Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Languota prijuostė: apibendrinimas. Ir marmurinis bananinis keksas su šokoladu

parašė Asta 1 Vas ’11
Languota prijuostė: apibendrinimas. Ir marmurinis bananinis keksas su šokoladu

Ryšėdama languotą prijuostę paskutines akimirkas, atidarau paštą, surankioju kelis kuklius laiškelius, kalbančius apie svajonių virtuves, ir skubu papasakoti jums… Kaip smagu įkišti nosytes į kitų svajones, ar ne?

Pirmoji laiškelį atsiuntė ir svajonėmis pasidalino Indrė iš „GP magijos”. Paskaitykim, apie ką ji svajoja:

Mano svajonių virtuvė turėtų būti ypač funkcionali. Galbūt G formos išplanavimo, jokiu būdu nesujungta su svetaine (nėra nieko baisiau kaip į baldus įsigėrę maisto kvapai). Būtinai turėtų turėti mažą sandėliuką. Gražu būtų juodai oražinė arba juodai raudona. Čia būtų gausybė spintelių ir stalčių, kad būtų kur slėpti uogienes, prieskonius, skanėstus. Atviros spintos su gražiausiosmis lėkstėmis ar puodeliais puikiai atrodo, bet kai pagalvoju apie tai, kad bent kartą per savaitę reiktų juos perrikiuoti ir nuvalyti dulkes – ačiū ne, jau geriau uždaros spintelės. Virtuvėje ant stalviršių turėtų būti tik reikalingiausi daiktai – kombainas, peilių dėklas, pakabinti kepimo, plakimo įrankiai, na gal dar pagrindinių prieskonių lentynėlė, kad nereiktų jų ieškoti, kelios prieskoninės žolelės (kurios svajonių virtuvėje gražiai žaliuotų ir nevystų). Stalviršiai turėtų būti atsparūs įbrėžimams – retkarčiais pamirštu pasiimti lentelę ir nenorėčiau paskui graužtis dėl sugadinto paviršiaus… Svajonėse grindys turėtų būti baltai dažyto medžio, tačiau kadangi tai labai nepraktiška manau teks svajoti apie gražias lengvai valomas ir šildomas plyteles. Na juk neskamba taip blogai? Taigi kaip supratot – mano svajonių virtuvė lengvai tvarkoma, funkcionali ir moderni – mielai priimčiau dvigubą orkaitę, itališką kavos aparatą, kokio dizainerio gartraukį, modernų šaldytuvą, protingą indaplovę. Dar vienas + būtų už taupumą, galimybę perdirbti – tikiu, kad iki tol, kol
turėsiu savo virtuvę ir Lietuvoje atsiras galimybė lengviau rūšiuoti atliekas.
3 daiktai be kurių virtuvėje neišgyvenčiau. Sudėtinga – beveik viskas, ką turiu yra naudojama ir reikalinga. Bet jei reikia rinktis, renkuosi
1) kombainą – pjaustymas, plakimas, minkymas (ypač jei kalbam apie baltymus)
2)kokybiškas peilių rinkinys
3)druskos ir pipirų malūnėlis – nes prėskas maistas niekam nepatinka 🙂

Dar viena svajoklė, pasidalinusi savo mintimis – Rima iš „Lašelio medaus”. Surinkusi visas savo mintis, pasitelkusi į pagalbą šimtą ir vieną (taip atrodo!) žurnalą, savo svajones ji išsakė štai čia.

O Viktorija iš „Gardumynų”, iš pradžių tarusi, kas svajonių virtuvę ji jau turi (koks džiaugsmas!) vis tik sugalvojo keletą žavių mažų ir didesnių norų. Pasidalino ir jais, ir dar vaizdinėmis priemonėmis štai čia.

Dar svajonėmis pasidalino Inga iš „Gyvenimas yra smulkmenos”. Ak, kiek minčių – ir gražių, ir praktiškų! Ir visos jos juodu ant baltu suguldytos čia.

Ir dar… dar aš, aš sukūriau mintyse savo tobulą svajonių virtuvę  čia.

Ir viskas. Mažai laiškučių, mažai svajonių, bet visos labai gražios. Nes visos svajonės yra gražios. Ir visoms linkiu išsipildyti, labai linkiu!
O su šiuo gražiu linkėjimu dar lūpose, nusirišu languotą prijuostę ir perduodu ją Karolinai iš „Citrinos žievelės”. Lauksim naujosios temos, Karolina! 😉

———————-

Kad įrašas būtų skanesnis, reikia deserto, sako smaližės širdis. Todėl pasivaišinkim riekele gardaus kekso. Marmurinio. Bananinio. Su šokoladu. Mmmmm….

Skonis: 9/10. Pakankamai klasikinis ir paprastas, tačiau skanus keksas. Nėra sausas, tačiau ir ne iš pačių drėgniausių, todėl skaniausias su puodeliu garuojančios arbatos.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtinga.

Kur radau? maameemoomoo

Marmurinis bananinis keksas su šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: 17 riekelių Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 55-65 min.

INGREDIENTAI

2 dideli arba 3 vidutinio dydžio prinokę bananai, kambario temperatūros
¼ puodelio kondensuoto pieno
1 arb.š. vanilės esencijos
2 puodeliai (340 g) miltų, sijotų
1 arb.š. sodos
¾ arb.š. kepimo miltelių
¼ puodelio (30 g) kakavos miltelių
3 valg.š. verdančio vandens, plius daugiau, jei reikia
170 g sviesto, minkšto
½ puodelio (100 g) cukraus
2 dideli arba 3 maži kiaušiniai

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo indą ištiesti kepimo popieriumi arba ištepti riebalais.
2. Nulupti bananus ir smulkintuvu sutrinti iki vientisos masės. Pasimatuoti vieną puodelį šios masės, o likusią – panaudoti kitiems tikslams, šiai duonai jos neprireiks.
3. Į bananų masę supilti kondensuotą pieną, vanilės esenciją ir išmaišyti.
4. Į kitą dubenį išsijoti miltus, sodą ir kepimo miltelius. Sumaišyti. Atidėti į šalį.
5. Į nedidelį dubenėlį supilti kakavos miltelius. Užpilti juos verdančiu vandeniu ir maišyti, kol taip pat gausime vientisą masę. Ji turėtų lipti prie šaukšto, bet jei matote, kad per tiršta – įpilkite dar šiek tiek verdančio vandens ir išmaišykite dar kartą. Atidėkite į šalį.
6. Dar kitame dubenyje cukrų ir minkštą sviestą ištrinti iki purumo, kol masė taps beveik baltos spalvos – tai su plakikliu (plakant mažu greičiu) turėtų užtrukti 4-5 minutes. Toliau plakant mažu greičiu, po vieną įplakti kiaušinius (po kiekvieno išplakant iki visiškai vientisos masės).
7. Įmaišyti į sviesto-cukraus-kiaušinių masę trečdalį miltų mišinio. Tuomet – pusę trintų bananų. Pakartoti viską su likusiais miltais ir bananais, pabaigoje įmaišant paskutinį trečdalį miltų.
8. Pusę paruoštos tešlos atidėti į kitą dubenį. Sumaišyti su kakavos mase, kol gausis visiškai vientisa šokoladinės spalvos masė.
9. Imti du šaukštus ir į paruoštą kepimo indą (12 x 32 cm.) pakaitomis dėti paprastą ir šokoladinę mases. Sudėjus visą tešlą, ją dar šiek tiek paskirstyti, įkišus ir pamaišius šakute ar peiliu – taip norima sukurti marmuro efektą.
10. Kepti bananų duoną apie 55 – 65 minutes, kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio bus švarus. Perkelti ant grotelių ir atvėsinti. Supjaustyti riekelėmis ir patiekti. Skanaus.

bananaikakavakeksaskondensuotas pienaslanguota prijuostėšokoladasvanilė
16 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Languota prijuostė: mano svajonių virtuvė ir trys išrinktieji
kitas įrašas
Pyragas „Snickers“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tiramisu sūrio tortas (cheesecake)

Itališki pyragėliai su rikotos kremu „Cannoli“

Itališkos plikytos tešlos spurgytės „Zeppole“

Jogurtinis žaliųjų citrinų keksas

Tartaletės su vyšniomis ir morengais | Nuotraukos žingsnis...

Citrininis Tiramisu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų...

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

TREČIAS KARTAS // Tobulas varškės apkepas

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Orkaitėje kepta arktinė palija su briuselio kopūstais

REKLAMA

SALDUMYNAI

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

„Vilnonis“ mielinis pyragas su cinamoniniu obuolių įdaru

Medaus tortas

KEKSIUKŲ FORMULĖ // Keksiukai su obuoliais

Šokoladiniai sluoksniuotos tešlos sukučiai

Crème Caramel | Vanilinis desertas su karamele

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

16 komentarai

Dalia, Septyni virtieniai 2 Vas ’11 - 3:49 am

Labai saulėta apžvalga 🙂
Visoms svajotojoms linkiu, kad jų svajonės materializuotųsi

Reply
Asta 4 Vas ’11 - 10:51 pm

Puikus linkėjimas, aš irgi prie jo labai prisidedu 🙂

Reply
zita 5 Vas ’11 - 11:23 am

LABA DIENA, O kiek keksui reikia kiaušinių,? Recepte nenurodyta? Ačiū.

Reply
Asta 5 Vas ’11 - 12:19 pm

Zita, oi, atsiprašau, praleidau 🙂 Jau pataisiau recepte – reikia 2 didelių arba 3 mažų kiaušinių 🙂

Reply
Aiste 5 Vas ’11 - 9:30 pm

Labai labai skanus gavosi !!! Tiesiog apsivalgyt galima 🙂 o dejau du vidutinio dydzio kiausinius ir uzteko 🙂

Reply
Asta 9 Vas ’11 - 9:50 am

Aiste, labai džiaugiuosi :))

Reply
jana 10 Vas ’11 - 9:51 am

Labai gundančiai atrodo. O kokioj temperatūroj kepti ?

Reply
Asta 10 Vas ’11 - 10:12 am

Jana, 180 C temperatūroje – parašyta pačioje recepto pradžioje 🙂

Reply
Akvilė 10 Vas ’11 - 5:22 pm

Labai kvapnus keksas.:)

Reply
Asta 10 Vas ’11 - 9:59 pm

Tikrai taip, Akvile 🙂 Nors iš tiesų juk daugelis kepinių yra tikrai vienaip ar kitaip kvapnūs. Ir tuo tik dar puikesni 🙂

Reply
sausaine 19 Vas ’11 - 5:13 pm

siandien kepiau, gavosi puikus keksas!! ;DD
tai yra 2 keksai, kepiau tokiose pat formelese kaip foto ir uzteko net 2 keksam, labai patiko tiek man, tiek kitiem, nes nera labai saldus, bet toks gaivus del bananu.
Dar palaikiau balkone kad atvestu, tai labai skanus toks saltesnis, jis sustinges ir purus, aciuuuuuuuuuuuuuu!!! :}

Reply
Asta 20 Vas ’11 - 11:17 am

Puiku, sausaine (koks saldus slapyvardis!), kad keksas patiko, džiaugiuosi 🙂 Nėra už ką.
O pas tave tikriausiai kekso formos ilgis buvo mažesnis, nes pas mane tai ilgas, 32 centimetrų 🙂

Reply
:) 28 Lap ’12 - 10:59 am

man iskilo klausimas o kiek ml. puodelis yra siame recepte?

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:45 pm

Oi, jau nebeprisimenu, kokį puodelį naudojau. Bet galiu nuraminti, jog jei kažką kepate ir visus produktus matuojate tuo pačiu puodeliu (ar tokio pačio dydžio puodeliu), viskas bet kokiu atveju pavyks puikiai! 🙂

Reply
Dovile 25 Spa ’19 - 9:12 pm

Nuostabus receptas. Apsikroviau bliūdais bliūdeliais, bet buvo tikrai verta tiek indų plovimo. Labai skanus, purus ir prabangus. Ačiū!

Reply
Asta 1 Lap ’19 - 8:32 pm

Dovile, smagu, kad išbandėt, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų