Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

LENGVI KĄSNELIAIPASAULIO SKONIAISalotos

Salotos su persikais, šilauogėmis, vytintu kumpiu ir burrata

parašė Asta 2 Geg ’21
Salotos su persikais, šilauogėmis, vytintu kumpiu ir burrata

Įprastomis aplinkybėmis šiandien spirgėdama laukčiau vasaros; juk jau vos mėnuo beliko iki to stebuklingo metų laiko, kuris kažkada reiškė ilgas atostogas, o dabar – šviesius rytus, šiltus vakarus terasoje ir savaitgalius prie ežerų. Tik tiek, kad pasaulis, per pastaruosius daugiau nei metus keliskart apsivertęs kūliais, taip ir liko keistai susijaukęs. Net pavasarį iš mūsų atėmė, šniurkšt. Tai kaip bus su vasara?

O gal nėra to blogo? Aš pati, ne paslaptis, iš prigimties esu labiau linkusi matyti ir tikėtis blogų scenarijų, bet kai gyvenimas iš tiesų virsta įtempto scenarijaus filmu, imi ir išmoksti pastebėti mažus dalykus. Gerus, gražius dalykus. Smulkmenas. Rinkti jas po vieną, glausti vieną prie kitos lyg puzlės daleles, ir susikurti savo burbulą.

O tame burbule:
– išeiti pasivaikščioti miško takais, net jei dangus apniukęs;
– peržvelgti įpročius ir pasistengti dėl švelnesnio darbų bei poilsio balanso;
– susikurti naujas šeimos tradicijas (ar tai būtų vafliai sekmadienio ryte, ar dešimties ratų lenktynės aplink sofą kiekvieną vakarą);
– iš naujo atrasti seniai pamirštus pomėgius (manasis – knygų skaitymas!);
– skirti daugiau laiko sau, savo sveikatai (emocinei ir fizinei);
– vasarą kviesti ant pietums padengto stalo, maišant gardžiausias ir spalvingiausias salotas.

Būtent salotoms ir tiesų yra dedikuotas ir šis įrašas. Gaivios, lengvoms, alsuojančioms vasara!

Šiandien „Lidl Lietuva“ prasideda viena mano mėgstamiausių teminių savaičių – itališkų skonių gausi „Italiamo“. Visada perku pati ir drąsiai galiu rekomenduoti „Burrata“ sūrį, vytintą kumpį, maskarponę ir trintus pomidorus; šį kartą papildžiau ir namuose esančių makaronų atsargas – žinau, kad spagečiai labiausiai pradžiugins saulėtą virtuviuką, nes juk kai tau treji, nėra geresnio patiekalo už makaronus su sviestu! Galiausiai, impulsyviai pačiupau dar ir saldintų vyšnių sirupe – žinau, kokį desertą su jomis norėčiau paruošti, bet jei netyčia stiklainiuką anksčiau laiko užtiks vyras, deserto vyšnios tikrai nesulauks, šypt. Beje, jei desertus labai mėgstate valgyti, bet nelabai mėgstate gaminti, šią savaitę „Italiamo“ savaitėje jų ypač gausu: amaretti sausainėliai, panna cotta desertas, ledų tortas, kruasanai, kakaviniai sausainiai ir, žinoma, tiramisu.

Aš šią savaitę pradedu nuo salotų, įkvėptų „Italiamo“ savaitės ir vasaros laukimo. Gražgarstes sumaišiau su gerai sunokusiais avokadais, keptais persikais ir šviežiomis šilauogėmis. Ant viršaus išdėliojau „Burrata“ sūrį ir vytintą „Parmos“ kumpį. Apšlaksčiau padažu ir apibėriau traškiais kapotais migdolais.

Tobulos salotos!

Salotos su persikais, šilauogėmis, vytintu kumpiu ir burrata

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Salotoms:
70 g gražgarsčių
1 didelio arba 2 nedidelių gerai sunokusių avokadų
1 sunokusio persiko
šlakelio alyvuogių aliejaus
100 g šviežių šilauogių
200 g „Burrata“ sūrio
6 riekelių vytinto „Parmos“ kumpio
saujelės migdolų riešutų

Padažui:
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. obuolių acto (arba citrinų sulčių)
2 valg. š. skysto medaus (arba klevų sirupo)
2 valg. š. „Dižono“ garstyčių
½ arb. š. šviežių arba džiovintų raudonėlių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Į lėkštes paskleiskite šviežias gražgarstes. Avokadą perpjaukite perpus ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Dėkite ant gražgarsčių.
2. Persikus supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į gerai įkaitintą keptuvę ir pakaitinkite, kol apskrus. Keptas persikų skilteles išdėliokite į lėkštes.
3. Užberkite šviežių šilauogių. Išdėliokite rankomis plėšyto buratos sūrio gabalėlius ir Parmos kumpio riekeles.
4. Padažui visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, sandariai jį užsukite ir gerai išplakite iki vientisos tekstūros. Užpilkite ant salotų.
5. Apiberkite kapotais migdolų riešutais ir nedelsiant patiekite.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @LidlLietuva #LidlPartnerystė #Italiamo

avokadaiburratadaržovėsgarstyčiosgražgarstėskumpismedusmigdolaipersikairukolasalotosšilauogėssūrisvytintas kumpis
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Raudonųjų lęšių humusas su morkomis
kitas įrašas
Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bulvių keksiukai su daržovėmis

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis...

Imbierinė granola

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptas šamas su medaus, sojos ir garstyčių...

TREČIAS KARTAS // Tobulas varškės apkepas

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Jautienos ir daržovių troškinys greitpuodyje

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Svogūnų pica

Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

Belgiški vafliai

Pavasario sumuštiniai su pipirnių daigais

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Naminė ruginė duona

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

    19 Geg ’22
  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (266)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (63)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (246)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (12)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų