Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ PASAKOSLENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiaiVALGOMOS DOVANOS

Prieskoninis sviestas

parašė Asta 18 Gru ’13
Prieskoninis sviestas

Anksti ryte, kai aplink dar visiška tamsa, važiuodama į darbą, klausau kalėdinių dainų. Rytinį kavos puodelį gardinu moliūgų sirupu su cinamonu ir kitais šventėmis kvepiančiais prieskoniais. Turėdama laisvą minutę, ant balto popieriaus lapo rašau, braukau ir perrašinėju iš naujo Kalėdų stalo meniu. Vakarais, kai visi miega, iš po lovos išsitraukiu raudonus kaspinėlius ir pakuoju dovanas… Kalėdos jau čia pat, ar jaučiat?

Tikriausiai nėra metuose kito tokio laiko, kuris į mūsų dienas įneštų šitiek gerumo, užpildytų jas nuoširdžiu laukimu ir jaukiais šventiniais planais. Tik kažkodėl  būtent šiais metais labai neretai išgirstu kalbant apie tai, kad kažkur išgaravo tas stebuklingas Kalėdų jausmas. Man liūdna tai girdėti. Taip, man irgi trūksta baltų pusnų už lango, bet tikiu – šventinę nuotaiką, kai norime, galime susikurti patys. Kepdami meduolius. Statydami meduolinius namelius. Su šeima puošdami Kalėdų eglutę. Laiką leisdami židinio ar žvakių šviesoje. Vakarais lindėdami pačioje jaukiausioje pižamoje ir gerdami kvapnią arbatą. Rašydami sveikinimo atvirukus seniai nematytiems draugams. Mėgaudamiesi akimirka ir niekur neskubėdami.

Tikiu, kad vieną kartą ją prisijaukinus, šventinė nuotaika niekur nepabėgs. O kai įsikurs mintyse ir širdyje, ateis laikas pagalvoti ir apie kalėdinių dovanėlių sąrašą – jei jo dar neturite, turiu pasakyti… laiko liko ne tiek ir daug, bet tikrai pakankamai, kad visiems artimiems ir mylimiems paruoštume po dovanėlę. Mano dovanėlės jau beveik visos suruoštos ir laukia, kol bus padovanotos – tiesiai iš Kalėdomis kvepiančios virtuvės, rankų darbo, su didele širdies dalele. Paprastos, bet jaukios. Gal aš esu labai sentimentali, bet tokios dovanos man atrodo išskirtinai mielos, todėl visada džiaugiuosi tokias dovanas gavusi pati; nė kiek ne mažiau džiaugiuosi ir jas dovanodama.

Idėjos, idėjos, idėjos… Meduoliai ir meduoliukai, įvairūs sausainiai, itališki biskočiai, riešutų ir vaisių pyragai, įvairūs desertai stiklainėliuose, naminiai džemai ir kremai, uogienės, užtepėlės ir kiti gardumynai. Arba – sviestas! Kitoks, netradicinis, aromatingas, pagardintas įvairiais prieskoniais. Atrasiantis vietą kiekvienuose namuose; puikus ant skrudintos duonos, ant blynų ar vaflių stirtos, su prancūziškais skrebučiais ar šviežiomis bandelėmis.

Skonis: 10/10. Jei mėgstate sviestą ir originalius sprendimus – tikrai įvertinsite dešimčia balų. Kita vertus, ar yra žmonių, kurių šaldytuve nuolat nebūtų pakelio sviesto? Tikriausiai ne. Na, o naudoti skoninius sviestus galite labai įvairiai: tepti sviestą ant skrudintos duonos riekės, ant pusryčių bandelės, dėti kubelį sviesto ant blynų ar vaflių stirtos, gabalėliu sviesto pagardinti prancūziškus skrebučius… Galiausiai, tokį sviestą drąsiai galima naudoti įdomiam keksui, pyragui ar duonelei kepti.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Receptai publikuoti internetiniame portale Ji24.lt

 

Prieskoninis sviestas

Atsispausdinti
Porcijos: trys rūšys po 115 gramų pakuotę Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Medaus ir čili pipirų sviestas:
115 g minkšto sviesto (82 proc. riebumo)
2 valg. š. medaus
1 ½ arb. š. maltų čili pipirų
žiupsnelis druskos

Cinamoninis sviestas su vanile:
115 g minkšto sviesto (82 proc. riebumo)
1 valg. š. klevų sirupo (arba medaus)
1 ½ arb. š. malto cinamono
½ arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnelis druskos

Spanguolių sviestas:
115 g minkšto sviesto (82 proc. riebumo)
1/3 puodelio šviežių spanguolių
¼ puodelio klevų sirupo
1 valg. š. tarkuotos apelsino žievelės

GAMINIMO EIGA

Sudėkite visus produktus į maisto smulkintuvą. Įjunkite ir viską smulkinkite, kol produktai susimaišys.

Supakuokite:
• Sudėkite sviestą į stiklinį indelį, uždenkite dangteliu.
• Suformuokite ritinėlį ir suvyniokite į kepimo popierių. Kraštus užsukite ir suriškite kaspinėliais.

Prie supakuotos dovanos pridėkite gražią kortelę.

Laikyti sviestą šaldytuve galite iki savaitės. Išimkite iš šaldytuvo likus 30 minučių iki patiekimo.

Medaus ir čili pipirų sviestas puikiai tinka tepti ant paprasto ar skrudinto batono, šviesios duonos, patiekti su pusryčių bandelėmis, prancūziškais skrebučiais, kiaušiniais, daržovėmis, kepta vištiena.

Cinamoninis sviestas su vanile tinka tepti ant paprasto ar skrudinto batono, patiekti su pusryčių bandelėmis, blynais, prancūziškais skrebučiais ar vafliais.

Spanguolių sviestą skanu tepti ant paprasto ar skrudinto batono, patiekti su pusryčių bandelėmis, blynais, prancūziškais skrebučiais ar vafliais.

čilicinamonasdovanosKalėdosmedusspanguolėssviestasvanilė
8 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Medaus tortas
kitas įrašas
Meduolinės eglutės

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Brusketos: su pesto ir burata / su voveraitėmis...

Sumuštiniai su žuvimi

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Ispaniška bulvių ir čioriso dešros sriuba

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

Jūrinis ešerys su špinatų padažu ir česnakinėmis bulvytėmis

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tortas „Rožių kerai”

Moliūginiai keksiukai „Trick or Treat”

Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė

Tortas „Boružė”

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Šokoladainis su karamele ir lazdynų riešutais

8 komentarai

Otis 18 Gru ’13 - 11:16 pm

Jūs nereali!!!…. Nuostabi!!! Man trūksta žodžių… Vis neprisiruošiu parašyti normalaus komentaro,bet šį kartą nors trumpai,bet negalėjau susilaikyti 🙂 Kiekvieną kartą nustebinat ir suteikiat malonių emocijų!!! 🙂 …ir minčių!!! Nes po kiekvieno apsilankymo čia vis galvoji ką toliau skanaus pagaminti. Vienu metu jau norėjau sakyti: „Stokit!!! Na kiek galima? Aš jau nebespėju gaminti paskui jus,o viską taip norisi išmėginti”. Bet tik tyliai pagalvojau ir tik dabar parašiau 😛

Reply
Asta 21 Gru ’13 - 6:17 am

Oi, Oti, kaip ačiū! 🙂 Šypsena iki ausų nuo pat ryto, tokį komentarą perskaičius 🙂 Ačiū, mano širdis dainuoja 🙂

Reply
Saulė 19 Gru ’13 - 7:30 am

Laba diena, Asta!
Labai labai šiltai Jūsų sviestai supakuoti, labai gražu… Aišku, tas spanguolių sviestas gal kiek makabriškai atrodo, bet smagiai. Gražaus Jums Kalėdų laukimo ir nepaliaukit džiuginti savo aplinkinių tokiomis mielomis staigmenėlėmis. Iki! ♥

Reply
Asta 21 Gru ’13 - 6:18 am

Saule, labai ačiū 🙂 Jums taip pat nuoširdaus laukimo, jaukių ir šiltų artėjančių švenčių, kupinų daug meilės ir mažų dalykų, džiuginančių širdį 🙂

Reply
Ieva Marija 19 Gru ’13 - 9:47 am

Tavo spanguolių sviestas yra viena gražiausių mano matytų maistinių dovanų! Kokia šauni idėja 🙂

Reply
Asta 21 Gru ’13 - 6:19 am

Ačiū, Ieva Marija! 🙂

Reply
Rasa 21 Gru ’17 - 2:45 pm

Receptas puikus, puiki idėja dovanai 🙂 tik išduokite paslaptį, kaip Jūs tokį gražų ritinėlį soformuojate? 🙂

Reply
Asta 22 Gru ’17 - 10:34 am

Rasa, ačiū! Išduodu: sviestą susuku į maistinę plėvelę ir ritinėju tol, kol gaunu norimos formos ritinėlį 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų