Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Kugelis su vištų sparneliais

parašė Asta 20 Lap ’23
Kugelis su vištų sparneliais

Neplanavau šios savaitės meniu, bet tikrai žinau – norėčiau kurią dieną valgyti kugelį. Klasikinė kugelio versija, kurią mūsų namuose gamina vyras, sulaukė begalės gražių jūsų žodžių. Pristatau dar vieną variaciją, irgi puikią! Nėra kito metų laiko, taip tinkamo kugeliui, tiesa? Tegul būna skanus ir sotus ruduo!


Keli patarimai prieš pradedant gaminti:

  • Kugeliui galite naudoti įvairių rūšių bulves, tiek šviežias, tiek praėjusio derliaus. Svarbiausia, atkreipkite dėmesį į jų krakmolingumą. Jei bulvės itin krakmolingos (tokios dažniau būna senos), nuplikykite jas didesniu kiekiu pieno ir nenaudokite kiaušinio. Jei bulvės šviežios ir mažai krakmolingos, į masę įmuškite kiaušinį, o jei reikia – nusemkite porą samčių perteklinio skysčio nuo tarkių.
  • Paprasčiausias būdas sutarkuoti bulves – naudojant bulvių tarkavimo mašiną. Lygiai taip pat galite tarkuoti virtuviniu kombainu ar smukia rankine tarka.
  • Orkaitę įkaitinkite dar prieš tarkuojant bulves. Ilgiau pabuvę tarkiai ima nepatraukliai tamsėti, todėl geriausia gaminti greitai: vos sutarkavus bulves, sumaišyti jas su likusiais ingredientais ir pašauti į orkaitę.
  • Svogūnus galite sutarkuoti drauge su bulvėmis arba smulkiai supjaustyti, pakepinti svieste ir tuomet įmaišyti į tarkius.
  • Sultingo, minkšto, puraus kugelio paslaptis – tarkių nuplikymas pienu. Leiskite pienui užvirti, supilkite į tarkius ir gerai išmaišykite.
  • Dar daugiau minkštumo ir sodraus skonio suteiks sviestas – ištirpinkite jį drauge su pienu ir supilkite į tarkius. Jei kugelį kepate su mėsa, sviesto papildomai galite nedėti, nes riebalų išskirs tarkiuose besitroškinanti mėsa.
  • Kugelis iškepti paprastai prireiks apie 1,5 val. Priklausomai nuo kepimo indo dydžio ir kugelio storio, jis gali kepti kiek trumpiau arba ilgiau. Geriausias būdas patikrinti, ar kugelis jau iškepęs, – iš kugelio vidurio šakute išgnybti kąsnelių tarkių ir paragauti. Jei kugelis minkštas, švelnus, tuomet – iškepęs!

Kugelis su vištų sparneliais

Atsispausdinti
Porcijos: 23x33 cm forma Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.

INGREDIENTAI

Sparneliams:
400 g vištos sparnelių (vidurinės dalies)
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 skiltelių česnako
1 arb. š. druskos
½ arb. š. pipirų
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių

Kugeliui:
1,4-1,5 kg bulvių
2 svogūnų
1 kiaušinio
2 valg. š. mėgstamo prieskonių mišinio bulvėms
¾ stiklinės (190 g) pieno

gabalėlio sviesto (formai patepti)

Padažui:
150 g šaltai rūkytos šoninės
1 svogūno
¾ stiklinės (190 g) riebios grietinėlės
ryšelio krapų

GAMINIMO EIGA

1. Pamarinuokite vištos sparnelius. Pasiruoškite ingredientus.

2. Vištos sparnelius įtrinkite alyvuogių aliejumi, smulkiai tarkuotomis česnako skiltelėmis, druska, pipirais, rūkyta paprika ir džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis. Atidėkite į šalį pusvalandžiui, kad pasimarinuotų.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros (kaitinimas ir viršaus ir apačios). Kepimo formą (23×33 cm) ištepkite gabalėliu sviesto.
4. Ant kepimo formos dugno išdėliokite vištos sparnelius.

5. Paruoškite kugelio masę. Pasiruoškite ingredientus.

6. Bulves ir svogūnus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina, virtuviniu kombainu ar smulkiausia tarka.

7. Į tarkius įmuškite kiaušinį, pagardinkite mėgstamu prieskonių mišiniu. Išmaišykite.

8. Pieną supilkite į nedidelį puodą. Pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol pienas užvirs.
9. Supilkite pieną į tarkius ir išmaišykite.

10. Supilkite paruoštą masę į sviestu išteptą kepimo formą ant vištos sparnelių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 1 val. 30 min.

11. Kol kugelis kepa, paruoškite padažą. Pasiruoškite ingredientus.

12. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Suberkite kubeliais pjaustytą šoninę ir svogūną. Vis pamaišydami kepkite, kol šoninė išskirs riebalus ir šiek tiek apskrus, o svogūnai suminkštės.

13. Supilkite grietinėlę ir pakaitinkite dar porą minučių.

14. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite smulkiai kapotus krapus.

15. Kugelį patiekite su karštu padažu.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

bulvėsčesnakaigrietinėlėkugelisšoninėsvogūnaivištos sparneliai
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Brusketos su rikota, vytintu kumpiu ir spanguolėmis / ir keptais obuoliais
kitas įrašas
Makaronų sriuba su kiaulienos kukuliukais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais

Vištienos ir mocarelos kepsneliai

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

Karamelinė granola

Sumuštiniai su tunu ir avokadais

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Riestainiai su lašiša ir kiaušinių salotomis

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

REKLAMA

SALDUMYNAI

Spalvingieji Pepparkakor arba Meduolinės Kalėdos

Tiramisu ledai

Keksiukai „Snickers“

Šokoladinė bananų duona

APIE ŠVENTES // Kokosinis keksas

Sveikuoliški batonėliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų