Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

BlynaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalai

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

parašė Asta 9 Vas ’21
Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

Apsidairau – atrodo, kad tiek daug žmonių aplink mane šiuo metu išbando veganišką mitybą! Esu tikra, kad aš pati veganė turbūt niekad nebūsiu (niekada nesakyk niekada, žinau!), bet paįvairinti mitybą naujais produktais, jų deriniais, išsikelti sau mažą iššūkį atrodo (ir yra!) visapusiškai teigiama patirtis.

Džiaugiuosi, kad „AUGA“ įsuko mane į šį nuotykį – vienas po kito ėmė ir nukrito veganiškos mitybos stereotipai. Nesudėtinga, maistinga, sotu, svarbiausia – tikrai skanu. Dalinuosi dar vienu receptu, kuris atitinka visus šiuos punktus. Recepto žvaigždė – „AUGA“ ekologiškos raudonosios pupelės, supakuotos gamtai draugiškose pakuotėse be sūrymo, todėl puikiai tinkamos naudoti tiesiog čia ir dabar, kad ir ką begamintumėte.

Jei mėgstate falafelius, turėtumėte išmėginti ir šiuos kepsnelius – jie panašios tekstūros, panašių skonio natų. Pagrindinis ir labai malonus skirtumas, kad šie kepsneliai dėl naudojamų virtų bolivinės balandos sėklų yra ir minkštesni, ir sultingesni. Nors skaniausi šilti, ką tik iš orkaitės, net vėsdami jie neapdžiūsta, netampa sprangūs. Jei turite galimybę kepsnelius šildyti garuose (pavyzdžiui, garinėje orkaitėje), drąsiai galite patiekti ir antrą dieną!

Tokie paplotėliai puikiai tiktų ir veganiškiems burgeriams – tuomet formuokite juos didesnio skersmens, priklausomai nuo turimų bandelių.

Kepimo metu kepsneliai gali pasirodyti birūs, todėl apverskite juos atsargiai – apkepę iš abiejų pusių, jie sutvirtės ir taps visiškai patogūs (bei, svarbiausia, skanūs!) valgyti tiek rankomis, tiek šakute.

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 3 porcijos (apie 13-15 kepsnelių) Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Kepsneliams:
¼ stiklinės (50 g) bolivinės balandos sėklų (apie 180 g virtų)
300 g ekologiškų „AUGA“ raudonųjų pupelių be sūrymo
2 valg. š. kokosų aliejaus
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 morkos
1 valg. š. pomidorų pastos
1 arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. kumino
¼ arb. š. kajeno paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Salotoms:
poros saujų gražgarsčių
alyvuogių aliejaus
citrinos sulčių
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Tahini padažui:
¼ stiklinės (60 g) sezamų sėklų pastos („Tahini“)
½ žaliosios citrinos sulčių
2 valg. š. klevų sirupo
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
vandens

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite paplotėlius. Bolivinės balandos sėklas išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės. Paprastai kruopas reikia virti 3-4 kartus didesniame tūryje verdančio pasūdyto vandens, kol suminkštės, taps beveik skaidrios ir atsiskirs jų „uodegėlės“. Uždengtame puode išvirusias kruopas palikite dar apie 10 minučių. Atvėsinkite ir atvėsusias išmaišykite šakute („išpurenkite“).
2. Raudonąsias pupeles sutrinkite šakute.
3. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies, dėkite porą šaukštų kokosų aliejų. Suberkite smulkiai kapotą svogūną, česnaką ir smulkiai tarkuotą morką. Pakepinkite, kol suminkštės. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite prieskonius ir maišydami pakaitinkite dar minutę.
4. Dubenyje sumaišykite virtas bolivinės balandos kruopas, trintas pupeles, keptas daržoves.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
6. Iš paruoštos masės drėgnais delnais formuokite nedidelius apskritus kepsnelius. Dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 7-8 minutes, tuomet atsargiai mentele apverskite ir kepkite dar 7-8 minutes. Kepimo metu kepsneliai gali pasirodyti birūs, todėl apverskite juos atsargiai – apkepę iš abiejų pusių, jie sutvirtės.

7. Kol kepsneliai kepa, paruoškite salotas. Gražgarstes apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis, apiberkite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Išmaišykite.

8. Paruoškite Tahini padažą. Visus padažui skirtus ingredientus, išskyrus vandenį, labai gerai išplakite iki vientisos masės. Po vieną šaukštą pilkite vandenį, vis maišydami, kol paruošite norimos ir mėgstamos tekstūros (tirštumo) padažą.

9. Patiekite kepsnelius su šviežiai sumaišytomis salotomis ir Tahini padažu. Valgykite iš karto – kepsneliai gardžiausi, kol šilti.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
Reklama #auga.lt

blyneliaibolivinė balandačesnakaicitrinosgražgarstėsklevų sirupasnesaldūs blynaipupelėsraudonos pupelėssvogūnaitahini
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu
kitas įrašas
Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tešloje keptas vištienos pyragas

Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais

Virtiniai su bulvėmis ir rūkyta šonine

Tarta su špinatais ir tunu

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Trinta burokėlių sriuba

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

Silke įdarytos bulvės

Varškės apkepas su bolivinėmis balandomis, bananais ir uogomis

Kitokia balta mišrainė

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

Pomidorų ir rikotos galetė

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Tiramisu Affogato

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Saldžios dovanos Mamai

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Braškinis pieno kokteilis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

    19 Geg ’22
  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (266)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (63)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (246)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (12)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų