Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

parašė Asta 20 Rgs ’09
Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

Skonis: 10/10. Gamindama tikėjausi kažko labai skanaus, bet… paragavus supratau, kad klydau. Labai skanus – čia ne tas žodis. Štai – labai labai labai fantastiškai skanus – apibūdintų skonį daug tiksliau. Be galo rekomenduoju visiems varškės mėgėjams ir ne tik – pažadu, nė trupučio nenusivilsite! O, tuo labiau, ir pagaminamas šis šaunus torčiukas labai lengvai, daug pastangų ir rankų miklumo nereikalauja… Ir visai ne bėda, jei „Snickers” jūs nemėgstate, galite keisti „Mars”, „Twix” ar bet kokiu mėgstamu.
Beje, apie šokoladukus. Prieš gamindama pasiskaičiau komentarus, kurie šiek tiek gąsdino – daugeliui šokolado gabalėliai, prapjovus tortą, išbėgo, viduje liko skylutės. Nežinau, kodėl, bet manieji gabalėliai laikėsi tvirtai ir nė nemanė niekur bėgti. Gal todėl, jog juos prieš tai laikiau šaldytuve, o vos supjausčius, verčiau į masę ir vėl kišau į šaldytuvą?..
Žodžiu, labai rekomenduoju! Neišpasakyto skonio tortas, mmm…

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Sonatinos receptuose

 Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

 Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 30 min. + 1 val. tešlos šaldymas + 4-6 val. stingdinimas

INGREDIENTAI

250 g šokoladinių sausainių (pvz., Selga)
150 g sviesto

3 arb. š. želatinos
375 g kreminės varškės
1 arb. š. vanilės esencijos
140 g cukraus
300 ml riebios grietinėlės (36 proc. riebumo)
3 šokoladukų „Snickers“

GAMINIMO EIGA

1. Kepimo formą atsegamais kraštais (22 cm skersmens) išklokite folija. Sausainius sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai smulkių trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu. Gautu lipniu sausainių mišiniu išklokite kepimo formos dugną ir sieneles. Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 1 valandą.
2. Želatiną užpilkite 60 ml vandens, išbrinkinkite ir ištirpinkite ant silpnos ugnies ar mikrobangų krosnelėje. Neleiskite želatinai užvirti!
3. Varškę pertrinkite maisto smulkintuvu ir gerai išplakite su cukrumi ir vanile.
4. Atskirame inde elektriniu plaktuvu išplakite grietinėlę.
5. Šokoladukus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su varškės mase. Lėtai įmaišykite atvėsintą tirpintą želatiną. Galiausiai palaipsniui įmaišykite išplaktą grietinėlę.
6. Gautą masę sukrėskite į sausainiais išklotą kepimo formą ir palaikykite šaldytuve 4 – 6 valandas.

 Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

grietinėlėsaldumynaisausainiaišokoladastortasvanilėvarškėželatina
81 komentarai
14
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Grietiniečiai
kitas įrašas
Varškės pyragas su pudingu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Marcipaniniai sausainiai su šokoladu

Itališkas desertas „Struffoli“

Sveikuoliški batonėliai

Naminiai ledai traškiuose vafliuose

KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Varškės pyragas su vaniliniu pudingu ir persikais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pikantiškas pyragas su porais ir silke

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

Veganiški Teryaki kukuliai su cukinijų makaronais

Grybų ir kopūstų pyragas

Enčilados su vištiena ir sūriu

Kokosinis varškės apkepas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Graikiškos makaronų salotos

Prancūziškas batonas (Baguette)

Blynų tortas su šokoladu

81 komentarai

Andrius 19 Spa ’09 - 8:26 pm

Niam, niam. Sotu ir skanu 😉

Reply
Asta 19 Spa ’09 - 9:22 pm

Oooo, bandau spėt, kad rašo tas, kas šiandien valgė? :))) Ačiū 🙂 Ir jei atspėjau – su gimtadieniu! 🙂

Reply
Varškės Tortas su “Snickers” Šokoladukais. Dublis Nr.2 « Saulėta virtuvė… 20 Spa ’09 - 8:48 pm

[…] kad nieko naujo čia nepristatau, tik kaip ir buvo pageidauta, sujungiau dvi idėjas į vieną: varškės tortas su “Snickers” šokoladukais ir Tiramisu sūrio torto […]

Reply
jurga 28 Spa ’09 - 10:56 am

kur gauti kremines varškės?? 🙁 blenderis atsisake plakti parduotuvinę varškę, mėginau pertrinti, žiūrėsiu, kas bus 🙂

Reply
Asta 28 Spa ’09 - 1:41 pm

Kreminės varškės galima rasti „Rimi” didžiosiose parduotuvėse – vadinasi „Mūsų švelnioji”, 180 g indeliais pardavinėjama. Aš paprastai pertrinu paprastą varškę blenderiu, tačiau jei taviškis tai daryti atsisako, siūlyčiau nusipirkti tos „Mūsų švelniosios, nes kitu atveju – naudojant paprastą nepertrintą iki vientisumo – tortas tikrai praras dalį žavesio dėl varškės gumuliukų… 🙂

Reply
ginta 4 Vas ’10 - 6:14 pm

Sveiki,
turiu viena klsusima: o uztenka sokoladukus paprasatai skiltelemis supjaustyti ar reikia smulkiau?

Reply
Asta 4 Vas ’10 - 6:33 pm

Ginta, tikrai užtenka paprastai supjaustyti neitin dideliais kubeliais. Aš paprastai perpjaunu išilgai šokoladą į dvi dalis, tada kiekvieną iš tų dviejų dar į dvi (taip pat išilgai), na, gaunasi keturios juostelės. Tada tas keturias juosteles supjaustau į tiek dalių, kad gaučiau kubelius 😉

Reply
dominyka 27 Vas ’10 - 5:18 pm

Kaip atrodo!

Reply
dominyka 27 Vas ’10 - 5:19 pm

Taigui as sita dariau per IKI rode!
Nepatiko

Reply
Asta 27 Vas ’10 - 6:28 pm

Dominyka, taip, rodė – mačiau 🙂 Jau metų pabaigoj, žiemą… Dabar žvilgt, kada aš patalpinau receptą? Rugsėjo vidury. O jei dar atidžiau ir atsakingiau – koks mano patalpinto recepto šaltinis? Sonatinos receptai – ji šį receptą internete patalpino 2007 metų pradžioje.
Taigi, jei šitas komentaras buvo teisybės ieškojimas, man irgi norėtųsi jos paieškoti. Pikta buvo žiūrėti laidą, kurioje moteris tvirtina pati(!) sukūrusi receptą, kai viskas sutampa gramas į gramą. Nes nieko blogo yra naudotis svetimais receptais, kai nurodai šaltinį, o štai savintis juos kaip savo… negarbinga ir žema.

Reply
Tomke 20 Kov ’10 - 7:34 pm

o kam reikia folijos?? ketinu daryti šį tortuką, bet gal galima be foljos? bijau kad paskui nemokėsiu gražiai nuimti

Reply
Asta 20 Kov ’10 - 7:50 pm

Tomke, folija tam, kad sausainių masė nepriliptų prie indo sienelių bei dugno – va tada tai tikrai problema didelė būtų, kaip tą tortą gražiai ant lėkštės iškrapštyti 🙂 O folijos nebijok, ji tiesiog labai lengvai atšoks ir, patikėk, nuimsi tu ją labai sklandžiai 😉

Reply
Tomke 24 Kov ’10 - 11:04 am

ačiū už patarimą.
Kadangi teko daryt 2 šiuos tortukus, į antrajį įpyliau kelis šaukštus citrinos sulčių. Daug skanesnis gavosi..

Reply
Asta 28 Kov ’10 - 11:22 pm

Tomke, dėkui ir tau už patarimą – kitąkart pabandysiu su citrinos sultimis būtinai 😉

Reply
Marina 2 Bal ’10 - 8:36 pm

Skanus tortukas! Bet vis tik man Astos sūrio tortai labiau patiko, o gal čia šis nelabai gavosi 😉

Reply
Asta 2 Bal ’10 - 9:46 pm

Marina, apie kokius sūrio tortus kalba eina? 🙂
Na, o skonis bais jau subjektyvus dalykas, nieko čia keista 😉

Reply
Marina 4 Geg ’10 - 4:47 pm

Oi, atsiprašau, susimaišiau, apie Sonatinos sūrio tortą kalbėjau 🙂 Bet mačiau ir tu kažkokį naują maskarponės tortą darei, reikės bandyt, man jie labai patinka!

Reply
Asta 5 Geg ’10 - 5:26 pm

Marina, būūūūtinai pabandyk, jis nuostabus! 🙂
O šis, beje, taip pat pagal Sonatinos receptą, nuoroda virš nuotraukos 😉 Man jos tortai beveik visi yra tiesiog… nuostabūs 🙂

Reply
Sima 12 Lie ’10 - 8:53 pm

Sveika. Norėjau tavęs paklausti, o tuos snikers batonelius reikia kaip nors supjaustyti ar taip ir palikti cielus?

Reply
Asta 12 Lie ’10 - 9:30 pm

„Šokoladukus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su varškės mase” – taip, Sima, reikia 🙂

Reply
Godytė 15 Lie ’10 - 11:12 pm

Ei, o gal kaip nors įmanoma šitam recepte želatiną pakeisti? Aš vegetarė, bet visas šitas receptas atrodo TOBULAI…

Reply
Asta 16 Lie ’10 - 8:44 am

Godyte, neįsivaizduoju… Norėčiau padėti, bet iš esmės šiame torte želatina vaidina laaabai svarbų vaidmenį, taigi… O gal vegetarai turi kokį želatinos atitikmenį, ar ne? 🙂

Reply
Godytė 16 Lie ’10 - 9:21 am

Deja, ne…

Reply
Jurgita 18 Vas ’11 - 10:46 pm

Sekundėle, bet norėčiau įsiterpti:) vegetarams želatinos pakaitalas yra agaras. Tai sumalti, išdžiovinti spec. rūšies jūros dumbliai(na ne tie paprasti iš kuriu salotas daro..:). Tai natūralus visiškai augalinis standiklis-želatinos pakaitalas. Jo galima įsigyti prieskonių pard., kokiuose jogos centruose ar eko maisto pard. Kai kurie jį vartoja organizmo toksinų valymui, tinka lieknėjant, nes išbrinksta skrandyje ir suteikia sotumo jausmą, o kadangi yra visiškai natūralus, tai ir jokio šalutinio poveikio-vat kiek naudos iš to agaro:))

Reply
Asta 16 Lie ’10 - 9:43 am

Na, tuomet labai gaila.. 🙁 Nebent, galbūt išeitų daryti ne tortą, o desertą į stiklines iš tų pačių visų produktų? Tokį minkštą, kabinamą šaukšteliu? 🙂

Reply
Godytė 16 Lie ’10 - 2:52 pm

Gera idėja! Būtinai išbandysiu ir pranešiu, ar pavyko :]

Reply
Asta 19 Lie ’10 - 10:40 pm

Lauksiu 🙂

Reply
Varškės snickerinis tortas 9 Rgs ’10 - 7:01 pm

[…] Recepto šaltinis […]

Reply
Viktorija 9 Spa ’10 - 9:20 am

Paprasta ir skanu.Šį tortą labai dažnai darau,bet niekada nepabosta. Labai gaivus ir sotus 🙂

Reply
Asta 11 Spa ’10 - 9:09 pm

Viktorija, ačiū 🙂 Man jis taip pat labai labai :))

Reply
Samara 22 Spa ’10 - 12:32 pm

O kokiais sausainiais rekomenduotumėt pakeisti šokoladinius? Pastarųjų nelabai mėgstu, bet visa kita skamba skaniai, ypač po komentarų 🙂

Reply
Asta 24 Spa ’10 - 11:25 pm

Samara, visiškai bet kokiais – pačiais mėgstamiausiais 🙂 Iš tiesų sausainių rūšis čia neturi jokios kitos prasmės ar reikšmės, tik skonį, taigi, reikia dėti savo mėgstamiausius ir bus čiki! :))

Reply
nestute 5 Vas ’11 - 10:01 pm

eina sau..pasigaminau! nu tobulybe o ne tortas! :>

Reply
Asta 9 Vas ’11 - 9:52 am

Nestute, valio, labai smagu girdėti :))

Reply
Brigita 3 Kov ’11 - 7:24 pm

Na va, ir as nusprendziau pagaminti si tortuka :)Ziuresim kas cia iseis.. jau stengsta. Truputi neramu, nes kazkaip keistai zelatina brinko. Tikiuos viskas sulips kruvon 😀 Beje, dar toks neramumas man atsirado. Asta, norejau paklausti, ar vaniles aromatas (toks skystimelis) yra tas pats, kas vaniles esencija? Kaip ir liepe receptas ipyliau viena sauksteli, taciau kai paragavau mase, ta vanile man stiprokai jautes.. Gal sakau ne to daigto nusipirkau ..

Reply
Asta 6 Kov ’11 - 7:43 pm

Brigita, taip taip, jei parduotuvinis, tai tas pats. Nekoks jis, visiška tiesa. Geriau pačiam pasidaryti naminio vanilės ekstrakto 🙂 Arba dėti paprasčiausio vanilinio cukraus 🙂

Reply
Brigita 9 Kov ’11 - 12:52 pm

Na va, tortas jau seniai suvalgytas, visiems labai patiko, tad saunu 🙂 Bet ta vanile vis delto man per stipriai jautes, kiti sake, kad perdedu. Siaip ar taip, kita karta deciau vanilinio cukraus. Asta, aciu uz recepta. 🙂
Bet is tikruju pastebejau tokia tendencija, kad jeigu as pati pagaminu torta, man jo visiskai nesinori valgyt, tarsi kazkoks netikras man jis.. ir visada randu begales minusu 😀

Reply
Asta 11 Kov ’11 - 6:02 pm

Brigita, gali būti, toji vanilės esencija tikrai stiproka ir jautresniems skrandukams gali būti pernelyg ryškaus skonio 🙂 Todėl tikrai – geriau kitą kartą naudoti tiesiog vanilinį cukrų 🙂 Na, bet džiaugiuosi, kad daugeliui tortukas vis tik patiko. O tai, kad žmogus, gaminęs tortą, jame randa daugiausiai trūkumų, manau, visiškai natūralu :)) Bet reikia tikėti kitais, nes mes patys matom daugiau nei reikia ir tikrai daugiau nei kad mato kiti 🙂

Reply
Marina 24 Bal ’11 - 10:32 pm

Tikrai skanus tortas, ir nesudėtingas, bravo. Neturiu daug patirties tortų gamyboje, tai man puikiai pavyko padebiutuoti.
Tiesa, gaminau didesnį ir daugelio ingredientų kiekio didinimas vyko iš akies, nes turėjau vos ne kilogramą „grietininės varškės”, bet vistiek gerai pavyko.
Nors šokolado gabaliukai ir ėmė tirpti, bet čia greičiausiai tiesiog nuo šilumos, kol tortas laukė saco eilės ant šventinio stalo.
Ačiū labai už šaunų receptą.

Reply
Asta 25 Bal ’11 - 9:08 am

Marina, džiaugiuosi puikiu debiutu, valio! :))
Ir visiškai nėra už ką 😉 Džiaugiuosi, kad šis tortas paskanino Jūsų Velykų stalą 🙂

Reply
Ina 6 Vas ’12 - 6:44 pm

Nuostabus tortas, tik as i varske itarkavau citrinos zieveles ir siek tiek citrinos sulciu isspaudziau.
Si svetaine man tikras atradimas zemai lenkiu galva, as Jusu fane 😉

Reply
Asta 6 Vas ’12 - 7:34 pm

Ina, ačiū! 🙂 Žodžiai, glostantys širdį 🙂
ir labai džiugu, kad tortas patiko 😉

Reply
Gita 16 Vas ’12 - 11:03 am

Siandien gimtadieniui nusprendziau pagaminti si tortuka, bet parduotuveje per neapsiziurejima paemiau ne vaniles esencijos, bet migdolu… ka dabar daryti? Kazin deti ta migdolu esencija ar isvis geriau be esencijos?

Reply
Asta 18 Vas ’12 - 9:38 pm

Gita, įberkite tiesiog vanilinio cukraus ir viskas bus puikiai 🙂 Migdolų esencija labai intensyvi, jei kalbate apie parduotuvinę, nežinau, ar patiks. Nors bandyti visada galima 🙂

Reply
Violeta 13 Bal ’12 - 8:23 pm

Labai skanus tortukas, tik man šokoladukai šiek tiek pabėgo pjaunant, bet visi sakė, kad tai tik pliusas, o ne minusas 🙂

Reply
Asta 16 Bal ’12 - 9:09 pm

Violeta, šokoladukai tikrai trupučiuką pabėga, bet pritariu visiems ragavusiems – man tai irgi tikrai neatrodo minusas jokiu būdu 🙂
Džiaugiuosi, kad patiko! 😉

Reply
Ina 21 Rgp ’12 - 6:25 am

Labai labai skanus sis torciukas, bet siandien pagal anytos uzsakyma snikeriukus pakeisiu uogom (gervuogem ir avietem), bus matyt kas gausis 😉

Reply
Asta 26 Rgp ’12 - 7:26 pm

Ina, neabejoju, kad su uogom tortas taip pat bus labai labai skanus! 🙂

Reply
Gintarė 8 Kov ’13 - 1:59 pm

Kiek esu darius, pabėga tie snickers ir man estetinio grožio trūksta, nors skonis puikus, o ką mano, jei ant pado sudėti plonai pjaustytus snickers batonėlius ir tik tada varškės kremą?:)

Reply
Asta 18 Kov ’13 - 5:02 pm

Gintare, asmeniškai man „Snickers” niekur nepabėga, nors girdėjau, kad būna, jog taip nutinka. Tačiau asmeniškai nemanau, kad kažką tas pakeis – jei pabėga jis iš vidurio kremo, tai pabėgs tikriausiai ir iš apačios… 🙁

Reply
Eglė 28 Kov ’13 - 8:47 am

Asta, o jei vanilės esenciją keisti vaniliniu cukrumi, tai kiek to cukraus dėti?:) Beje, nelabai suprantu apie tą šokoladukų „pabėgimą”:) Tai gal juos reiktų kuo smulkiau pjaustyti, kad jie lengviau įsitvirtintų visoje masėje?:)

Reply
Asta 28 Kov ’13 - 6:39 pm

Egle, manau, šaukštelio pakaks 🙂
Šokoladukų „pabėgimas” – tai toks reiškinys, kai prapjovus jau paruoštą tortą, ima tekėti ištirpusi karamelė iš torte slypinčių šokoladukų gabaliukų 🙂 Esu girdėjusi ne kartą, kad taip nutinka, nors man taip nėkart nebuvo. Manau, didesnė tikimybė, jog šokoladukai „pabėgs”, kai naudojami, pavyzdžiui, „Mars” šokoladukai, o „Snickers” yra gerokai tvirtesni 🙂

Reply
Eglė 29 Kov ’13 - 8:28 am

Ačiū:)
Na vakar padariau šį torčiuką. Regis, sustingo, bet dar neatėjo eilė prapjovimui ir ragavimui, o taip knieti:)) Beje, aš truputį nesilaikiau recepte nurodyto eiliškumo – varškę maišiau su grietinėlę, o tik tada želatiną dėjau, bet spėju (tikiuosi), kad čia nieko nepakeis?:)) P.S. aš dar naujokė virtuvėje, ypač konditerijos srityje, tai baiminuosi dėl kiekvieno žingsnio, padaryto ne pagal receptą:))

Reply
Asta 30 Kov ’13 - 2:08 pm

Egle, viskas turi gautis puikiai. Tikiu, kad taip ir bus, nesijaudink 😉

Reply
Varškės Tortas su “Snickers” Šokoladukais. Dublis Nr.2 | Saulėta virtuvė 15 Bal ’13 - 8:13 pm

[…] kad nieko naujo čia nepristatau, tik kaip ir buvo pageidauta, sujungiau dvi idėjas į vieną: varškės tortas su “Snickers” šokoladukais ir Tiramisu sūrio torto […]

Reply
knopkyte 11 Bir ’13 - 1:15 pm

na, ka as galiu pasakyt?.. 🙂 Tortas super! Pagaminau si torta savaitgali sunenui ir jo gimtadienio sveciams, t.y., ne suaugusiems, o vaikams. Bet ka jus galvojat, kur tas tortas dingo? Suvalge ne vaikai, o teveliai, kurie paprastai i tortus labai kreivai ziuri 😀 Tiesa, kadangi ir taip ne visiems kliuvo paragauti, tenka gaminti vidury savaites, pagal spec uzsakyma 😀
Aciu uz tai kad esate! Kad nenustojate rasyti, kurti receptelius ir su mumis jais dalintis! Ko gera, tai vienintelis saltinis, kuri nenusibosta skaityti 🙂

Reply
Asta 19 Bir ’13 - 12:29 pm

Knopkyte, ačiū Tau, kad išbandei ir pasidalini įspūdžiais! 🙂 Džiaugiuosi, kad tortas sulaukė akivaizdaus pasisekimo, super! 🙂

Reply
Monika 16 Lap ’13 - 10:39 pm

Kadaise gaminau šitą tortą ir jį neseniai atsiminiau. Deja, vienas „bet”. Ne taip kaip pastarąjį kartą, gyvenu užsienyje ir „Mūsų švelniosios” ar tikros varškės nėra (tik grūdėta, kuri net trinama, blenderiuojama nė per centimetrą nepanaši į tikrą, skysta, kepiniuose tokia ištižus, neskani). O taip pasiilgstu visų varškinių gaminių!!! Kaip manai, ar kokia mascarpone tiktų..?

Reply
Asta 17 Lap ’13 - 4:15 pm

Monika, manau, kad tiktų. Būtų šiek tiek kitoks tas tortas, toks sunkesnis ir riebesnis, bet tikiu, kad vis tiek labai skanus 🙂 Pabandyk, labai lauksiu įspūdžių! 😉

Reply
Monika 24 Lap ’13 - 11:40 am

Na ką, kai labai nori, viskas išeina.:) Vis dėlto, atradau kreminės konsistencijos varškės („importinė” kažkokia :D)! Ji man labiau primena mascarponę, gerokai riebesnė nei įprasta, bet gavosi tobulai! Visi svečiai pirštus aplaižė.:) Ačiū už nuostabius receptus! Man nėra tobulesnės vietos ieškoti saldaus įkvėpimo, nei „Saulėta virtuvė”, ji tikrai SAULĖTA.:)

Reply
Asta 3 Gru ’13 - 12:18 pm

Monika, oi, net širdis apsąlo – labai ačiū už gražius žodžius 🙂 Ir, žinoma, labai džiaugiuosi, kad tortas pavyko tobulai. Nuostabu! 🙂

Reply
GReta 5 Gru ’13 - 5:26 am

Noriu pasikonsultuoti. Man asmeniškai padas per kietas gaunasi, o jei ji pakepius, kaip manote?

Reply
Asta 5 Gru ’13 - 10:40 am

Greta, galima ir pakepti, nuo to nieko blogo neatsitiks 🙂 Gal patiks labiau 😉

Reply
tortas 10 Vas ’14 - 8:11 pm

O kaip manote ar butu gerai jei as padaryciau visa torta jy palaikyciau saldytuve pora valandu o paskui ant virsau uzpilciau vaisines zele ir vel y saldytuva? Ar nieko nenutiktu varskes kremui?

Reply
Asta 11 Vas ’14 - 7:07 am

Reikėtų žiūrėti pagal situaciją. Kai varškės sluoksnis yra apstingęs (patikrinkit), galima pilti ir želė. Aišku, jeigu jos sluoksnis storas arba jei į želė maišysit vaisių, reiktų palaukti, kol varškės sluoksnis visiškai sustings, kad sunkus želė skuoksnis jo nesugadintų 🙂 Aš visada esu linkusi pasilikti sau daugiau laiko tortams, kad nereiktų rizikuoti 🙂

Reply
tortas 11 Vas ’14 - 7:10 pm

Aciu uz patarima 😉

Reply
as 1 Geg ’14 - 4:37 pm

Sveiki, jei deciau grietine vietoj grietineles kazin nesugadinciau? Orginala gaminau labai patiko, tik va dabar grietines daug geros turiu 🙂

Reply
Asta 3 Geg ’14 - 8:04 pm

Na, bent jau aš nerizikuočiau, nes abejoju, ar grietinė čia labai tiktų – jos ir skonis kitoks, ir purumas visai kitas. Bet, žinoma, pamėginti visuomet galima 😉

Reply
Sigita 23 Lap ’14 - 10:58 am

Kokį kremą tiktų naudoti torto papuošimui? 🙂

Reply
Asta 23 Lap ’14 - 7:29 pm

Sigita, aš drąsiai naudočiau kreminio sūrio ir grietinėlės kremą (https://www.sauletavirtuve.lt/?p=3120) ar tiesiog grietinėlės kremą (https://www.sauletavirtuve.lt/?p=3050) 🙂

Reply
Ingrida M. 5 Vas ’15 - 10:56 am

Šį pyragą ir aš gaminu, tik dabar pamačiau, kad ir Jūs tokiu pat receptu 🙂

Reply
Asta 8 Vas ’15 - 4:38 pm

Ingrida, man rodos, šis Sonatinos receptas internete labai plačiai paplitęs 🙂 Kita vertus, kitaip ir būti negali, kai jis toks puikus! 🙂

Reply
Selena 18 Vas ’15 - 5:56 pm

Sveiki, Pagaliau ir aš planuoju gaminti šį tortuką. Iškilo keletas klausimų. Gal kam teko gamint su jau paruošta varškės mase (President, kibirėliuose po 0,5 ir 1 kg būna)? Tokios varškės masės sudėtyje parašyta, kad jau yra įdėta pieno ir grietinėlės, tai gal automatiškai reikštų, kad reikėtų mažiau dėti grietinėlės, nes kitaip per skystai gautusi?

Reply
Asta 24 Vas ’15 - 6:32 am

Selena, tikrai galite truputį sumažinti grietinėlės kiekį arba šiek tiek padidinti želatinos kiekį 🙂 Tikiu, kad viskas pavyks puikiai, sėkmės ir skanaus!

Reply
Rugsejo 1 tortas 2 Rgs ’15 - 6:41 am

Nežinau, ar ši komentara matysite, bet ir as pagaminau ši torta! Ir skonis yra 10+! kas man labiausiai patiko, kad nereikejo nieko kepti ir ji galima, kaip ir norejau, gaminti nakti ar anksti ryte – nes nereikia barškinti su daug indu.
Man saldainiuku karamele irgi isbego, bet manau, sprendimas kita karta bus toks, kad as juos pradžioje supjaustysiu, ir dar palaikysiu šaldytuve, ir imaišysiu i krema jau visiskai pabaigoj.
Aciu uz si recepta – teisiog kepsiu ir kepsiu:)

Reply
Asta 23 Rgs ’15 - 4:59 pm

Labai džiaugiuosi, kad tortas patiko ir dėkoju už tai, kad pasidalinote įspūdžiais! 🙂

Reply
varskes tortas su snickers 15 Rgs ’15 - 1:48 pm

o cia tiktu varske kepiniams sitam tortui?

Reply
Asta 23 Rgs ’15 - 4:58 pm

Žinoma, kuo puikiausiai tiktų 😉

Reply
Jolita 11 Kov ’19 - 10:17 am

Sveiki, visgi šis nekeptas tortas man geriausias iš geriausių ???? Mama jį vis darydavo, šįkart ir pati pagaminau, gavosi puikiai ????

Reply
Jolita 12 Kov ’19 - 11:34 am

Kažkodėl šypsenėles pavertė klaustukais 😀 Tortas puikus 😉

Reply
Asta 16 Kov ’19 - 11:37 am

Jolita, žinokit, Jūsų komentaras šitą tortą man pačiai priminė! Tiek metų jau nekepiau! O kitą savaitę kaip tik laukia proga – tai, man rodos, ačiū Jums už priminimą ir idėją 😀

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų