Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsPyragaiSALDUMYNAI

Itališka mielinė Velykų pynė

parašė Asta 2 Bal ’23
Itališka mielinė Velykų pynė

Kas sakė, kad tik Kalėdos yra stebuklų metas? Velykos – lygiai taip pat! Diena, kai net mieliniai kepiniai gali pražysti pavasario gėlėmis, šypt. Bet apie viską nuo pradžių!

Kiek žinote būdų Velykų kiaušiniams marginti? Priskaičiuokite dar vieną – maistiniais dažais. Naujoje „Dr. Oetker“ kolekcijoje, skirtoje gražiausiai pavasario šventei, net trys vienas už kitą mielesni produktai:

  • zuikučių, morkyčių ir kitų žavingų formų cukriniai pabarstukai;
  • velykinių sausainių dekoravimo rinkinys;
  • maistiniai dažai, tinkami tiek kiaušiniams, tiek desertams dažyti.

Dažyti kiaušinius maistiniais dažais paprasta: stiklinėje sumaišykite juos su karštu vandeniu ir pora šaukštų acto, įmerkite kiaušinį ir luktelėkite kelias minutes. Šaukštu atsargiai ištraukite kiaušinį ir nusausinkite popierine servetėle. Viskas! Mėlyni, geltoni, žali, raudoni – kurie jums gražiausi?

Kai dažai yra maistiniai, žinia – jie tinkami sąlyčiui su maistu. Primarginusi kiaušinių, prisiminiau jau turbūt tris metus planuotą kepti itališką Velykų pynę su ryškiaspalviais kiaušiniais. Iš esmės, tai – minkštutė mielinė brioche tipo pynė, papuošta Velykų margučiais ir pabarstukais. Atrodo lyg gėlytės – lyg pavasaris! Ar sugalvotumėt mielesnius Velykų ryto pusryčius?


PATARIMAI

  • Svarbiausia ruošiant mielinę tešlą – nepadauginkite miltų. Iš pradžių gali pasirodyti, kad miltų tikrai truks, bet kuo ilgiau minkysite, tuo stipresnės taps glitimo gijos, ir tuo glotnesnė, elastingesnė taps tešla. Brioche tipo tešla turi būti itin minkšta. Po kildinimo ji bus lengviau formuojama nei prieš.
  • Šią pynę galite kepti tiek su nevirtais (jie „išvirs“ pynei kepant), tiek su virtais kiaušiniais. Ar pasirinkau gaminti su nevirtais: taip galėjau jaustis užtikrinta, kad verdant lukštas nesutruks, be to, sutaupiau šiek tiek laiko.
  • Sąlyčiui su maistu naudokite tik maistiniais dažais margintus kiaušinius.
  • Kaip ir visi mieliniai kepiniai, taip ir ši pynė – skaniausia tą pačią dieną, kai yra nuostabiai minkšta, tirpstanti burnoje. Likučius laikykite sandariame inde ar sandariai įsukę į maistinę plėvelę, kitaip pynė labai greit apdžius.
  • Pynę galite valgyti vieną arba apteptą sviestu ar džemu. Tobuli vėlyvieji Velykų ryto pusryčiai!

Iki Velykų – vos savaitė. Džiaugsiuosi, jei šį ar kitą saulėtos virtuvės receptą įtrauksite į savo skanų švenčių meniu. Jaukaus pasiruošimo ir laukimo!

Itališka mielinė Velykų pynė

Atsispausdinti
Porcijos: 4 pynės Paruošimo laikas: 1 val. + kildinsite 1 val. 30 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
1 ¼ stiklinės (312 ml) pieno
80 g sviesto
4 ¼ stiklinės (595 g) miltų
2 ¼ arb. š. (7 g) sausų mielių
½ stiklinės (100 g) cukraus
žiupsnio druskos
2 didelių kiaušinių

Aptepti:
1 kiaušinio
1 valg. š. vandens

Papuošti:
4 margučių
spalvotų pabarstukų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite mielinę tešlą. Į nedidelį puodą supilkite pieną, sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol sviestas ištirps. Neleiskite užvirti. Nukaiskite.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite dvi stiklines (280 g) miltų, mieles, cukrų ir druską. Įmuškite kiaušinius, supilkite šiltą pieno ir sviesto mišinį. Išmaišykite.
3. Suberkite likusius miltus ir pradėkite minkyti tešlą. Jei turite, naudokite elektrinį tešlos maišytuvą. Minkykite tešlą 10-12 minučių, kol ji taps glotni, minkšta. Tešla vis dar bus truputį lipni – taip ir turi būti. Stenkitės neberti per daug miltų, nes jų padauginus pynė iškeps ne tokia minkšta ir puri.
4. Išminkytą tešlą perkelkite į švarų, lašeliu aliejaus pateptą dubenį. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite kilti kambario temperatūroje apie valandą, kol tešlos tūris padvigubės.

5. Suformuokite pynes. Pakilusią tešlą lengvai paminkykite ir padalinkite į keturias lygias dalis, kiekvieną dalį – dar perpus. Suformuokite apie 35-40 cm ilgio volelius. Dviejų volelių galus sujunkite ir tešlą supinkite. Suformuokite nedidelį apskritą vainikėlį. Jungimo vietą spustelėkite, kad tešla sukibtų ir kepant kepant neatsiskirtų. Taip suformuokite keturias tešlos pynes, iš jų – vainikėlius. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite kilti kambario temperatūroje 30 minučių.

6. Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
7. Kiaušinį išplakite su šaukštu vandens. Aptepkite pynių viršų.
8. Į pynių centrą dėkite po vieną margutį, margintą maistiniais dažais (manieji – marginti „Dr. Oetker“ maistiniais dažais). Margučio nereikia įspausti, kepant jis pats įsmuks į tešlos vidurį. Svarbu: galite naudoti nevirtus kiaušinius (jie „išvirs“ kepdami) arba virtus kiaušinius.
9. Kepkite pynes įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol paviršius bus gražiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės, perkelkite ant grotelių ir palikite atvėsti. Skaniausi ir minkščiausi kepiniai yra tą pačią dieną, tad valgykite nedelsdami.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

desertaskepiniaikiaušiniaimaistiniai dažaimargučiaimielėspynėpyragaisaldumynaivelykos
1 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Menkė su keptų pomidorų padažu ir perlinio kuskuso salotomis
kitas įrašas
Morengų, grietinėlės ir braškių desertas „Eton Mess“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kavos ledai su pieniško šokolado gabaliukais

Vafliai ant pagaliuko

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta...

Mažieji migdoliniai sausainėliai

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Moka keksiukai

Mangų tiramisu

Bananų duonelė su riešutų sviestu ir šokoladu (video)

Jogurtinis rudojo cukraus keksas

Trupininis pyragas su varške ir uogiene

Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

Bulviniai vafliai su čederio sūriu ir lašiša (arba...

PUSRYČIŲ STALAS // Kokosinė ryžių dribsnių košė su...

Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis...

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

1 komentaras

Simona 8 Bal ’23 - 7:44 am

O galima vietoj 4 formuoti 2? Iškeps? 😁

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

    23 Vas ’20
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 6

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (300)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (126)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (71)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (4)
  • LENGVI KĄSNELIAI (281)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (140)
    • Salotos (52)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (19)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (595)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (109)
    • Desertai indeliuose (79)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (14)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (14)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų