Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAIKeksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Meduoliniai kavos keksiukai su citrininėmis kreminio sūrio kepurėlėmis

parašė Asta 27 Gru ’13
Meduoliniai kavos keksiukai su citrininėmis kreminio sūrio kepurėlėmis

Buvo Kalėdos. Paprastos, jaukios, tarp pačių artimiausių. Labai sočios ir labai skanios. Aš, kaip paprastai, dirigavau saldžiąjam stalui, todėl šventės buvo ir gausiai saldžios. Ragavom ir Marjolaine tortą (apie jį – atskiras įrašas greitu metu!), ir meduolinį sūrio tortą, ir tradicinį šventinį aguonų ir obuolių pyragą (be jo mūsų namuose – ne Kalėdos), ir naminiu šokoladiniu kremu perteptus vafliukus, ir dar – meduolinius keksiukus su citrininėmis kreminio sūrio kepurėlėmis. O kur dar didelis pintas krepšys meduolinių žmogeliukų, briedžiukų, angeliukų, senių besmegenių ir kitų mažų mielų padarėlių… Galima sakyti, kad desertų stalas beveik lūžte lūžo, o mes, visi pukšėdami, bandėme bent jau po kąsnelį kiekvieno paragauti.

Aš, žinoma, kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais, sau pažadėjau – per kitas Kalėdas tai tikrai tiek daug saldumynų negaminsiu. Tikrai. Maždaug tuo pat metu, kai daviau sau šį pažadą, antroji aš ėmė prunkšti iš juoko. Nevaldomai ir iš visos širdies. Kažin, koks stebuklas turėtų įvykti? O gal? Mano žmogus mane bando išmokyti; sako, gamink tik vieną mažutį torčiuką, kad kiekvienam tik po mažą gabaliuką tekliūtų. Visi norės dar, bet nebus; užtat, kaip kokiam restorane, visi prisiminks, kooooks skanus buvo tortas ir kaip norėtųsi jo dar, ir dar, ir dar. Aš pritariamai linksiu ir pritariu kiekvienam žodžiui, bet žinot… kartais palinksėti galva daug lengviau nei iš tikrųjų padaryti. Juolab, man patinka gaminti desertus. Kalėdoms – ypač. Ir nieko čia blogo, kad jų lieka kitai ar dar kitai dienai; kitu atveju šį rytą, švenčių šurmuliui praūžus, negalėčiau ramiai prie puodelio kavos pasičiupti paskutinio meduolinio keksiuko.

Gali būti, kad Jūsų – kaip, beje, ir mūsų – pilvai po švenčių dar pilnut pilnutėliai. Bet gali būti, kad ne. Gal prie puodelio kavos Jūs jau norite kokio neragauto saldaus kąsnelio; gal laukiate popiet užsuksiančios geriausios draugės; gal savaitgalį į Jūsų namus sugužės nemenkas svečių būrelis, kurį norite pavaišinti kokiu nors desertu. Idealiausia – greitai ir paprastai paruošiamu, bet skaniu ir kvepiančiu Kalėdomis. Man atrodo, kad tam puikiausiai tiktų šie meduoliniai keksiukai. Labai žiemiški ir gausiai aromatingi!

Skonis: 10/10. Puikūs keksiukai! Purūs, minkšti, gausiai kvepiantys šildančiais žiemos prieskoniais. Jei mėgstate cinamoną, muskatą, imbierą… būtinai išmėginkite.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Bakers Royale

Meduoliniai kavos keksiukai su citrininėmis kreminio sūrio kepurėlėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Meduoliniams keksiukams:
1 1/2 puodelio (210 g) miltų
1 1/2 arb. š. malto imbiero
1 arb. š. malto cinamono
1/4 arb. š. malto kardamono
1/8 arb. š. malto muskato
1/4 arb. š. maltų kvapiųjų pipirų
1/4 arb. š. druskos
60 g minkšto sviesto
1/2 puodelio (100 g) cukraus
1/2 puodelio (170 g) skysto medaus (arba melasos)
1 didelis kiaušinis
1/2 puodelio (125 ml) stiprios karštos kavos (be tirščių)
1 arb. š. sodos

Kreminio sūrio kepurėlėms:
250 g kreminio sūrio
30 g minkšto sviesto
1 1/2 puodelio (300 g) miltelinio cukraus
1/2 arb. š. vanilės ekstrakto
1 arb. š. tarkuotos citrinos žievelės
2 arb. š. citrinos sulčių

Sulaistymui:
1/2 puodelio kavos

GAMINIMO EIGA

PARUOŠKITE KEKSIUKUS

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Pasiruoškite 12 keksiukų formelių.
2. Dubenyje sumaišykite sijotus miltus, maltą imbierą, cinamoną, kardamoną, kvapiuosius pipirus ir druską.
3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite minkštą sviestą ir cukrų iki purios masės.
4. Supilkite skystą medų (arba melasą), įmuškite kiaušinį ir išplakite iki vientisos masės.
5. Pusę puodelio labai karštos kavos (be tirščių) sumaišykite su šaukšteliu sodos, kol ji ištirps.
6. Įmaišykite kavą su soda į sviesto, cukraus ir medaus plakinį.
7. Supilkite plakinį į miltų mišinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
8. Paruošta tešlą užpildykite 2/3 keksiukų formelių tūrio.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol keksiukai gražiai iškils ir bus iškepę. Ar keksiukai iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku – įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
10. Iškepusius keksiukus perkelkite ant grotelių, paviršių subadykite su mediniu pagaliuku ir aptepkite kava, skirta sulaistymui. Tuomet visiškai atvėsinkite.

PARUOŠKITE KREMĄ

1. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, minkštą sviestą, miltelinį cukrų ir vanilės ekstraktą. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios ir vientisos masės.
2. Įmaišykite citrinos žieveles ir sultis.
3. Paruoštą kremą dėkite į šaldytuvą ir palikite apie 30 minučių.
4. Po šio laiko sudėkite kremą į konditerinį maišelį ir dekoruokite keksiukus. Apibarstykite cinamonu.
5. Skanaus!

cinamonascitrinosimbierasKalėdoskardamonaskavakeksiukaikreminis sūrismaskarponėmeduoliaimedusmuskatas
5 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Stebuklingų žiemos švenčių!
kitas įrašas
Tortas „Marjolaine“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Prieskoninis moliūginis tiramisu | Pumpkin Spice Tiramisu

Aviečių, želė ir maskarponės kremo desertas

Florentinai

Šokoladiniai keksiukai

Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

Languota prijuostė: pradžių pradžia

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Kreminis airiško viskio likeris

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Šalta juodoji arbata su persikais

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

Kitokia balta mišrainė

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Obuoliniai varškėčiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pikantiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Vištienos suktinukai su morkomis

Tiršta bulvių ir lašišos sriuba

Vištienos ir mocarelos kepsneliai

Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu

5 komentarai

Indrė 27 Gru ’13 - 9:55 am

Nuotraukos, kaip visada fantatiškos!!:)

Reply
Asta 27 Gru ’13 - 9:57 am

Indre, labai ačiū! 🙂
O patys keksiukai tikrai dar geresni už nuotraukas 😉

Reply
Ilona 29 Gru ’13 - 12:21 pm

Laba diena,
ar galėčiau naudoti meduolių prieskonių mišnį? Jei taip – tai kiek pagal šį receptą turėčiau dėti šauštelių?

Reply
Asta 30 Gru ’13 - 7:30 am

Ilona, žinoma, jog galima 🙂 Pati aš tokio mišinio nėkart nesu naudojusi, bet manau, kad reikėtų dėti proporcingai šiems suvardintiems prieskoniams, t.y. apie 2 – 3 arbatinius šaukštelius 🙂

Reply
Medus 12 Lap ’14 - 4:13 pm

Sveiki, norėčiau paklausti ar būtų galima naudoti kietą medų, pvz.: jį pakaitinus su trupučiu vandens?

Reply

Komentuoti: Indrė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13
  • 3

    Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

    20 Rgs ’09
  • 4

    Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

    2 Spa ’13
  • 5

    Kokosiniai sausainėliai

    22 Lie ’10
  • 6

    Mielinė pynė su maskarponės ir citrinų kremo įdaru

    27 Bal ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų