Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

GĖRIMAIŠaltieji gėrimai

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

parašė Asta 15 Rgp ’13
Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

„O aš išvažiuosiu prie jūros…” – niūniuoju sau tyliai visą savaitę, nors nė nemėgstu šios dainos.

Bet mėgstu jūrą. Tarp pirštų byrantį smėlį. Dūžtančias bangas. Gaivų orą. Sulėtekius ir saulėlydžius. Kopas ir tingų laiką, mėgaujantis šiltais saulės spinduliais. Mėgstu rytus prie jūros ir bandeles iš mažos bei jaukios kepyklėlės pusryčiams. Mėgstu vakarais šurmuliuojančią centrinę gatvę ir karštų vaflių kvapą (tik ne begalinę žmonių eilę prie jų). Ir lėtus pasivaikščiojimus, miestui paskendus tamsoje ir užgesus atrakcionų lempelėms, kai net iš toli gali girdėti į krantą besiritančias bangas, vėjo ošimą.

Mėgstu dienas prie jūros, kai nereikia skaičiuoti laiko – kai gyventi galima pagal saulę, kylančią ir besileidžiančią.

Mėgstu net tą stiprų pajūrio vėją, negailestingai suveliantį plaukus, įsisukantį į mintis ir viską sujaukiantį. Priverčiantį pabusti. Pamatyti, atrasti, išgirsti naujus dalykus; o gal įvertinti tai, ką turi, kas šalia, kas brangu.

Noriu prie jūros. Laukiu. Jau rytoj.

Skonis: 10/10. Netikėtas atradimas, akimirksniu virtęs pačiu skaniausiu mūsų vasaros gėrimu. Pačiu pačiausiu. Braškės, mėlynės ir citrinos – tobula komanda, kai norisi kažko ypač lengvo ir ypač vasariško.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Atsispausdinti
Porcijos: apie 1,5 l gėrimo Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

3 puodeliai (750 l) vandens
1 puodelis (200 g) cukraus
350 g šviežių braškių
150 g šviežių mėlynių
1 puodelis (250 ml) šviežiai spaustų citrinų sulčių
1 citrinos tarkuota žievelė
kelios citrinos riekelės

GAMINIMO EIGA

Į prikaistuvį supilkite 2 puodelius vandens ir suberkite cukrų. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Išjunkite ugnį ir atidėkite į šalį, kol atvės.

Į maisto smulkintuvą sudėkite braškes, mėlynes ir supilkite vieną puodelį vandens. Išplakite ir susmulkinkite iki vientisos masės. Į prikaistuvį su atvėsusiu cukraus sirupu supilkite trintas uogas ir šviežiai išspaustas citrinų sultis. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Įdėkite kelis citrinų griežinėlius.

Prieš patiekdami, palaikykite porą valandų šaldytuve. Skanaus!

braškėscitrinosgaivieji gėrimaigėrimaimėlynėsšaltieji gėrimaiuogos
8 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Apie „Stumbrą“, degtinę, trejetus ir devynetus
kitas įrašas
Ledų „sumuštiniai“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Žaliasis kokteilis su persikais

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Braškinis pieno kokteilis

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos kaselės

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

Tiršta bulvių ir vištienos sriuba

Tarta su špinatais ir tunu

Burokėlių ir fetos blyneliai

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

GĖRIMAI

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

8 komentarai

Ausra 15 Rgp ’13 - 9:15 pm

Asta, nuotraukas pamaciusi pagalvojau, kad bus Sangria; iskart susinervinau, nes seniai esu susiplanavusi parasyti apie Sangria, tai pagalvojau, kad bus panasu, jog nusikopijavau; man jau buvo vienas toks incidentas, kai buvau apsaukta uz plagijavma; dabar issivyste paranoja; nebegaliu ramiai skaityti blogu; reikia zutbut taisyti padeti ir maziau nervintis; o tavo sitas irasas labai labai grazus; ir gaivus, ir vasariskas; ir gerimas, neabejoju, yra simtabalis;

Reply
Asta 21 Rgp ’13 - 6:23 pm

Aušra, tikrai reikia mažiau nervintis 😉 Aš pati toks… sakyčiau, nervingas žmogus esu, todėl žinau kaip lengvai galima susierzinti net dėl mažiausių dalykų, o po to dar ir, kaip sakai, nemenką paranoją išsivystyti. Bet neverta, tikrai 🙂 Tuoj rudens bei obuolių sezonas įsibėgės, tuomet pasipils pas visus obuolių pyragai, bet tai dar nereikš, kad vieni nuo kitų kažką plagijuojam 🙂 Jau toks dalykas tas maistas ir jo receptai – jei norėsi, visada rasi tą, nuo kurio atseit kažką nuplagijavai.
O gėrimas, taip, šimtabalis. Jei ne šiemet, tai kitais metais labai rekomenduoju išbandyti 🙂

Reply
Per vėlu 16 Rgp ’13 - 7:26 am

mano nuomone šitas receptas per vėlai paskelbtas- braškių ir mėlynių sezonas jau seniai pasibaigęs, nebent imtume tuštinti atsargas žiemai…

Reply
Asta 21 Rgp ’13 - 6:24 pm

Na, taip, sezono įkarštis praėjęs, bet dar prieš kelias dienas ir vienų, ir kitų mačiau turguje 🙂 Kita vertus, receptas tikrai nesuprastės ir iki kitų ar dar kitų metų! 🙂

Reply
Aušra 16 Rgp ’13 - 10:40 am

Prie jūros važiuoti dabar pats tas, tikrai! Audros, vėjai ir perkūnijos baigė savo pasirodymą, o vanduo gaiviai malonus. Ir naktys šilčiausios. Linkiu gražių akimirkų! 🙂

Reply
Asta 21 Rgp ’13 - 6:25 pm

Aušra, buvai visiškai teisi – pajūris pasitiko nuostabiu oru, šilta saule, maloniai vėsiomis nedidelėmis bangomis. Savaitgalis buvo pasakiškas! 🙂

Reply
Vytenis 16 Rgp ’13 - 11:41 am

Mažu truputi vėloka braškėms, bet kitam sezonui būtinai išmėginsiu.

Reply
Asta 21 Rgp ’13 - 6:25 pm

Žinoma; o aš kitą sezoną savo ruožtu, kai tik pati pradėsiu plakti šį kokteilį, ir visiems apie jį priminsiu 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų