Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Karštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJESumuštiniai

Mėsainiai su jautiena ir karamelizuotais svogūnais

parašė Asta 15 Geg ’25
Mėsainiai su jautiena ir karamelizuotais svogūnais

Visada ir viskas gamtoje yra skaniau, o mėsainiai – visiška maisto gamtoje klasika. Šiandien ketvirtadienis, tad dar liko šiek tiek laiko pasiruošti kepsninę ir groteles savaitgaliui – turiu jums fantastiškai gardų mėsainių receptą!

Sultingas jautienos paplotėlis. Išsilydęs čederio sūris. Karamelizuoti svogūnai. Ir, žinoma, sviestu kvepiančios „Biržų duonos“ mėsainių bandelės.

„Brioche burger sliders“ – naujiena „Biržų duonos“ asortimente, kurios tikrai nepraleisite. Akimis bėgdami per parduotuvės lentynas, ieškokite pačių ryškiausių pakuočių – štai ir jos! Ryškiai rožinės – klasikinės, ryškiai mėlynos – su sezamais. Pakuotėje esančias bandeles galite dalinti, kaip norisi: į dvi dalis dviems sotiems mėsainiams ar į aštuonias dalis mažesniems mėsainiukams vaikams ar vakarėlio svečiams. Minkštos, purios ir gardžios, šios bandelės tikrai atras vietą vasaros meniu.

Čiupkit bandeles, čiupkit šį receptą – pradedam švęsti artėjančią vasarą ir atidarom maisto gamtoje sezoną dabar pat!

Mėsainiai su jautiena ir karamelizuotais svogūnais

Atsispausdinti
Porcijos: 2 mėsainiai Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Padažui:
¼ stiklinės (62 g) majonezo
1 valg. š. barbekiu padažo

Svogūnams:
2-3 didelių svogūnų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Jautienos paplotėliams:
250 g smulkintos brandintos jautienos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Mėsainiams:
4 riekelių čederio sūrio
4 salotos lapelių
4 riekelių pomidoro
1 rauginto agurko

1 pakuotės „Biržų duonos“ „Brioche burger sliders“ mėsainių bandelių
gabalėlio sviesto

GAMINIMO EIGA

1. Padažui majonezą sumaišykite su barbekiu padažu. Atidėkite į šalį ir laikykite šaldytuve.

2. Paruoškite svogūnus. Supjaustykite juos plonais žiedais. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite svogūnus, ugnį sumažinkite, ir kepkite, vis pamaišydami, kol svogūnai labai suminkštės ir karamelizuotis. Pagardinkite druska, pipirais ir nukaiskite.

3. Iš anksto pasiruoškite kitus mėsainiams reikalingus ingredientus: sūrio riekeles, salotas, pomidoro riekeles. Raugintą agurką taip pat supjaustykite plonomis juostelėmis (jei naudojate karnišonus – pjaukite išilgai plonais griežinėliais).
4. Mėsainių bandelių vidinę pusė aptepkite sviestu.

5. Paruoškite jautienos paplotėlius. Maltą jautieną padalinkite į dvi dalis ir suformuokite apvalius paplotėlius. Formuokite juos pora centimetrų didesnio skersmens nei bandelės, nes kepdami šiek tiek sumažės. Patarimas: galite pirkti ir kepti jau paruoštus mėsainių paplotėlius.
6. Prieš pat kepdami, jautienos paplotėlius iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.
7. Dėkite į įkaitintą kepsninę ant grotelių ir kepkite po porą minučių iš abiejų pusių, arba kol vidinė temperatūra pasieks 70 °C temperatūrą.
8. Apvertę paplotėlius, jiems baigiant kepti (likus 1-2 minutėms), ant kiekvieno uždėkite po dvi riekeles sūrio. Šalia išdėliokite bandeles (sviestu aptepta puse žemyn). Kol sūris išsilydys, jautiena baigs kepti, o bandelės lengvai apskrus. Patarimas: jei naudojate mažą kepsninę, bandeles galite apkepti atskirai, prieš kepant jautieną.

9. Surinkite mėsainius. Abi bandelės puses aptepkite majonezo-barbekiu padažu.
10. Ant apatinės bandelės dalies išdėliokite plonus rauginto agurko griežinėlius. Dėkite salotą, pomidoro riekelę, ant šios – jautienos paplotėlį su sūriu. Ant viršaus dėkite porą dosnių šaukštų karamelizuotų svogūnų.
11. Užvožkite antrąją bandelės pusę ir ragaukite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Biržų duona“.
#reklama #birzuduona

bandelėsbarbekiujautienamajonezasmėsainispomidorairauginti agurkaisalotossūrissvogūnai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Grūdėtosios varškės keksiukai su šilauogėmis
kitas įrašas
Mielinės bandelės su dešrelėmis – žingsnis po žingsnio

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

Salotos su vištiena ir braškėmis

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu...

Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Moliūginė avižinė košė

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Brusketos: su pesto ir burata / su voveraitėmis...

Dešrainiai su šonine ir barbekiu padažu

Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų