Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PASAULIO SKONIAIPyragaiSALDUMYNAI

Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

parašė Asta 14 Vas ’21
Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

Jeigu kur nors pasauly ir galėjo gimti mintis kepti pyragą su alyvuogių aliejumi, tai, matyt, Italijoje. Ir ta mintis iš tiesų daugiau nei puiki – alyvuogių aliejus pyragui suteikia nuostabią tekstūrą bei tobulo drėgnumo. „Mažiau yra daugiau“, matau žodžius ant savo darbų planuotės, ir jie čia puikiai tinka. Šis receptas yra istorija, kaip iš pačių paprasčiausių ingredientų gimsta gardžiausi kepiniai.

Kepiniai, kurie kuria jaukumą. Suburia prie stalo. Pakviečia pokalbiui prie puodelio arbatos, o galbūt – ramiam pabuvimui su savimi. Pripildo namus saldžių kvapų.

Kepiniai, kurie sugrąžina į širdį prisiminimus apie keliones. Apie tą rytą Italijoj, kai saulės nutviekstame balkonėly gėrėm kavą ir raikėm labai panašų iš kepyklos parsineštą pyragą. Šiandien prisiminimus kuriam namuose, bet vieną dieną suprasim, kad jie ne mažiau brangūs, nes štai kas svarbiausia – juos kuriam kartu.

Keliaukim skoniais ir vėl! Jei norisi į Italiją, turėtumėt žinoti: šią savaitę „Lidl Lietuva“ vyksta itališkos virtuvės skonių savaitė „Italiamo“. Sūriai, picos, kumpiai, makaronai, įvairiausi desertai ir, žinoma, alyvuogių aliejus, kuris mane ir įkvėpė šiam pyragui.

Pats metas kepti, skanaus!

Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

4 didelių kiaušinių
1 stiklinės (200 g) cukraus
1 apelsino nutarkuotos žievelės
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 stiklinės (250 ml) alyvuogių aliejaus
½ stiklinės (125 ml) pieno
½ citrinos sulčių
2 stiklinių (280 g) kvietinių miltų
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos

1-2 apelsinų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo formą. Ištepkite kepimo popierių alyvuogių aliejumi.
2. Kiaušinius, cukrų, nutarkuotas citrinos ir apelsino žieveles plakite elektriniu plaktuvu apie 3-4 minutes iki purumo, kol cukrus ištirps, masė pabals ir taps tiršta. Toliau plakdami, supilkite alyvuogių aliejų, tuomet – pieną, galiausiai – citrinų sultis.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Apelsinus nulupkite, nupjaukite baltąją dalį, supjaustykite riekelėmis, sudėkite jas ant kepimo formos dugno. Ant viršaus supilkite paruoštą tešlą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Ar pyragas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio, jis turi būti švarus.
5. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, tuomet dar šiltą išverskite ant lėkštės taip, kad apelsinai būtų viršuje. Nuimkite formą, nuimkite kepimo popierių. Leiskite visiškai atvėsti.
6. Prieš patiekdami galite apibarstyti milteliniu cukrumi, patiekti su plakta grietinėle ir mėgstamomis uogomis.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @LidlLietuva #LidlPartnerystė

alyvuogių aliejusapelsinaicitrinosdesertasitalijakepiniaipasaulio skloniaipyragassaldumynai
2 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai
kitas įrašas
Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Prancūziški migdoliniai morengai. Macarons

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

Migdolinis tortas su maskarpone

Kavos panna cotta su šokoladu

Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

Šokoladinis vyniotinis „Juodasis miškas“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pyragas su graikiniais riešutais, šokoladu ir brendžiu

Morkų pyragas su graikiniais riešutais ir varškės kremu

Prancūziški sviestiniai rageliai (Croissants)

Cinamoninis šokoladainis

Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

Sluoksniuotas desertas su meduoliais ir vyšniomis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

2 komentarai

Violeta 17 Vas ’21 - 8:54 am

Šis puslapis yra kažkas tokio! Virtuvėje esu ganėtinai beviltiška, bet gaminant iš Saulėtos virtuvės, žinau, kad viskas pavyks 🙂 Receptai paprasti, nereikalaujantys dangiškų migdolų, bet labai skanūs. Ne išimtis ir šis pyragas – toks šlapias ir kvepiantis vienu metu ir vasara, ir Kalėdomis 🙂 Ačiū, kad esate 🙂

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:08 am

Violeta, ačiū jums, be galo gera girdėti tokius gražius ir įkvepiančius žodžius! Džiaugiuosi, kad pyragas patiko 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų