Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Citrininis tiramisu su braškėmis

parašė Asta 1 Geg ’20
Citrininis tiramisu su braškėmis

Paruošiau desertą stiklainėliuose; užsukę juos sandariu dangteliu, galėtumėt įsimesti net į kuprinę. Ir keliauti. Į pievą, į pikniką, į pasimatymą. Stiklainėliuose saugiai uždaryti desertai tiesiog sutverti mažoms kelionėms ir nuotykiams.

Ar yra toks nuotykis, į kurį norėtumėt leistis dabar pat? Dienomis, kai vis dar esame uždaryti tarp keturių namų sienų (pamečiau dienų skaičių, dievaži!), labiausiai norėčiau perbėgti per gatvę, tuomet dar keliasdešimt žingsnių, ir – ten gyvena mano mama. Apie kavą savo vaikystės kieme, ištiesus basas kojas ant žolės, svajoju nuo tada, kai į pasaulį atėjo pavasaris. Tik… kada iš jo išeis karantinas?

Slogučio akimirkoms. Džiaugsmo akimirkoms. Tikėjimo pilnoms akimirkoms. Visoms joms reikia… šio to skanaus.

 Citrininis tiramisu su braškėmis

Yra bent keli būdai paruošti tiramisu: ruošiant klasikinį kremą su kiaušiniais, plakant supaprastintą kremą su grietinėle, o štai čia – dar vienas būdas, paprastesnis ir už patį paprasčiausią. Tiems, kurie skuba, nepasitiki savimi ar nieku gyvu nekels kojos iš namų dėl indelio maskarponės. Tokių desertų paruoštukų – kaip kad „Dr. Oetker“ mišinys tiramisu kremui – galima turėti pasislėpus spintelėje patiems netikėčiausiems atvejams. Vienas plaktuvas, trys minutės didžiausiu greičiu, ir kremas paruoštas.

Nesakysiu, kad tai pats geriausias būdas pasiruošti tiramisu; giliai širdy esu klasikos gerbėja ir užvis mieliausiai šį tobulą itališką desertą ruošiu klasikiniu būdu. Bet lygiai taip pat:
– suprantu, kad yra žmonių, kuriems virtuvėje nesiseka maždaug taip, kaip man nesiseka… dažytis;
– neabejoju, kad kartais ištinka netikėtumų (pavyzdžiui, karantinas, kas galėjo pagalvoti!), todėl spintelėje visada labai gerai turėti pasislėpus šį tą skanaus;
– o ir pati kartais labai mėgstu virtuvėje pakvailioti ir sulaužyti visas taisykles. Klasika? Kitą kartą; išbandykim šiandien ką nors kito!

Užvis smagiausia, kad rezultatas – gardus! Kremas tirštas ir purus, kvepia vanile ir degintu cukrumi. Visai skanu jį kabinti tiesiog vieną, bet dar skaniau susluoksniuoti su biskvitiniais sausainėliais, pamirkytais kavoje. Arba, kaip kad padariau šįkart aš, jau svajodama apie ranka pasiekiamą vasarą, – su gaiviu citrinų kremu ir kasdien vis saldesnėmis braškėmis. Man jau pavyko nusipirkti tikrai skanių, o jums?

P.S. Visada galite ruošti ir kitokį tiramisu kremą:
– klasikinio kremo receptas (su kiaušiniais);
– kremo be kiaušinių receptas.

 Citrininis tiramisu su braškėmis

 Citrininis tiramisu su braškėmis

 Citrininis tiramisu su braškėmis

Citrininis tiramisu su braškėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 45 min. + stingdinimas 2 val. ar per naktį

INGREDIENTAI

Citrinų kremui (apie 250 ml):
2 citrinų, sulčių ir žievelių
100 g miltelinio cukraus
50 g tirpinto sviesto
2 kiaušinių

Sirupui:
½ stiklinės (125 ml) vandens
1 citrinos sulčių
1 valg. š. cukraus

Kremui:
1 pakuotės „Dr. Oetker“ mišinio tiramisu kremui
300 ml pieno

300 g šviežių braškių
100 g biskvitinių sausainių („damų pirštelių“, angl. ladyfingers)

Paruošti:
šviežių braškių
citrinos riekelių
šviežių mėtų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Iš pradžių paruoškite citrinų kremą. Elektriniu plaktuvu citrinos sultis, žieveles, miltelinį cukrų, tirpintą atvėsintą sviestą ir kiaušinius išplakite iki visiškai vientisos masės. Supilkite į vidutinio dydžio puodą.
2. Virkite kremą ant silpnos ugnies nuolat maišydami (kitaip masė prikibs prie puodo dugno ir sienelių), kol sutirštės. Neleiskite užvirti.
3. Kremui sutirštėjus, nuimkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite. Supilkite į stiklainėlį, sandariai uždarykite. Laikykite šaldytuve.
4. Paruoškite sirupą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vandenį, citrinų sultis ir cukrų, kol cukrus ištirps. Atidėkite į šalį.
5. Paruoškite „Dr. Oetker“ tiramisu kremą. Į aukštą indą supilkite pieną ir suberkite pakelio turinį. Plakite elektriniu plaktuvu didžiausiu greičiu apie 3 minutes, kol kremas sutirštės.
6. Braškes supjaustykite.
7. Susluoksniuokite desertą. Biskvitinį sausainį trumpam įmerkite į paruoštą sirupą, ištraukite, ir dėkite ant pasirinktų stiklinių ar stiklainėlių dugno (jei reikia, perlaužkite). Ant viršaus dėkite šaukštą citrinų kremo, ant kremo užberkite šiek tiek pjaustytų braškių, o ant braškių – dėkite porą šaukštų tiramisu kremo. Sluoksniuokite iš naujo, pradėdami nuo trumpai sirupe pamirkytų sausainių.
8. Susluoksniuotą desertą bent 2 valandas (ar geriausiai – per naktį) palaikykite šaldytuve.
9. Patiekite, papuošę šviežiomis braškėmis, citrinų riekelėmis, mėtų lapeliais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetkerlietuva

 Citrininis tiramisu su braškėmis

 Citrininis tiramisu su braškėmis

braškėscitrinosdesertaskremasladyfingersmėtossaldumynaisausainiaitiramisu
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Švediški mėsos kukuliai
kitas įrašas
JOGURTINĖ PANAKOTA SU BRAŠKIŲ ŽELĖ

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladiniai kreminio sūrio putėsiai

Aviečių putėsiai

Mielinis vainikas su kreminiu sūriu, spanguolėmis, apelsinais ir...

Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

Žemės riešutų sviesto ledai

Rudeniniai sausainiai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Morkų pyragas be glitimo

Trupiniuotis su avietėmis

Desertiniai varškės sūreliai su želė gabalėliais

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

REKLAMA

GĖRIMAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Kreminis airiško viskio likeris

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Braškių ir rabarbarų kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pica „Margarita“

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų