Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuosePASAULIO SKONIAISALDUMYNAI

Tiramisu su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu

parašė Asta 8 Spa ’21
Tiramisu su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu

Kol kantriai skaičiuoju likusias dienas iki trumpučių atostogų Italijoje, tiramisu sluoksniuoju namuose. Nereikia nė tris valandas trunkančio skrydžio, kad saldžiam kremui tirpstant burnoje galėčiau užsimerkti ir įsivaizduoti siauras šurmuliuojančio senamiesčio gatveles ir ore sklandančią romantiką. Kas galėtų paprieštarauti, kad maistas kuria istorijas? Net jei kartais jos ir prasideda, ir baigiasi mintyse, o vienintelis tikras dalykas pagaliau atsimerkus – rankose laikomas (jau) tuščias tiramisu indelis, šypt.

Tiramisu – vienas skaniausių itališkų desertų, sluoksniuojamas iš biskvitinių sausainių (aš juos visad vadinu damų piršteliais), suvilgytų kavos sirupe, ir švelnaus maskarponės kremo. Klasikinis tiramisu yra vienintelis iš daugelio. Pagardintas karamele jis bus rojus smaližiams, citrinų kremas desertui suteiks gaivumo, o uogos pavers gražiausiu vasaros desertu. Visus šiuos receptus jau galite rasti „Saulėtoje virtuvėje“, o šįkart – dar vienas naujas receptas į tiramisu kolekciją.

Tiramisu su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu.

Galbūt jau girdėjote, šiandien visose „Lidl Lietuva“ parduotuvėse prasidėjo teminė itališkų skonių savaitė „Italiamo“. Tai viena mylimiausių mano savaičių: kaskart noriu ir vytinto kumpio, ir sūrių, ir trinti pomidorai bei makaronai keliauja į pirkinių krepšelį. Tuo tarpu šiam desertui prireiks biskvitinių Savoiardi sausainių ir šokoladinio lazdynų riešutų kremo – juos taip pat rasite „Italiamo“ asortimente.

Desertą paruošite labai paprastai. Maskarponės ir grietinėlės kremą pagardinsite lazdynų riešutų kremu, biskvitinius sausainius pamirkysite kavoje (galite ją pagardinti šlakeliu kavos likerio). Susluoksniuosite viską per dešimtį minučių, o po poros valandėlių galėsite ragauti nuostabiai gardų desertą.

Išbandykite – šokolado, lazdynų riešutų ir kavos derinys tiesiog negali apvilti!

Tiramisu su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu

Atsispausdinti
Porcijos: 7 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Maskarponės kremui:
250 g maskarponės sūrio
2 valg. š. šokoladinio lazdynų riešutų kremo
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
1 stiklinė (250 ml) riebios grietinėlės

Šokoladiniam lazdynų riešutų kremui:
300 g šokoladinio lazdynų riešutų kremo
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės

Sirupui:
1 stiklinės (250 ml) paruoštos kavos
1 valg. š. cukraus

200 g biskvitinių sausainių

Viršui:
biskvitinių sausainių
kepintų lazdynų riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite maskarponės kremą. Maskarponę, lazdynų riešutų kremą ir miltelinį cukrų trumpai paplakite, kol susimaišys. Toliau plakdami vidutiniu greičiu, lėtai pilkite grietinėlę. Supylę visą, padidinkite plakimo greitį. Vos tik gausite tvirtas, tirštas putas, plakti nustokite. Būkite atidūs, nes perplaktas kremas sušoks į gumuliukus.
2. Paruoškite šokoladinį lazdynų riešutų kremą. Grietinėlę pakaitinkite, kad būtų karšta, bet neužvirtų. Užpilkite ant lazdynų riešutų kremo iš išmaišykite iki vientisos masės.
3. Paruoškite sirupą. Karštą kavą sumaišykite su cukrumi, kol šis ištirps. Atvėsinkite.
4. Susluoksniuokite. Pakaitomis stiklinėse susluoksniuokite sirupe trumpai pamirkytus biskvitinius sausainius, maskarponės kremą ir lazdynų riešutų kremą, kol sunaudosite visus produktus. Deserto viršų papuoškite biskvitiniais sausainiais ir kepintais lazdynų riešutais.
5. Prieš patiekiant bent 2-3 valandas palaikykite šaldytuve (arba per naktį).

Reklama paruošta bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #Italiamo

be orkaitėsdesertasgrietinėlėitalijakavakremaslazdynų riešutaimaskarponėpasaulio skoniaisaldumynaisausainiaišokoladasšokoladinis lazdynų riešutų kremastiramisu
1 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas
kitas įrašas
Takai su plėšyta vištiena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

LYG MEDITACIJA // Vanilinis ryžių pudingas su keptais...

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Baltojo šokolado, pistacijų ir braškių tortas

Avižiniai riešutų kremo sausainiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Saldus makaronų, varškės, bananų ir jogurto apkepas

Marinatas šašlykams

Ryžiai su vištiena ir voveraitėmis

Šamo plėšiko kukuliukai su bulvių koše ir grybų...

Varškės apkepas su moliūgais

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Blynų tortas su šokoladu

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir...

Žaliasis humusas

Bananiniai – kokosiniai blynai

Raudonųjų lęšių humusas su morkomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Prancūziški migdoliniai morengai. Macarons

MAMOS DIENA // Tiramisu keksiukai

Nekeptas kreminio sūrio desertas su braškėmis

Florentinai

Tarptautinė tinklaraštininkų diena ir Tiramisu su braškėmis

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

1 komentaras

Monika 17 Gru ’21 - 6:00 am

Sveiki! Ar būtų galima šį riešutų kremą keisti į nutellą?

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų