Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Daržovių patiekalaiSRIUBOS

Trinta burokėlių sriuba

parašė Asta 29 Sau ’12
Trinta burokėlių sriuba

Nes už lango balta ir šalta. Nes vakarais norisi įsisupti į šiltą pledą ir šildyti rankas, apsikabinus dar vieną puodelį arbatos su medumi. Nes pagaliau dabar jau tikrai atėjo žiema.

Nes žiemą kaip niekad trūksta šilumos.

Skonis: 10/10. Trinta burokėlių sriuba yra visiškai nesudėtinga, tačiau neabejotinai nustebins savo ryškiu, sodriu skoniu. Sriuba soti, kreminė, o akis džiugina kiek neįprasta, tačiau ryškia ir gražia spalva.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Kulinarinis žurnalas „°C“

Trinta burokėlių sriuba

Atsispausdinti
Porcijos: 8-10 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

1 kg burokėlių
3 nedidelės (250 g) bulvės
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
30 g sviesto
300 g pieno ar liesos grietinėlės
600 g vištienos sultinio
žiupsnelis kario
žiupsnis džiovinto raudonėlio
druska
pipirai

GAMINIMO EIGA

1. Burokėlius nulupkite, bulves nuskuskite.
2. Daržoves perpjaukite į kelias dalis ir sudėkite į puodą. Užpilkite vandeniu taip, kad apsemtų, pagardinkite druska. Virkite ant vidutinio stiprumo ugnies.
3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite smulkiais kubeliais pjaustytus svogūnus ir česnakus, kol svogūnai suminkštės.
4. Burokėliams ir bulvėms išvirus, nupilkite vandenį.
5. Į puodą supilkite vištienos sultinį, pieną ar grietinėlę, sudėkite kepintus svogūnus ir česnakus, pagardinkite druska, pipirais, žiupsniu kario ir džiovinto raudonėlio.
6. Dar šiek tiek pakaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol sriuba bus karšta.
7. Užgesinkite ugnį ir sutrinkite sriubą maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos, lygios masės.
8. Dar karštą išpilstykite į dubenėlius ir patiekite.
9. Skanaus!

bulvėsburokėliaičesnakaičesnakasgrietinėlėkarisraudonėliaisriubasvogūnai
13 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Saldainiai “Ferrero Rocher”
kitas įrašas
Meduolių desertas su bananais

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Svogūnų pica

Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

Žiedinių kopūstų pyragas

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir...

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

SALDUMYNAI

Meksikietiškas trijų pienų pyragas (Pastel tres leches)

Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

Kepėjai be stabdžių: bulvių pyragas su riešutais ir...

13 komentarai

sakaliux 29 Sau ’12 - 1:04 pm

O tai burokeliai zali cia naudojami? Betgi jie labai ilgai verda,zymiai ilgiau negu bulves..Ar as kazka ne taip suoratau?

Reply
Asta 29 Sau ’12 - 1:22 pm

Na, taip. Mano burokėliai buvo nedideli ir aš juos gana smulkiai supjausčiau, todėl jie išvirė pakankamai greitai. Jei jie didesni, galima virti atskirai burokėlius ir atskirai kitas daržoves. Tačiau bet kokiu ir burokėliai, ir bulvės turi būti išvirę 🙂

Reply
T 29 Sau ’12 - 1:59 pm

Utrunka ilgai. Bet tikrai verta. Skanumelis. Aciu 🙂 .

Reply
Asta 29 Sau ’12 - 2:30 pm

Nėra už ką 🙂

Reply
momo 30 Sau ’12 - 2:27 pm

Kadangi burokėlius viriau pirmąkart, tai mano bulvės, aišku, visai sukrito, o burokėliai buvo dar visai žali… Tada perpyliau viską į didesnį puodą (vandens nenupyliau, nes ten buvo ištirpusios bulvės :)), supyliau grietinėlę su pakepintais svogūnais, česnakais, čiobreliais, druska ir grūstais pipirais, pridėjau raudonųjų lęšių ir dar kokį pusvalanduką paviriau. Super! O burokėliai mano virtuvėje reabilitacijos laukė nuo darželio laikų 🙂

Reply
momo 30 Sau ’12 - 2:29 pm

p.s. Asta, o tu naudoji sultinį iš kubelių? Aš jo jau kelis metus esu atsisakiusi, ir šią sriubą taip pat tik su natūraliais prieskoniais gaminau – ir visai skanu 🙂

Reply
Asta 5 Vas ’12 - 8:53 pm

Oiii, kaip aš džiaugiuosi dėl burokėlių reabilitacijos! 🙂 Kadangi labai juos mėgstu, palaikau juos bet kuriuo atveju – valio ir dabar už burokėlių sėkmę! 😀
Na, o dėl sultinio, iš kubelių stengiuosi naudoti kuo rečiau, nes žinau, koks didelis tai yra blogis, bet būna – būsiu sąžininga – kartais tenka ir kubelį vieną kitą panaudoti. Bet šiaip esu už natūralius prieskonius ir natūralius produktus, taigi, idėją sriubą virti be jokių kubelių labai palaikau! 🙂

Reply
Klausimeliai 20 Vas ’14 - 9:01 pm

Du klausimėliai: vištienos sultinio riebumas- ar gali būti su riebalais, ar nugriebti, prieš pilant ?
Ir -ar užvirtinti viską sudėjus, ar tik pakaitinti, nes įpiltas pienas, tai lyg ir reiktų užvirinti?

Reply
Asta 21 Vas ’14 - 6:01 am

Vištienos sultinį nugriebiu, prieš pilant. Neužvirinu, bet pakaitinu iki karštumo.

Reply
Laima 24 Sau ’18 - 2:39 pm

Sveiki, aš ir norėčiau reabilituoti burokėlius, bet su jais visai nedraugauju. O jei naudoti konservuotus burokėlius?

Reply
Asta 27 Sau ’18 - 10:29 pm

Laima, labai tikiuosi, kad sriubos dėka pavyks juos reabilituoti 🙂 Tik vis tik labai rekomenduočiau naudoti žalius burokėlius 😉

Reply
Indrė 31 Sau ’18 - 8:13 am

O su kuo skaniau – liesa grietinėle ar pienu?

Reply
Asta 3 Vas ’18 - 6:41 pm

Indre, čia jau kaip kam 🙂 Aš pati paprastai renkuosi tokį aukso viduriuką – liesą grietinėlę 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Purūs varškės keksiukai

    25 Vas ’21
  • 2

    Bandelės su cinamonu

    21 Bir ’10
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Purūs varškės keksiukai

    25 Vas ’21
  • Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

    24 Vas ’21
  • Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

    17 Vas ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (240)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (201)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (109)
    • Salotos (30)
    • Šaltieji užkandžiai (48)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (16)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (490)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (76)
    • Desertai indeliuose (56)
    • Keksai, keksiukai (88)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (127)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų