Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMAISTAS GAMTOJEMėsos patiekalai

Marinatas šašlykams

parašė Asta 26 Rgp ’12
Marinatas šašlykams

Atėjus vasarai, visi atidarome savo „Vasaros sezoną” ir į savo kasdienybę įsileidžiame šiek tiek kitokį gyvenimo ritmą, truputį kitus įpročius.

Valgome daugiau vaisių ir daržovių, ruošiame šaltus gaiviuosius gėrimus, rūpinamės savo sveiku įdegiu, daugiau laiko praleidžiame gamtoje, atidarome maudynių ežeruose, jūrose ir upėse sezoną, keliaujame į miškus rinkti šviežių uogų, traukiame bent trumpoms atostogoms prie jūros, leidžiame sau labiau atsipalaiduoti, daugiau ilsėtis, nuoširdžiau mėgautis… oru, saule, vasaros skoniais…

O vasaros skonių yra tiek daug ir įvairių! Ir tai ne tik saldžios uogos, sultingi vaisiai ir šviežios daržovės! Vasarą tikriausiai kiekvienas iš mūsų atidaro kepsnių ant laužo sezoną. Lygiai taip pat ir mes – neįsivaizduojame savo vasarų be ugnies liežuvių, kylančių aukštai į dangų, be kaitrių žarijų, be grotelių ir be iešmų…

Žinau, kad vasara jau visai baigiasi, o likusias dienas galima suskaičiuoti ant rankų pirštų… Bet prieš nosį dar paskutinė savaitė. Ne tik vasarą pradėti, bet ir ją baigti galima su kepsnine.

Skonis: 10/10. Šis šašlykų marinato receptas yra mano mamos – mama, ačiū, jis puikus! Taip išmarinuota mėsa (vištiena ar kiauliena – rinkitės, kurią mėgstate) būna sultinga, minkšta ir labai aromatinga. Tai – pats mėgstamiausias mūsų marinatas. Kartais magija slypi paprastume, tiesa?

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Pas mamą.

Marinatas šašlykams

Atsispausdinti
Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

1 l vandens
1 arb.š. citrinos rūgšties
1 valg.š. druskos
7-8 pipirai
10 lauro lapų
2 svogūnai, susmulkinti žiedais

GAMINIMO EIGA

1. Vandenį supilkite į vidutinio dydžio puodą. Suberkite druską, sudėkite pipirus ir lauro lapus. Užvirkite.
2. Labai lėtai, po mažą žiupsnelį suberkite citrinos rūgštį (neberkite visos iš karto, nes vanduo staigiai suputos, išbėgs iš puodo, o Jūs galite apsiplikyti).
3. Užgesinkite ugnį ir į verdantį vandenį suberkite žiedais supjaustytus svogūnus. Atvėsinkite.
4. Į atvėsusį marinatą sudėkite paprieskoniuotą, gabalėliais supjaustytą mėsą (vištieną, kiaulieną).
5. Palaikykite per naktį ir kepkite ant laužo, suvėrę ant iešmų.

citrinoskiaulienalaurų lapaimarinatasmėsašašlykaisvogūnaivištiena
14 komentarai
29
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sluoksniuotas vaisių ir jogurto desertas su citrinų kremu
kitas įrašas
Obuolių pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vištienos kukuliukai moliūgų padaže

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

Mini cukinijų blyneliai

TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta...

Vištienos karbonadai

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Itališkos plikytos tešlos spurgytės „Zeppole“

Įdaryti šokoladiniai kiaušiniai

Šokoladinis migdolinis pyragas

Mangų ir kokosų semifreddo

Mieliniai riestainėliai

Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bandelės su picos įdaru

Rudens salotos su keptu varškės sūriu

Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

Obuoliniai varškėčiai

Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

14 komentarai

Kamilė 26 Rgp ’12 - 4:32 pm

Sveika,

o tai mėsą reikia atskirai dar priekuoniuot? nes recepto pabaigoj rašai, kad reik sudėt paprieskoniuotus gabaliukus.. bet juk aš suprantu,kad visi surašyti prieskoniai eina į tą vandenį…

tai kaip čia ištikrųjų?

Ačiū.

Reply
Asta 26 Rgp ’12 - 7:28 pm

Kamile, taip, aš mėsytę visada dar prieš tai atskirai prieskoniais ištrinu 🙂 Šiame recepte jie neišvardinti – recepte įvardinti tik visi produktai, reikalingi marinatui (t.y. einantys į vandenį) 🙂

Reply
Jovita 26 Rgp ’12 - 5:15 pm

Reikės išbandyti, viliojančiai atrodo! 😉

Reply
Asta 26 Rgp ’12 - 7:28 pm

Jovita, tikrai labai vykęs ir itin lengvas marinatas – labai rekomenduoju išmėginti 🙂

Reply
Vaida 3 Rgs ’12 - 1:37 pm

mes darom paprasčiau, jokių papildomų prieskonių nereikia. Tiesiog sudedi į puodą mėsos gabalėlius, svogūnus,dedi, druskos, pipirų, pili vandens ir beri citrinos rūgštį IR VISKAS, nieko virti nereikia. išsimarinuoja per kelias valandas. 🙂

Reply
Asta 4 Rgs ’12 - 7:46 pm

Vaida, na, prieskoniai, kuriais ištrini mėsytę, tiesiog daugiau skonio duoda, kitokio prieskonio 🙂 O taviškis variantas, tikiu, taip pas puikus. Čia jau vienas iš tų receptų, kur kiek šeimininkių, tiek trupučiuką vienokių ir kitokių variacijų 🙂

Reply
justė 26 Lie ’13 - 5:08 am

O kokiais prieskoniais istrini mesyte pries marinuojant?:))

Reply
Asta 26 Lie ’13 - 9:55 am

Juste, įvairiausių – nuo druskos ir pipirų iki prieskonių mišinių mėsai (kiaulienai, vištienai) 🙂

Reply
Jelena 13 Sau ’14 - 8:37 pm

Labai ačiū už nerealų receptą! kepėm vasarą, rudenį ir vėl kepam žiemą… visi giria, prašo atvežti „tų šašlykų, na tų, skaniųjų..” 🙂 pirma kartą dariau labai nedrąsiai, bet dabar net kitų receptų nebandau, nors man visiškai nebūdinga 🙂

Reply
Asta 14 Sau ’14 - 3:14 pm

Oi, kaip man smagu skaityti, super! 🙂

Reply
Dija 4 Bir ’21 - 7:55 am

Sveiki. Ant kiek mėsos kg. tas marinato kiek nurodytas?

Reply
Asta 7 Bir ’21 - 6:03 am

Maždaug kilogramui 🙂

Reply
Ramunė 16 Kov ’22 - 1:28 pm

Sveiki. Klausimukas. O valgant šašlyką, jie neatrodo rūgštūs.?

Reply
Asta 16 Kov ’22 - 1:31 pm

Nė trupučio! 🙂

Reply

Komentuoti: Dija Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų