Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Mažieji daržovių maltinukai

parašė Asta 15 Lap ’09
Mažieji daržovių maltinukai

Skonis: 8/10. Tai, kas labai paprasta, nebūtinai yra labai prasta. Kartais iš vos kelių eilinių produktų galima sukurti išties nuostabaus skonio stebuklą, kartais – pasigaminti tiesiog paprastus skanius pietus. Čia – antrasis variantas. Apskrudę, viduje minkštučiai, neapibūdinamo skonio (hm, kažin ar atspėčiau, kad ten būtent brokoliai ir pupelės, jei to nežinočiau 🙂 ), bet tikrai verti daržovių mėgėjų (tų, kuriems nereikalinga mėsa visur, visaip ir su viskuo :D) dėmesio.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? The Well-Seasoned Cook

Daržovių maltinukai (2)

Mažieji daržovių maltinukai

Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

300 g žiedinių kopūstų ir brokolių, išskaidytų žiedynais
½ svogūno, stambiai susmulkinto
400 g skardinė konservuotų pupelių
1 kiaušinis, išplaktas
1 ½ valg.š. miltų
1 arb.š. malto kumino
2 arb.š. maltos kalendros
¼ arb.š. maltos aitriosios paprikos
2 valg.š. avižinių dribsnių
druska ir pipirai

GAMINIMO EIGA

Žiedinius kopūstus, brokolius, svogūnus ir pupeles sudėti į maisto smulkintuvą ir smulkinti, kol jie pradės susilieti į vientisą masę. Perdėti šią masę į dubenį ir sudėti visus likusius produktus. Gerai išmaišyti. Padalinti masę į dvylika lygių dalių – drėgnais delnais suformuoti dvylika apvalių maltinukų.
Keptuvę dėti ant vidutinio stiprumo ugnies. Įpilti šlakelį aliejaus ir jam įkaitus, sudėti maltinukus. Vieną pusę apkepti 3 – 4 minutes, kol gražiai apskrus, tuomet apversti ir apkepti lygiai taip pat kitą pusę. Išimti iš keptuvės ant popierinių rankšluosčių, nusausinti, perdėti į lėkšteles ir patiekti.

avižiniai dribsniaiblynaibrokoliaidaržovėskalendrakuminaspupelėssvogūnaižiediniai kopūstai
9 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Aštrus vištienos karis
kitas įrašas
Kokosinis obuolių pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Risotto su lašiša

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais...

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Apkepas su špinatais ir pievagrybiais

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis kokteilis su persikais

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Tiramisu Affogato

Moliūgų kava

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

DAR ŽIEMA // Daržovių ir sūrio sriuba

Kiaušinių ir maltos mėsos vyniotinis

MAMOS DIENORAŠTIS // Nesaldus pyragas su lašiša

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

9 komentarai

julė 16 Lap ’09 - 1:14 am

idėją įsiminsiu.)
labai man tinkami atrodo, dar su kokia bulvių koše makaloše ir salotom, ak ak, nuostabūs lietuviški pietūs 🙂

Reply
Asta 16 Lap ’09 - 1:27 am

Ahaa, julyt, tiksliai, bulvių košė! Tiktų super-duper 🙂
Aš labai mėgėja burokinių kotlečiukų (apie 300 g virtų tarkuotų burokėlių, manų kruopų keli šaukštai, kiaušinis, druska, apvoliojam džiūvėsėliuose ir kepam), ir jie taaaaip tobulai su bulvių koše dera, kad atskirai jų net neįsivaizduoju 🙂 Tai va, įtariu, kad šitie toks pats nemirtingas derinukas būtų 😀

Reply
julė 16 Lap ’09 - 1:33 am

aš mėgdavau avižinių dribsnių kotletukus, avižinius dribsnius ir sojos dribsnius užpilame verdančiu vandeniu su sultinio milteliais, paliekam gerai išbrinkti, pridedam daug kepintų saldžiųjų pipirų-morkų-dargalko, žalumynų, prieskonių daug daug, dar krakmolo, kad surištų, ir kepam aliejuky, kramsnojam su bulvių koše ir kečupu.! ak paika čia šalis be dribsnių.
vau, burokinius taviškiu irgi mielai išbandysiu. kartais nusiperku virtų burokų, šaltibarščiams ir salotoms, tai kaip puiku, kai dar kokis pritaikymas atsiranda 🙂

Reply
julė 16 Lap ’09 - 1:34 am

bet dar kartą, sakai, negamintum?

Reply
Asta 16 Lap ’09 - 1:40 am

Žinau žinau tuos avižinius – taip pat gėris neabejotinai. Tik aš sojų dribsnių nedėdavau, reiks išbandyt ir su jais, o tai stovi pakiukas nenaudojamas, tuoj, jei ne į keptuvę, tai į šiukšlinę jam teks keliaut 🙂
Išvis tokie kotlečiukai labai geras ir skanus reikalas, kai laiko nėra galybių 🙂 Burokinius būtinai pabandyk, na, tikrai verta 😉

Ar gaminčiau? Na, sakau, kad ne, nes iš tokių greit-ir-skaniai man kaip ne kaip skanesni burokiniai, kopūstiniai (viskas taip pat kaip burokiniuos, tik burokus pakeičiam paprasčiausiu tarkuotu šviežiu kopūstu). Bet gaminau, tai nesigailiu tikrai, gi 8 – tikrai skanu, ale ir skaniau būna 😀

Reply
Eglė 16 Lap ’09 - 10:19 am

Nū, gardžiai labai atrodo. Kaip tik brokolių ir žiedinių kopūstų, tik kol kas, deja, kitam receptui. Nežinau tik kada jiem eilė ateis – jau meniu kitas suplanuotas.

Žodžiu, manau, kad geras šitas tavo reikalas. O man dar skanu morkų kotletai. kai tik pradėjau nevalgyt mėsos, o tai buvo prieš beveik gūdžius 8 metus (gerai, 7,5 m.), tai mama man kepdavo iš tarkuotų morkų (ateseit, kad grįžus iš mokyklos nemirčiau badu) Žiauriai skanu su grietine ar jogurtu pagardintais cinamonu ir čiut čiut cukraus.

Reply
Asta 16 Lap ’09 - 5:04 pm

Egle, lauksim tavųjų kopūstinių „reikalų”, įdomu įdomu 🙂
O aš kažkaip nelabai su keptom morkom (na, mokų apkepais ir kotletais) bendrauju, valgyt galiu, bet man skonis toks… na, negaliu sakyt, kad per saldu, bet kažkaip ne taip 😀 Bet o tačiau dėl skonio nesiginčijama 😉

Reply
julė 16 Lap ’09 - 10:24 pm

o aš troškintas morkas bent keletą kartų per savaitę valgau, man nu taip, nu taip… norėčiau, tiesa, kad eglė labiau papasakotų apie davo morkų kotletukus – morkos morkos, o kas dar? atseit-pusrytinius blynus esu kepusi, ten su morkom avižom razinkėm cinamonais, bet čia, manau, apie rimtesnį maistą šneka eina?

Asta, tu nuostabi – šaldtyvue guli 3/4 milžiniškos kopūsto galvos, užsilikusios nuo vakar pietų. nusižiūrėjusi esu kopūstų-manų blynelius, tavuosius kotletus irgi mėginsiu. yay!!! pačiu laiku)

Reply
Asta 16 Lap ’09 - 10:28 pm

Oi, kaip miela būti taip laiku ir vietoj 🙂 Skanaus, lauksim įspūdžių! 😉

Aha, man irgi dabar įdomu pasidarė – o gal aš tiesiog pagal netikusį receptą gaminau? Jau net nepamenu.. morkos, manai… gal ir verta pabandyt dar kartą, pagal patikrintą receptą 😀 Nagi, Eglut, mes laukiam 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 5

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10
  • 6

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23
  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23
  • Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

    26 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (270)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (136)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų