pasaulio kampelis turi savo skambesį. Meksika mano mintyse skamba kaip saulė, garsi muzika, nevaržomas juokas, ryškios spalvos ir maistas, kuriuo gera dalintis. Aštru, aitru, pikantiška – meksikietišką maistą įsivaizduoju toliausiai nuo žodžio „prėska“. Ir valio! Kuo pilkesnis lapkričio dangus už lango, tuo daugiau spalvų norisi susikurti lėkštėje. O enčiladose jų tikrai daug – ne tik spalvų, bet ir ryškių skonių.

Jei ir jūs savo virtuvėj pasiilgot spalvų ar norit paragauti Meksikos, štai gera žinia – šiandien „Lidl Lietuva“ prasideda nauja teminė savaitė, įkvėpta meksikietiškos virtuvės. Aš iš „El Tequito“ asortimento savo enčiladoms pačiupau tortilijų, takų padažo ir, žinoma, kietojo pikantiško čederio sūrio su paprikomis. Į pirkinių krepšelį dar keliavo vištiena, raudonosios pupelės, kukurūzai, avokadai, žalios citrinos ir žalumynai. Visas glėbys ryškių spalvų, kurios per valandėlę virto labai gardžiais pietumis!

Supjausčiau, pakepinau, sumaišiau, įvyniojau, pašoviau į orkaitę, o už pusės valandos ragavau ir stebėjausi, kodėl paskutinįkart enčiladas gaminau prieš kokius ketverius ar penkerius metus. Šitaip paprasta, o juk tikrai labai skanu!

DĖMESIO! Patiekalas aštrus, tad jei mėgstate švelnesnius skonius, takų padažą keiskite trintais pomidorais.

Enčilados su vištiena ir sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 7 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

7 vnt. kvietinių miltų tortilijų

Įdarui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
2 skiltelių česnako
400 g viščiukų šlaunelių mėsos
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų pipirų
žiupsnio „Tex Mex“ prieskonių mišinio
1 skardinės (255 g) konservuotų raudonųjų pupelių
½ skardinės (140 g) konservuotų kukurūzų
300 g čederio sūrio su paprikomis ir pikantiškais prieskoniais
230 g vidutinio aštrumo takų padažo

Viršui:
100 g čederio sūrio su paprikomis ir pikantiškais prieskoniais

Patiekti:
1 gerai sunokusio avokado
¼ raudonojo svogūno
mažų pomidoriukų
žaliosios citrinos
ryšelio šviežių žalumynų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite įdarą. Keptuvėje virš vidutinio dydžio kaitros įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkintą svogūną ir pakepinkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis gardų aromatą.
2. Sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytą vištieną. Pagardinkite druska, pipirais, „Tex Mex“ prieskoniais. Kepkite 6-7 minutes, vis pamaišydami, kol vištiena bus iškepusi.
3. Suberkite pupeles, kukurūzus. Išmaišykite, trumpai pakaitinkite ir nuimkite keptuvę nuo kaitros.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).

5. Kiekvieną tortiliją aptepkite takų padažu. Vienoje tortilijos pusėje dėkite kelis šaukštus paruošto įdaro, užberkite porą saujų tarkuoto sūrio. Susukite tortiliją į suktinuką taip, kad įdaras būtų viduje.
6. Taip pat paruoškite visas tortilijas, sunaudodami visa įdarą ir visa tarkuotą sūrį.

7. Susuktas tortilijas sudėkite į kepimo indą (36×23 cm). Aptepkite likusiu takų padažu, apiberkite tarkuotu sūriu.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol sūris išsilydys.
9. Patiekite enčiladas iš karto, pagardinę mėgstamais priedais: gerai sunokusiais riekelėmis pjaustytais avokadais, smulkiai pjaustytais raudonaisiais svogūnais, pomidoriukais, žaliosiomis citrinomis, šviežiais žalumynais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #ElTequito

avokadaičederio sūrisčesnakaienčiladoskukurūzaimeksikapasaulio skoniaipupelėssūrisvištiena
1 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Graikinių riešutų ir datulių duona
kitas įrašas
Borekas su varškės ir špinatų įdaru

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

Vanilinis ryžių pudingas su keptais obuoliais

Žemės riešutų sviesto granola

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir...

Purus baltymų keksas „Angel Food Cake“

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Imbierinė granola

Karšti sumuštiniai su tunu ir sūriu | Tuna...

Brokolių salotos

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

Česnakiniai sūrio krekeriai su morkų humusu

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Jautienos ir bulvių iešmeliai su fetos padažu

Sluoksniuotos tešlos pyragas (Velingtono kepsnys) su lašiša

MAMOS DIENORAŠTIS // Nesaldus pyragas su lašiša

Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais

Šaltibarščiai

Lazanija su moliūgais ir vištiena

1 komentaras

Simona 25 Sau ’22 - 5:48 pm

Kai gerumo! Tiesa, čederį dėjau įprastą, nes žinojau, kad mano metinukė valgys, o aš pati nėščia, tai pavengiam aštriau, bet vis tiek, kai gerumo! 😁

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų