Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

BlynaiBulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

parašė Asta 21 Rgp ’19
Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Gal jums ir pasisekė, jei esat tie, kurie nenori valgyti tada, kai karšta, tada, kai sergat, tada, kai esat pervargę, ar tada, kai esat liūdni, susikrimtę, pilni nerimo ar skubėjimo. Aš pati tuo tarpu valgyti noriu VISADA. Vasarą, kai karšta – taip pat. Ir ne tik salotų, tikrai ne!

Šie sotūs virtų bulvių blynai sezoninio maisto lentelėje drąsiai galėtų būti ties „žieminiais“ valgiais. Ar bent jau rudeniniais – mažų mažiausiai. Bet aš juos kepu ištisus metus. Labiausiai dėl to, kad tai yra vienas iš nedaugelio patiekalų, kuriuos mėgstam visi trys; o dar ir dėl to, kad jie skanūs – skaniam maistui, mano galva, nebūna nei per karštos vasaros, nei per geros (ar blogos) nuotaikos, šypt.

Blynus galima kepti su kumpiu arba be; jis čia tik mažas priedas paįvairinimui. Recepto esmė – trintos virtos bulvės (puikus būdas sunaudoti virtų bulvių likučius ir išvengti bereikalingo maisto švaistymo!) ir sūris. Būtinai, sūris! Blynai – tarp kitko, mes šeimoje juos meiliai vadiname bulviniečiais – iškepa itin minkšti, o dėl sūrio kiekvienas kąsnelis yra tąsus ir… na, žinot, ne tik pyragai tirpsta burnoje – yra ir bulvinių blynų, kurie tirpsta!

 Virtų bulvių blynai su kumpiu ir sūriu

 Virtų bulvių blynai su kumpiu ir sūriu

 Virtų bulvių blynai su kumpiu ir sūriu

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

500 g virtų sutrintų bulvių
125 g mocarelos sūrio
100 g fermentinio sūrio
1 kiaušinio
½ stiklinės (70 g) kvietinių miltų
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio druskos
100 g karštai rūkyto kiaulienos kumpio

aliejaus kepimui

Padažui:
½ stiklinės (125 ml) graikiško jogurto
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinės
1 arb. š. garstyčių
1 arb. š. citrinos sulčių
1 valg. š. smulkiai kapotų krapų
1 valg. š. smulkiai kapotų petražolių
½ arb. š. džiovintų česnakų miltelių
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
¼ arb. š. druskos

GAMINIMO EIGA

1. Virtas trintas bulves sumaišykite su tarkuotu mocarelos sūriu, tarkuotu fermentiniu sūriu, kiaušiniu, miltais druska ir pipirais. Kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais ir įmaišykite į bulvių masę.
2. Į įkaitintą keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus. Semkite po šaukštą paruoštos bulvių masės ir drėgnais delnais suformuokite vidutinio dydžio paplotėlius. Kepkite juos keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių, kol apskrus ir viduje bus iškepę.
3. Iškepusius blynelius išimkite iš keptuvės ir išdėliokite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.
4. Paruoškite padažą. Dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus iki vientisos masės.
5. Šiltus blynelius patiekite su padažu, apibarstykite saujele šviežių žalumynų ir orkaitėje paskrudinto kumpio kubeliais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

 Virtų bulvių blynai su kumpiu ir sūriu

blynaibulvėscitrinosgarstyčiosgraikiškas jogurtasgrietinėkumpismocarelapadažaspetražolėssūris
8 komentarai
11
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Marmurinis pieniško šokolado keksas
kitas įrašas
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Grikių sriuba su vištiena

Apkepas su špinatais ir pievagrybiais

Tarta su vištiena ir pievagrybiais

Bulviniai kukuliai su sūrio įdaru

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Veganiški Teryaki kukuliai su cukinijų makaronais

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Obuoliniai varškės blyneliai

Bulvės su šviežiais miško grybais

Traški saldžiarūgštė vištiena

LENGVI KĄSNELIAI

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

DAUGIAU SPALVŲ // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

SALDUMYNAI

Citrininis keksas be glitimo

Saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su spanguolėmis ir pistacijomis

Aguoninis tortas su bananų kremu

8 komentarai

Jolita 17 Rgs ’19 - 3:21 pm

Labai skanu 🙂 o padažas šį patiekalą padaro išskirtiniu 🙂

Reply
Asta 1 Lap ’19 - 8:32 pm

Jolita, džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Juliana 21 Spa ’19 - 3:57 pm

Labai patiko! Ačiū:)

Reply
Asta 1 Lap ’19 - 8:33 pm

Juliana, labai smagu girdėti, ačiū, kad pasidalinot įspūdžiais!

Reply
Julija 8 Lap ’19 - 7:27 pm

Gaila, gavosi ištižę.

Reply
Asta 24 Lap ’19 - 6:22 pm

Julija, tikrai gaila, bet net nenutuokiu, kodėl – tai vienas mėgstamų mūsų šeimos receptų, pagal kurį blynelius kepu labai dažnai. Ar paruošta masė buvo tiršta, formuojama delnais (taip, kaip parašyta recepte)?

Reply
Aiste 13 Gru ’19 - 11:33 am

Taip isisukau i jusu receptus, kad neina sustot 🙅‍♀️🙈🙈 isbandem ir siuos, labai skanu! Aciu 🙏

Reply
Asta 17 Gru ’19 - 6:59 pm

Aiste, labai džiaugiuosi, kad įsisukot ir nenorit išsisukt! 😀 Taip pat džiaugiuosi labai ir tuo, kad blyneliai patiko 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 2

    Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

    24 Sau ’21
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas “Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

    19 Vas ’12
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Nekeptas citrininis sūrio tortas

    24 Lie ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

    24 Sau ’21
  • Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

    17 Sau ’21
  • Žaliasis humusas

    14 Sau ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (238)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (25)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (110)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (39)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (17)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (196)
    • Blynai ir vafliai (32)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (107)
    • Salotos (27)
    • Šaltieji užkandžiai (47)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (14)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (486)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (75)
    • Desertai indeliuose (55)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (126)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų