Šiurpiausiai metų nakčiai – šiurpiausias desertas!
Arba… šalin vorus, voratinklius ir šikšnosparnius – ir dubenyje liks tiesiog paprastas, bet nepaprastai skanus Dubajaus tiramisu. Švenčiate Helovyną ar ne – šio recepto pro akis nepraleisčiau, šypt.
Dubajaus šokoladas prieš kurį laiką tiesiog užvaldė socialinius tinklus ir tapo turbūt madingiausiu metų desertu. Vis tik man, nors labai mėgstu tiek pistacijas, tiek šokoladą, jis kiek per saldus. Visai kas kita, jei kalbame apie tiramisu – jis švelnus, kremiškas, sutirpstantis burnoje ir saldus tik tiek, kiek panorėsite. Kaip ir visi tiramisu, taip ir šis – dangiško skonio desertas!
Dubajaus desertams skirtus produktus visai neseniai į savo asortimentą įtraukė „ALVO“:
- sodraus skonio pistacijų pastą, pagamintą iš 100 proc. pistacijų riešutų;
- saldų pistacijų kremą, tiesiog subalansuotą Dubajaus desertams;
- skrudintą kadayif tešlą, kuri desertams suteikia išskirtinės traškios tekstūros.
Norėdama ne tokio saldaus tiramisu, šįkart naudojau nesaldintą, gryną pistacijų pastą, o desertą papildomai pasaldinau pagal savo skonį. Jei norite saldesnio varianto, pistacijų pastą keiskite pistacijų kremu, arba – naudokite vieną ir kitą lygiomis dalimis.
Gaminkite, ragaukite ir mėgaukitės, nes toks skonių derinys, man rodos, nepalieka abejonių – bus labai, labai gardu!

Dubajaus tiramisu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Kremui:
500 g maskarponės sūrio
200 g pistacijų pastos*
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
400 g riebios grietinėlės
Traškiam kadayif sluoksniui:
200 g skrudintos kadayif tešlos
2 valg. š. pistacijų pastos*
Kavos sirupui:
¾ stiklinės (190 g) stiprios kavos
2 valg. š. cukraus
300 g biskvitinių sausainių („damų pirštelių“)
Viršui:
kakavos
smulkintų pistacijų
* naudojau nesaldintą pistacijų pastą (iš 100 proc. pistacijų riešutų be jokių priedų ar saldiklių). Jei mėgstate saldesnius desertus, naudokite saldintą pistacijų kremą. Tokiu atveju cukraus kremui neprireiks.
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite kremą. Maskarponę, pistacijų pastą, cukrų ir vanilės pastą išplakite plaktuvu, kol produktai susijungs į vientisą masę. Toliau plakdami, lėtai pilkite grietinėlę. Tuomet plaktuvo greitį padidinkite ir plakite, kol gausite formą laikantį kremą.
2. Traškiam kadayif sluoksniui sumaišykite skrudintą tešlą ir pistacijų pastą.
3. Kavos sirupui sumaišykite kavą su cukrumi, kol šis ištirps.
4. Susluoksniuokite tiramisu. Ant didelio dubens dugno paskleiskite porą šaukštų maskarponės kremo. Visus produktus sudėkite sluoksniais: trumpai kavoje pamirkytus sausainius, maskarponės kremą, skrudintą kadayif tešlą. Pakartokite šiuos sluoksnius du ar tris kartus, priklausomai nuo dubens dydžio ir aukščio. Viršutinis turėtų būti maskarponės sluoksnis.
5. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį. Kitą dieną apiberkite kakava, smulkintais pistacijų riešutais ir patiekite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „ALVO“.
#reklama #alvo

