Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPASAULIO SKONIAISalotos

Salotos su persikais, šilauogėmis, vytintu kumpiu ir burrata

parašė Asta 2 Geg ’21
Salotos su persikais, šilauogėmis, vytintu kumpiu ir burrata

Įprastomis aplinkybėmis šiandien spirgėdama laukčiau vasaros; juk jau vos mėnuo beliko iki to stebuklingo metų laiko, kuris kažkada reiškė ilgas atostogas, o dabar – šviesius rytus, šiltus vakarus terasoje ir savaitgalius prie ežerų. Tik tiek, kad pasaulis, per pastaruosius daugiau nei metus keliskart apsivertęs kūliais, taip ir liko keistai susijaukęs. Net pavasarį iš mūsų atėmė, šniurkšt. Tai kaip bus su vasara?

O gal nėra to blogo? Aš pati, ne paslaptis, iš prigimties esu labiau linkusi matyti ir tikėtis blogų scenarijų, bet kai gyvenimas iš tiesų virsta įtempto scenarijaus filmu, imi ir išmoksti pastebėti mažus dalykus. Gerus, gražius dalykus. Smulkmenas. Rinkti jas po vieną, glausti vieną prie kitos lyg puzlės daleles, ir susikurti savo burbulą.

O tame burbule:
– išeiti pasivaikščioti miško takais, net jei dangus apniukęs;
– peržvelgti įpročius ir pasistengti dėl švelnesnio darbų bei poilsio balanso;
– susikurti naujas šeimos tradicijas (ar tai būtų vafliai sekmadienio ryte, ar dešimties ratų lenktynės aplink sofą kiekvieną vakarą);
– iš naujo atrasti seniai pamirštus pomėgius (manasis – knygų skaitymas!);
– skirti daugiau laiko sau, savo sveikatai (emocinei ir fizinei);
– vasarą kviesti ant pietums padengto stalo, maišant gardžiausias ir spalvingiausias salotas.

Būtent salotoms ir tiesų yra dedikuotas ir šis įrašas. Gaivios, lengvoms, alsuojančioms vasara!

Šiandien „Lidl Lietuva“ prasideda viena mano mėgstamiausių teminių savaičių – itališkų skonių gausi „Italiamo“. Visada perku pati ir drąsiai galiu rekomenduoti „Burrata“ sūrį, vytintą kumpį, maskarponę ir trintus pomidorus; šį kartą papildžiau ir namuose esančių makaronų atsargas – žinau, kad spagečiai labiausiai pradžiugins saulėtą virtuviuką, nes juk kai tau treji, nėra geresnio patiekalo už makaronus su sviestu! Galiausiai, impulsyviai pačiupau dar ir saldintų vyšnių sirupe – žinau, kokį desertą su jomis norėčiau paruošti, bet jei netyčia stiklainiuką anksčiau laiko užtiks vyras, deserto vyšnios tikrai nesulauks, šypt. Beje, jei desertus labai mėgstate valgyti, bet nelabai mėgstate gaminti, šią savaitę „Italiamo“ savaitėje jų ypač gausu: amaretti sausainėliai, panna cotta desertas, ledų tortas, kruasanai, kakaviniai sausainiai ir, žinoma, tiramisu.

Aš šią savaitę pradedu nuo salotų, įkvėptų „Italiamo“ savaitės ir vasaros laukimo. Gražgarstes sumaišiau su gerai sunokusiais avokadais, keptais persikais ir šviežiomis šilauogėmis. Ant viršaus išdėliojau „Burrata“ sūrį ir vytintą „Parmos“ kumpį. Apšlaksčiau padažu ir apibėriau traškiais kapotais migdolais.

Tobulos salotos!

Salotos su persikais, šilauogėmis, vytintu kumpiu ir burrata

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Salotoms:
70 g gražgarsčių
1 didelio arba 2 nedidelių gerai sunokusių avokadų
1 sunokusio persiko
šlakelio alyvuogių aliejaus
100 g šviežių šilauogių
200 g „Burrata“ sūrio
6 riekelių vytinto „Parmos“ kumpio
saujelės migdolų riešutų

Padažui:
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. obuolių acto (arba citrinų sulčių)
2 valg. š. skysto medaus (arba klevų sirupo)
2 valg. š. „Dižono“ garstyčių
½ arb. š. šviežių arba džiovintų raudonėlių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Į lėkštes paskleiskite šviežias gražgarstes. Avokadą perpjaukite perpus ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Dėkite ant gražgarsčių.
2. Persikus supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į gerai įkaitintą keptuvę ir pakaitinkite, kol apskrus. Keptas persikų skilteles išdėliokite į lėkštes.
3. Užberkite šviežių šilauogių. Išdėliokite rankomis plėšyto buratos sūrio gabalėlius ir Parmos kumpio riekeles.
4. Padažui visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, sandariai jį užsukite ir gerai išplakite iki vientisos tekstūros. Užpilkite ant salotų.
5. Apiberkite kapotais migdolų riešutais ir nedelsiant patiekite.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @LidlLietuva #LidlPartnerystė #Italiamo

avokadaiburratadaržovėsgarstyčiosgražgarstėskumpismedusmigdolaipersikairukolasalotosšilauogėssūrisvytintas kumpis
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Raudonųjų lęšių humusas su morkomis
kitas įrašas
Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Rikotos vafliai su šilauogėmis

Ukrainietiška Velykų duona „Paska“

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Bananiniai – kokosiniai blynai

Štrudelis su obuoliais ir vaniliniu padažu

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

REKLAMA

GĖRIMAI

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Braškinis pieno kokteilis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

REKLAMA

SALDUMYNAI

Prancūziškas obuolių pyragas

Citrininis sūrio tortas su aguonomis

Tiramisu ledai

Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

Moliūginis sūrio tortas

Trupininis pyragas su carškės ir aguonų įdaru

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

BALANSAS LĖKŠTĖJE // Orkaitėje keptas upėtakis su čiobreliais...

Arroz con Pollo (ryžiai su vištiena ispaniškai)

Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 5

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10
  • 6

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23
  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų