Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

SALDUMYNAISausainiai

Biskočiai (biscotti) su migdolais, spanguolėmis ir juoduoju šokoladu

parašė Asta 5 Bal ’20
Biskočiai (biscotti) su migdolais, spanguolėmis ir juoduoju šokoladu

Ne viskas gyvenime yra taip, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Biskočiai, kieti it akmenukai, kai paragauji – nuostabiai skanūs džiūvėsiai. Tokios tos kavos pertraukėlės mūsų namuose. Visad saldžios.

Norėčiau truputį juokais (o gal ir truputį rimtai) biskočius pavadinti karantininiu desertu. Paruošti juos paprasta kaip dukart du, tešlai užmaišyti pakaks vos dešimties minučių, o ingredientų reikia vos kelių; ir tuos pačius lengva pakeisti pagal savo virtuvės spintelių turinį.

Štai aš šįkart į bazinę biskočių tešlą įmaišiau išties nuostabų derinį: migdolus, džiovintas spanguoles ir juodąjį šokoladą. Bet tai – tik vienas iš šimtų variantų. Galite naudoti bet kokius turimus riešutus, bet kokius džiovintus vaisius, netgi sėklas. Išlaikę ingredientų proporcijas, improvizuokite!

Su lazdynų riešutais ir kakava.
Su apelsinų žievelėmis ir džiovintomis vyšniomis.
Su pistacijomis ir baltuoju šokoladu.
Su citrinomis ir aguonomis.
Šį sąrašą galite tęsti ir tęsti, ir tęsti.

Įsivaizduojat, kiek daug derinių galima sugalvoti? Begalę!

Be to, jie „ilgaamžiški“ – būdami iš esmės džiūvėsiai, tikrai per dieną kitą nesudžius, šypt. Iškepę sekmadienį, turėsit šį tą skanaus prie kavos visą ateinančią savaitę. Dabar, kai tarp keturių namų sienų nuo ryto ligi vakaro vyksta intensyvus (labai, labai intensyvus) gyvenimas, tos kavos pertraukėlės, tikiu, ne man vienai yra aukso vertės. Kaip ir „kas nors skanaus“ – juk ne vien man mažas skanėstas jau ne kartą išgelbėjo griūti besikėsinančią dieną, tiesa?

Todėl, TAIP, tikrai verta tokį receptą turėti savo užrašų knygelėje. TAIP, verta išsikepti jų šiandien, kad skaniai triaukštumėt visą ateinančią savaitę. Ir, TAIP, kaskart drąsiai improvizuokite su priedais, – tai toks kepinys, dėl kurio tikrai nebūtina išsiruošti į žygį link parduotuvės. O tai yra labai gerai! Ir aš, ir „Maxima LT“ vis dar kartojam tai, kas svarbiausia: likit namuose tiek, kiek tik galite. Ir kai atrodys, kad labai norisi ko nors skanaus, bet nieko neturit, imkit ir išsikepkit… biskočių!

 Biskočiai (biscotti) su migdolais, spanguolėmis ir juoduoju šokoladu

 Biskočiai (biscotti) su migdolais, spanguolėmis ir juoduoju šokoladu

 Biskočiai (biscotti) su migdolais, spanguolėmis ir juoduoju šokoladu

Ar žinote, kuo skiriasi biskočiai su sviestu ir be jo? Kepami SU sviestu, jie yra minkštesni ir trapesni, bet tuo pačiu greičiau praranda šviežumą. Kepami BE sviesto, jie yra kietesni ir traškesni, bet ilgiau išlieka tiek pat gardūs, kiek ką tik ištraukti iš orkaitės. Tik vienas mažas niuansas – kąskite atsargiai, jie tikrai kieti! Arba valgydami vis pamirkykite juos į geriamą arbatą.

Biskočiai (biscotti) su migdolais, spanguolėmis ir juoduoju šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: 23-25 vnt. Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

2 didelių kiaušinių
¾ stiklinės (150 g) cukraus
2 stiklinių (280 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
¾ stiklinės (100 g) migdolų
½ stiklinės (60 g) džiovintų spanguolių
50 g juodojo šokolado

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Elektriniu plaktuvu iki purios masės išplakite kiaušinius ir cukrų.
3. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite.
4. Suberkite ir įmaišykite migdolų riešutus, džiovintas spanguoles ir pasmulkintą juodąjį šokoladą. Išminkykite pakankamai kietą, tvirtą tešlą.
5. Padalinkite tešlą į dvi dalis ir, perkėlę ant kepimo popieriaus, suformuokite maždaug 20 cm ilgio, 2 cm aukščio tešlos kepalėlius.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Tuomet išimkite iš orkaitės ir leiskite kelias minutes atvėsti. Perkelkite ant pjaustymo lentelės ir labai aštriu peiliu supjaustykite maždaug 1,5-2 cm storio riekelėmis.
7. Riekeles suguldykite atgal ant kepimo popieriaus, dėkite į orkaitę. Kepkite 5-6 minutes, tuomet apverskite riekeles kita puse ir kepkite dar 5-6 minutes.
8. Atvėsinkite ir ragaukite.

Paruošta bendradarbiaujant su „Maxima LT“.
#maxima #reklama

 Biskočiai (biscotti) su migdolais, spanguolėmis ir juoduoju šokoladu

biskočiaidesertaskepiniaimigdolaisaldumynaisausainiaišokoladasspanguolės
4 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS
kitas įrašas
Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų įdaru

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sausainiai “Sveikata”

Keksiukai su šokoladu ir riešutais

Mini bananai su šokoladiniu glaistu ir riešutais

Plikyti sausainėliai

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

Imbierinis sūrio tortas

SALDUMYNAI

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Graikiško jogurto tortas

Pyragas su karameliniu obuolių sluoksniu

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptas šamas su medaus, sojos ir garstyčių...

Vištiena su pievagrybiais

Trinta brokolių sriuba

4 komentarai

Diana 5 Bal ’20 - 6:50 am

Taip, superinio skonio desertas prie kavos 🍪☕Senikai kepiau, pasimiršo. Kokio karštumo orkaitėje kepti? Ir koks rėžimas?

Reply
Asta 5 Bal ’20 - 6:53 am

Diana, džiaugiuosi, kad įkvėpiau prisiminti ir išsikepti! 🙂 180°C temperatūros orkaitė (paprastai visada, kaip ir čia, tą rašau pirmame recepto punkte), o orkaitės režimą naudojau viršus + apačia + vėjelis 🙂

Reply
Raimonda 6 Bal ’20 - 10:17 am

Jie labai suviliojo ir mane! 😍 ir būtų smalsu, gal kada bandėte kepti iš speltos miltų? Ar kokių kitų, nei įprastų kvietinių?

Reply
Asta 8 Bal ’20 - 8:36 pm

Raimonda, nebandžiau, tačiau manau, kad speltų miltai turėtų tikti puikiai 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 5

    Kanelės | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    31 Sau ’20
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Žaliasis humusas

    14 Sau ’21
  • Karamelinė granola

    10 Sau ’21
  • Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

    7 Sau ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (26)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (5)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (238)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (25)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (110)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (39)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (17)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (196)
    • Blynai ir vafliai (32)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (107)
    • Salotos (27)
    • Šaltieji užkandžiai (47)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (14)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (484)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (74)
    • Desertai indeliuose (54)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (126)
    • Pyragėliai (32)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų