Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Kokosinis obuolių pyragas

parašė Asta 16 Lap ’09
Kokosinis obuolių pyragas

Skonis: 9,5/10. Iš tiesų tai turėtų būti aguoninis obuolių pyragas 🙂 Ir šio recepto istorija paprasta – pamačiau, paskaičiau, pasigrožėjau ir pasižadėjau gamint. Juk taip skanu, taip Kalėdiška.. obuoliai, aguonos…
… ir štai jaukus vakaras virtuvėje, obuoliukai supjaustyti, jau maišau tešlą, jau tiesiu ranką link spintelės, kur tikrai TIKRAI turėtų būt aguonos, BET. Jų nėra, paprasčiausiai. Ir niekas jų nematė, neėmė, nei akyse regėjo, nei rankose turėjo. Ir ką tokiu atveju daryt? Traukt savo didžiulę dėžę prieskonių, kurie kartais, kaip ir čia ir dabar, praverčia tokiomis nenumatytomis situacijomis. Hm, kokosai… Tinka? Aišku, kad tinka! 😀
Rezultatas tikrai labai labai skanus, be galo be krašto kvapnus (tikrai, nemeluoju, kvepėjo ne tik virtuvė, tačiau visi namai) ir toks… labai labai. Beje, pastaba tiems, kas mėgsta kaip ir aš, griebt dar šilto pyrago gabalą – jei kepat šį, griebkit nedvejodami, šiltas jis dar skanesnis. Kai atšąla, vertinimas nukrinta kokiu puse balo… bet nedaug 🙂
Ir žinoma – nėra net kalbų – aš jį dar kepsiu. Štai nueisiu rytoj į parduotuvę, nusipirksiu aguonų ir kepsiu. Ir tada jau, stipriai įtariu, parašysiu dešimtuką! 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Recepto pagrindą – Sonatinos receptuose

Kokosinis obuolių pyragas (1)

Kokosinis obuolių pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

4 kiaušiniai
150 g cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
80 g maltų lazdyno riešutų
4 valg. š. (60 g) sviesto
100 g miltų
4 dideli (500 g) obuoliai
150 g kokoso drožlių

GAMINIMO EIGA

1. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
2. Įmaišyti maltus lazdyno riešutus, ištirpintą sviestą ir miltus.
3. Įmaišyti kubeliais supjaustytus obuolius ir kokoso drožles.
4. Atsargiai įmaišyti iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus.
5. Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą formą ir kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Kokosinis obuolių pyragas (2)

kokosų drožlėsobuoliaipyragasriešutaisaldumynaivanilė
7 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mažieji daržovių maltinukai
kitas įrašas
Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Karamelinis medaus tortas

Želė su uogomis arbūzo riekelėse

Vanilinis varškės pyragas

Braškinis šerbetas

Šokoladinis cukinijų keksas

Varškės pyragas su vaniliniu pudingu ir persikais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Švediški mėsos kukuliai

Risotto su vištiena ir kokosų pienu

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

Grybų ir kopūstų pyragas

Vištienos kotletukai su varške

REKLAMA

GĖRIMAI

Tiramisu Affogato

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Braškių ir citrinų limonadas

Imbierinis sirupas kavai

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Moliūgų kava

REKLAMA

SALDUMYNAI

Baklava su graikiniais riešutais ir migdolais

Cinamoniniai keksiukai su obuoliais

Šokoladinis kavos pyragas su kavos kremu

Ledų „sumuštiniai“

Tartaletės su vyšniomis ir morengais | Nuotraukos žingsnis...

Spurgos su šokoladinio kremo įdaru

7 komentarai

julė 16 Lap ’09 - 11:00 pm

o koks geltonas!! .) gal kiaušiniai kaimiški?

Reply
ZD 17 Lap ’09 - 1:14 am

Hmmmm.. galima gabaliuka? Atsinesciau arbatos.. 😉

Reply
Asta 17 Lap ’09 - 10:31 am

Neee, julyt, ne kaimiški, čia kita paslaptis – baltų kokoso drožlių tik 100 g teturėjau, o likusios 50 g – geltonos 😀

Žiupsneli, be abejo, mielai! Prašom vaišintis 😉

Reply
Kalėdos Artėja: Aguoninis Obuolių Pyragas « Saulėta virtuvė… 20 Lap ’09 - 1:28 am

[…] by Asta Skonis: 10/10. Kaip ir žadėjau, nieko nelaukus ir vėl išsikepiau šį pyragą – tik šį kartą jau teisingai, su teisingais […]

Reply
U.M. 5 Kov ’10 - 7:20 pm

Toms, kurios dietinasi, siulau nekaloringa sio nuostabaus pyrago varianta. Esme paprasta – keiciame kaloringus ingredientus maziau kaloringais ar sveikesniais. Gaunasi per puse maziau kaloriju turintis pyragas (12 gabaliuku po 140 cal), o skonis vis tiek fantastiskas!
Taigi, ka kuo keiciau:
– vietoj sviesto naudojau neriebu margarina. Tinka pvz. Veiveriu (IKI) neriebus margarinas, kuris turi viso labo 260 cal – 100 g. Kai sviestas turi apie 700 cal.
– vietoj miltu naudojau selenas (kvieciu, bet manau tinka ir visos kitos). Ne tik sveikiau, bet ir maziau reikia. Vietoj 100 g. miltu uztenka 40 g. selenu, taigi turis mazesnis, susitaupo gan nemazai tu cal 🙂
– vietoj cukraus dejau jo pakaitalus. Naudojau tabletini saldikli. Ant ju pakeliu paprastai buna parasyta, kiek cukraus viena tablete atitinka, tad apsiskaiciuoti, kiek ju atitinka 100g., nesunku. Istirpinti galima puodelyje su 1 sauksteliu karsto vandens. Be to, nereikia tirpdyti cukraus su mikseriu.
– riesutu nedejau, nes nemegstu. Bet cia skonio reikalas 🙂 galima juos keisti pvz razinom. Galima palikti.
-kokoso riesutu drozles dejau is parduotuves. Prisipazinsiu, kad pattingejau gremzti kokosa ir ji tarkuoti ;] bet kita karta butinai pabandysiu, nes 100 g. drozliu turi 600 cal, tuo tarpu sviezio tarkuoto 100 g. turi 300 cal, nes drozleles gi dziovintos buna 🙂 vel ta pati gudrybe su turiu – sviezio kokoso reikia maziau, taigi sutaupom cal, plius turim sviezesni, sveikesni ir kvapnesni kokosa 🙂

Taigi, totalizatorius – super skanus pyragas, nekaloringas, sveikesnis ir dar darbo maziau (na nebent kokoso isdarinejimas trunka ilgai). I sveikata 🙂

Reply
julė 5 Kov ’10 - 8:09 pm

aš gal būsiu labai pikta ir ne į temą, bet paaiškinkit man kvailai, kas bendra tarp nenatūralių saldiklių, margarino su hidrolizuotais riebalais ir sveikatos???
man astos pyrago variantas regisi gerokai arčiau sveikos mitybos ,)

Reply
Asta 5 Kov ’10 - 9:45 pm

Kiekvienas turi susikūrės savo mitybos šabloną, manau, taip pat ir sveiką mitybą kiekvienas suvokia daugiau ar mažiau skirtingai, todėl nenuostabu, kad nuomonės skiriasi 🙂
Aš linkusi pritarti Julei – priežastis ji aiškiai sutalpino į vieną klausimą 🙂
Tačiau virtuvė – didžiulė erdvė kūrybai, ieškojimams ir eksperimentams, todėl visa tai – kad ir kaip čia bebūtų – yra tik sveikintina. Bet apie sveikuoliškumą – jau kita diskusija ir kitos tiesos 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų