Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Be orkaitėsDesertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas

parašė Asta 17 Bal ’21
Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas

Bandžiau prisijaukinti japonišką arbatą, bet kol kas man tai nepavyko. Mamos paruoštas svarainių sirupas, užpiltas puodeliu karšto vandens, tikriausiai visada liks mano mylimiausia arbata pasaulyje. Arba mėtų, pagardinta mažu šaukšteliu medaus. Jų skonis, aromatas ir tas jausmas, apkabinus šiltą puodelį, – tai jaukumas ir namai.

Japoniškos arbatos lyg ir kviečia keliauti skoniais, bet… gal ir atrasiu jas tada, kai vieną gražią dieną – labai tikiuosi! – paragausiu Japonijoje. Pamatysiu iš arti visus arbatos ritualus bei ceremonijas. Juk kartais tam, kad pajaustum skonį, trūksta tikros patirties, tiesa?

O kol kas matcha arbatos miltelius aš maišau į kepinius, vaisių kokteilius ar chia pudingą. Ir man skanu, net labai!

Receptas paprasčiausias, koks tik gali būti, tereiks kelių minučių visiems ingredientams išmaišyti, o tuomet – dėkite į šaldytuvą, palaukite pernakt ir mėgaukitės gardžiais pusryčiais. Kviečiu išbandyti!

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 10 min.

INGREDIENTAI

1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
½ stiklinės (125 ml) pieno
3 valg. š. klevų sirupo
1/3 stiklinės (50 g) ispaninio šalavijo sėklų (chia)
½ stiklinės (50 g) kokosų drožlių
2 arb. š. žaliosios „Matcha“ arbatos miltelių

Patiekti:
granolos
šviežių aviečių
mėtų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Visus ingredientus, skirtus ispaninio šalavijo sėklų pudingui, sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite šluotele. Dubenį uždenkite dangčiu (ar maistine plėvele) ir per naktį palaikykite šaldytuve, kol sėklos išbrinks.
2. Išbrinkusį pudingą paskirstykite į stiklines. Patiekite su granola ir šviežiomis uogomis arba kitais mėgstamais priedais.

arbatachiaispaninio šalavijo sėklosklevų sirupaskokosaikokosų drožlėskokosų pienasmatchažalioji arbata
2 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio padažu
kitas įrašas
Raudonųjų lęšių humusas su morkomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kokosiniai sausainėliai

Meduolių desertas su bananais

Migdolų tarta su spanguolių džemu

VALENTINAS // Rikotos ir medaus keksiukai

Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Kreminis airiško viskio likeris

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

REKLAMA

SALDUMYNAI

Apelsininiai sausainiai

Mielinis vainikas su kreminiu sūriu, spanguolėmis, apelsinais ir...

Keksiukų puokštė Mamai

Karamelinis tiramisu

Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

Pyragas su varške, obuoliais ir mėlynėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Chia) ir...

Duonos lazdelės

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

2 komentarai

Laura 17 Bal ’21 - 8:28 pm

Kažkada ir mano žvilgsnis užkliuvo už matcha arbatos prekybos centre, bet taip ir neišdrįsau išbandyti. O naudojant ją kepiniams, ar kaip priedą, ji duoda kokį skonį, ar tiesiog tik spalvą?

Reply
Asta 19 Bal ’21 - 6:59 am

Laura, priklauso nuo to, kokį kiekį naudosite – kuo daugiau, tuo ryškesnė bus spalva, bet tuo ryškesnis bus ir matcha arbatos poskonis 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22
  • Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

    12 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (265)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (117)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (62)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (245)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (42)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (11)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų