Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiMėsos patiekalaiPASAULIO SKONIAI

Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais

parašė Asta 11 Lie ’21
Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais

Nežinau, kas yra didesnis chaosas: pasiruošimas atostogoms, atostogos ar bandymas po jų sugrįžt į paprastą kasdienybę. Bet kažkur tarp viso to šurmulio, keisto nerimo, vaikų klegėjimo ir (ne)sutarimų yra penkios, dešimt ar net penkiolika minučių ramybės, nusmelkiančios iki pirštų galų.

Ramybės, kurie užlieja brendant į vandenį vakarinėms maudynėms, stebint lėtai linguojančias pušų viršūnes ar tyloje klausant laužo spragsėjimo. Tų minučių šį savaitgalį buvo visai daug – pastebėti jas gal ir ne visada lengva, bet pasistengti labai verta. Pirmiausia, dėl savęs; kad namo pavyktų grįžti iš tiesų pailsėjus.

Ant laužo keturias dienas iš eilės kepus šašlykus, bulves, blynus, šonkaulius, kiaušinienę ir dar kažką, labai gera grįžti namo ir vėl gaminti ant kaitlentės, šypt.

Pirmadienio pietums – pipi piri vištiena su kokosiniais ryžiais. Aromatinga, prieskoninga, aštru ir labai skanu!

Aitriųjų paprikų padažą „Piri piri“ įsigijau „Lidl Lietuva“, kur šiandien prasidėjo „Sol&Mar“ savaitė. Kai padažas jau paruoštas naudojimui, vištieną pagaminsite ir greitai, ir paprastai. O šitai irgi didelis privalumas, kai nutinka pilni bėgimo pirmadieniai.

Mano „Sol&Mar“ savaitės favoritai:
– štai šis „Piri piri“ padažas;
– vytintas kiaulienos kumpis (mėgstu su salotomis išbandyti vis naujas rūšis, todėl laukite dar vieno salotų recepto);
– trumpagrūdžiai ryžiai (puikiai tinkantys piri piri vištienai);
– mandarinų sultys (jau ne kartą ragavom, puikios!);
– alyvuogių aliejus;
– ir, žinoma, ledai su nugos gabaliukais, nes kaip gi tokiu oru be ledų desertui?

Na, o štai čia, tinklaraštyje, receptas, kurį visai drąsiai rikiuočiau prie savo vištienos patiekalų favoritų. Net jei šiandien gaminti per karšta, būkit geri, išsisaugokit vėsesnei dienai!

Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais

Atsispausdinti
Porcijos: 5-8

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
500 g viščiukų šlaunelių
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
½ pakuotės (100 ml) „Piri piri“ aitriųjų paprikų padažo
1 svogūno
2 česnako skiltelių
1 ½ stiklinės (315 g) ryžių
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
2 stiklinių (500 ml) vištienos sultinio
400 g šaldytų žaliųjų žirnelių
1 žaliosios citrinos sulčių

Patiekti:
žaliosios citrinos
svogūnų laiškų

GAMINIMO EIGA

1. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite vištienos gabalėlius, ištrintus druska ir pipirais. Apkepkite, kol apskrus, tuomet gabalėlius iš abiejų pusių aptepkite „Piri Piri“ padažu (likusį padažą pasilikite ryžiams). Kepkite dar po porą minučių iš abiejų pusių. Perkelkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
2. Į tą pačią keptuvę ar puodą suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus. Maišydami pakepinkite, kol daržovės suminkštės. Suberkite ryžius ir maišydami pakaitinkite porą minučių, kol ryžiai taps skaidrūs.
3. Supilkite likusį „Piri Piri“ padažą, kokosų pieną ir vištienos sultinį. Leiskite užvirti, tuomet įmaišykite žaliuosius žirnelius, žaliosios citrinos sultis ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Ant viršaus išdėliokite (į ryžius įsprauskite) vištienos gabalėlius. Uždenkite keptuvę (ar puodą) dangčiu ir virkite apie 20 minučių, kol ryžiai sugers skystį, o vištiena bus pilnai iškepusi. Jei norite vištieną dar labiau apskrudinti, kepkite įkaitintoje orkaitėje su grill funkcija kelias minutes.
4. Patiekite su žaliosios citrinos skiltelėmis ir smulkintais svogūnų laiškais.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama #lidllietuva

aitriosios paprikosalyvuogių aliejusčesnakaikokosų pienasmorkospasaulio skoniaipiri piriportugalijareceptasryžiaisultinyssvogūnaivieno indo patiekalaivištienažaliosios citrinosžirneliai
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu
kitas įrašas
Plikytos tešlos žiedas (Paris Brest) su aviečių kremu | ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Įdarytos šviežios bulvės

Lazanija su moliūgais ir vištiena

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

Obuoliniai varškės blyneliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis avokadų kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Tiramisu Affogato

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Avižinė košė su morkomis ir topinambais

Vanilinis ryžių pudingas su keptais obuoliais

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir...

Sumuštinukai su pievagrybiais

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Pyragėliai su pomidorais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų