Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Keksiukai su rabarbarais ir baltuoju šokoladu

parašė Asta 15 Lie ’11
Keksiukai su rabarbarais ir baltuoju šokoladu

Yra begalė priežasčių, dėl kurių lengva pamilti keksiukus.

Jie gražūs. O jei pasistengsite, ant jų išspausite kauburėlį gardaus kremo ir papuošite uogomis ar pabarstukais, jie taps neįtikėtinai gražūs.

Jie nuotaikingai žavūs. Viliojantys margaspalviais popierėliais ir paperkančiais kvapais.

Jie jaukūs. Nedidukai. Ne pernelyg įmantrūs. Puikiai derantys ir prie nublukusių džinsų, ir prie juodos klasikinės suknelės.

Jie paprastučiai. Taupantys Tavo brangų laiką ir vis tiek dovanojantys puikius skonius.

Jie draugiški. Keksiukais gera dalintis su artimais draugais, su giminaičiais ar su kolegomis.

Jie mieli. Simpatiški. Kerintys ir mažus, ir didelius. Nepaliekantys abejingų. Kaskart truputį panašūs, bet visiškai skirtingi. Todėl nepabostantys ir…

… neatsivalgomi.


Skonis: 10/10. Minkštučiai, drėgni, aromatingi, šiek tiek saldžiarūgščiai… puikūs keksiukai.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Technicolor kitchen

Keksiukai su rabarbarais ir baltuoju šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: 16 keksiukų Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

1 ½ puodelio + 1 ½ valg.š. (225 g) miltų
¼ arb.š. sodos
2 arb.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
2/3 puodelio (133 g) cukraus pudros
¼ puodelio + 1 valg.š. (70 g) sviesto, tirpinto
½ puodelio (120 ml) pieno, kambario temperatūros
½ puodelio (130 g) kondensuoto pieno*, kambario temperatūros
1 arb.š. vanilės ekstrakto
125 g rabarbarų, susmulkintų kubeliais
½ puodelio (93 g) balto šokolado, susmulkinto

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruošti 16 keksiukų popierėlių, sudėlioti juos į keksiukų kepimo indą.
2. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską.
3. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius su šakute.
4. Į kiaušinius suberti cukraus pudrą, supilti tirpintą sviestą, pieną, kondensuotą pieną ir vanilės ekstraktą. Išplakti iki visiškai vientisos masės.
5. Šį plakinį supilti į miltų mišinį ir atsargiai išmaišyti.
6. Į gautą tešlą atsargiai šakute įmaišyti rabarbarų gabalėlius ir šokoladą.
7. Tešlą padalinti į 16 paruoštų keksiukų formelių ir kepti įkaitusioje orkaitėje 15 – 20 minučių, arba kol gražiai pagels, o medinis pagaliukas, įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
8. Iškepusius keksiukus atvėsinti ant grotelių. Skanaus!

* jei su kondensuotu pienu Jums per saldu ar tiesiog norite sveikuoliškesnio varianto, drąsiai keiskite mėgstamu jogurtu.

keksiukaikondensuotas pienasrabarbaraišokoladasvanilė
15 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žemuoginis sūrio tortas
kitas įrašas
Braškiniai ir citrininiai kvadratėliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sluoksniuoti želė kubeliai

Karameliniai kvadratėliai

Tortas „Raffaello” ir kokosiniai keksiukai su bananais

Kondensuoto pieno keksas

Migdolinis aguonų pyragas

Sluoksniuotas medaus tortas. Ir „Stylish Blog Awards”

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladiniai Helovyno keksiukai

Kapučino sausainiai

Itališkos spurgos su vaniliniu kremu „Bomboloni“

Šokoladainis su vyšniomis

Karamelinis tiramisu

Moliūginis sūrio tortas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lazanija su jautiena

Trinta brokolių sriuba

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

Trijų sūrių lazanija su špinatais

Bulvių „rožės”

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

15 komentarai

Viktorija 17 Lie ’11 - 8:32 pm

Sveikinimai persikrausčius! 🙂 Aš irgi galvoju apie naujus namus, bet labai lėtai reikalai juda… 🙂

Reply
Asta 18 Lie ’11 - 4:30 am

Ačiū, Viktorija 🙂 Na, aš irgi galvojau tikriausiai mažiausiai pusmetį prieš kažką pradėdama daryti, taigi… vilties neprarask 🙂 Nors, tiesa, man tavo gardumynų puslapio dizainas labai mielas bei jaukus ir dabar 😉

Reply
Viktorija 19 Lie ’11 - 11:17 am

Ačiū už gražus žodžius mano tinklaraščiui 😉 Aš daug visokių minčių turiu, ne tik dėl dizaino. Pažiūrėsime, kas gausis 🙂 Vilties kol kas nepraradau, tiesiog mėgaujuosi vasara ir kitiems darbams laiko nelieka 🙂

Reply
Asta 21 Lie ’11 - 4:26 am

Labai puikiai tave suprantu, Viktorija, nes mano situacija lygiai tokia pati 🙂 Minčių daug, bet darbų dar daugiau, o dar už lango vasara… ir nieko spėti nepavyksta. Gal tikrai – žiemą, kai vakarai bus tamsūs… bet vilties prarasti nereikia ir negalima! 🙂

Reply
DOVILE 20 Lie ’11 - 3:34 pm

RECEPAS GAN IDOMUS IR PAPRASTAS, TACIAU KEKSIUKAI NESKANUS.

Reply
Asta 21 Lie ’11 - 4:28 am

Dovile, tikrai nenorėčiau sutikti, nes keksiukus šiuos valgė nemažai žmonių ir anei vieno blogo atsiliepimo negirdėjau, sunyko greitai. O ir man jie labai skanūs ir pavykę pasirodė 🙂
Todėl labai smalsu, kas gi nepatiko keksiukuose būtent? 🙂

Reply
DOVILE 23 Lie ’11 - 10:27 am

skonis subjektyvus dalykas, tikrai nenoriu izeisti, bet , mano skoniui per daug sodos , nes ji perneyg jauciasi, ir kondensuoto pieno misinys su baltu sokoladu vienas kita perpildo, gal butu buve geriau jei buciau dejus jogurta ir balta sokolada, arba kondensuota piena ir tada nedet balto sokolada 🙂

Reply
Asta 23 Lie ’11 - 2:13 pm

Dovile, tikrai nėra čia ko įsižeisti, viskas gerai 🙂 Iš tiesų mano visi desertai yra gerokai saldūs, aš ir artimi mano žmonės, kurie skanauja kartu, mėgstam saldžiai, taigi, taip ir gaunas, kad kondensuotas pienas, pabarstytas pienišku šokoladu, mums tikrai ne problema, o tikras skanumynas 😀 Bet visiškai suprantu, kad yra žmonių, kuriems pernelyg saldu. Laimė, kad receptai puikus dalykas – juos galima koreguoti ir pritaikyti savo skoniui 🙂 Kondensuotą pieną jogurtu čia keisti galima drąsiai, o ir originaliame recepte, tiesą sakant, jogurtas ir yra naudojamas. Tik aš, kai keksiukus kepiau, lyg tyčia jo neturėjau 🙂 O dėl sodos nieko negaliu pasakyti, nes man jos tikrai nesijautė, bet, tiesą sakant, šiame recepte ji išvis nėra būtina 🙂

Reply
Alina 4 Bir ’12 - 6:04 pm

Keksiukai gavosi tobuli 🙂 Ačiū!

Reply
Asta 6 Bir ’12 - 7:46 pm

Nėra už ką 🙂 Ačiū, kad išbandėt! 🙂

Reply
Julija 3 Spa ’12 - 12:04 pm

Man visada kai darau keksiukus gaunasi taip, kad jie buna negrazios, nekeksiukiskos formos, nes popierines formeles nelaiko teslos, net jeigu dedu dvi. Ka daryti??

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 5:04 pm

Julija, na, aš turiu metalinę keksiukų formą, į kurią dedu popierines formeles ir tuomet – tešlą į popierines. Metalinėje formoje keksiukai idealiai išlaiko formą ir būna gražučiai 🙂 Todėl mano rekomendacija – investuoti 20-30 Lt ir įsigyti metalinę keksiukų kepimo formą 🙂

Reply
Agnetė 16 Bir ’13 - 12:10 pm

LABAI LABAI LABAI SKANŪS KEKSIUKAI !!! 🙂 Ką tik ištraukiau iš orkaitės ir paragavau….. nesu skanesnių nei iškepusi nei ragavusi kur nors :))) Ačiū už receptą 🙂

Reply
Asta 19 Bir ’13 - 12:28 pm

Nėra už ką, Agnete, prašom išbandyti daugiau keksiukų receptų! 🙂 Aš turiu net kelis mėgstamiausius, o gal net ne kelis – iš tiesų tai daug… mat keksiukai yra tikras gėris 🙂

Reply
:-) 2 Rgp ’16 - 10:45 am

Tikrai skanūs, purūs, minkštučiai keksiukai:-) Ačiū! Tik tiems, kurie nėra pernelyg „sacharininiai” rekomenduočiau vietoj kondensuoto pieno dėti jogurtą arba grietinę, o rabarbarų įdėti bent jau 1,5 karto daugiau (nors, prisipažįstu, rūgšties nemėgstu ir rabarbarai tikrai nėra mano mėgstamiausias augalas;-)). Aš kepiau be kondensuoto pieno (su grietine) ir išlaikant visas kitas nurodytas proporcijas keksiukai gavosi tiesiog saldūs, ne saldžiarūgščiai (galbūt tiesiog pernelyg smulkiai supjausčiau rabarbarus):-) Taip pat patarčiau įdėti popierrines keksiukų formeles net jeigu kepate silikoninėje formoje (keksiukai tokie minkšti, kad labai prilimpa).

Reply

Komentuoti: Agnetė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų