Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Migdolinis obuolių ir varškės pyragas

parašė Asta 3 Rgs ’10
Migdolinis obuolių ir varškės pyragas

Kartais žmonės būna kategoriški. Kartais aš būnu kategoriška. Viskas juoda arba balta – viskas tik gerai arba… tik blogai. Dar kartais žmonės mėgsta būti akli – niekad nepastebėti, jog stiklinė visgi puspilnė.

Aš nežinau, ar kelionės, ar pažiūrėjimas pro rakto skylutę į kitokį gyvenimą kitur ir kitaip, tačiau kažkas ima ir pasibeldžia vieną ankstų rytą į langą. Supratimas. Nėra tik juodos ir baltos, nėra.
Ramybė yra švelniai žalsva, tikėjimas – melsvas. Meilė yra rožinė, o aistra – sodriai raudona. Pilkas yra liūdesys, o juoda spalva nusidažęs pyktis. Akimirkos džiaugsmas spinduliuoja geltoną, viltis – baltą.
Gyvenimas yra spalvotas. Lyg vaivorykštė, nušvintanti pro mažą lašelį lietaus, pro nedrąsų saulės spindulį. Nuo manęs, tik nuo manęs priklauso, kokių spalvų kreideles imsiu į rankas, ką piešiu šiandien ant savo vis dar balto popieriaus lapo. Ei, juk netyčia perlūžus ir subyrėjus gražiausiam pasaulyje pyragui perpus, imant kuo atsargiausiai jį ant padėklo, aš galiu nuliūsti, galiu supykti ant viso pasaulio arba galiu pasijuokti iš savęs ir paraginti visus imti šaukštus į rankas. Aš galiu! Galiu spalvinti. Ryškiai, žaviai, laimingai. Piešti saulę ir šypsenas, nors už lango kapsi lietus ir pučia šaltas vėjas.

Šiandien mano stiklinė tikrai yra puspilnė. Šiandien aš sau pažadu jos neišlaistyti pro kraštus, pažadu išsitraukti visas spalvotas kreideles iš po lovos, nupūsti dulkes ir… gyventi trupučiuką kitaip. 🙂

Skonis: 9/10. Vienų favoritai yra varškės, kitų – obuoliniai pyragai. Bent jau mano akimis tai bene dažniausiai sutinkamos nuomonės. Tuomet, sakykit, kas galėtų būti geriau nei obuolių pyragas su varške? Su ta mintimi ir kepiau šį pyragą – jau ne pirmą panašų, tačiau juk jie visi toookie skanūs. Skanus ir šis, o taip! Nesausas, o riešutiniai trupinukai maloniai traškinasi. Pyragas puikiai pjaustosi (jei tik palauksite, kol visiškai atvės), tačiau pagrindas nėra kietas, o trapus. Kreminė varškė maloniai susilieja su obuolių įdaru, tačiau jei naudojate paprastą varškę (aš naudojau paprastą liesą pakeliuose), verta gerai padirbėti su blenderiu, kad neliktų jokių gumuliukų – tikrai labai pagerina skonį. Ir obuolius svarbu rinktis tinkamus pyragams, gana drėgnus, tačiau tvirtus. Ir saldžiarūgščius – bent jau man su tokiais pyragai skaniausi.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Sonatinos receptuose

Migdolinis obuolių ir varškės pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 45-50 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
1 1/4 puodelio (210 g) miltų
¼ arb. š. druskos
90 g kreminės varškės (naudojau liesą varškę, gerai pertrintą blenderiu)
4 valg. š. (50 g) sviesto, kambario temperatūros
1/4 arb. š. migdolų esencijos
1/4 arb. š. vanilės esencijos
½ puodelio (100 g) cukraus
1/3 puodelio (70 g) maltų migdolų

Įdarui:
200 g kreminės varškės
1/2 puodelio (100 g) cukraus
1 kiaušinis
1 arb. š. citrinų sulčių
žiupsnelis druskos
400 – 500 g obuolių, nuluptų ir supjaustytų plonomis skiltelėmis

Trupiniams:
2 valg. š. miltų
2 valg. š. cukraus
1/4 puodelio (50 g) migdolų, smulkintų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinti iki 180 ºC temperatūros. Kepimo formą (22 cm. skersmens) iškloti kepimo popieriumi.
2. Tešlai miltus sumaišyti su druska.
3. Minkštą sviestą su varške išplakti iki vientisos konsistencijos.
4. Supilti migdolų ir vanilės ekstraktus ir plakti dar minutę.
5. Suberti cukrų ir vidutiniu greičiu maišyti, kol gausime vientisą masę.
6. Iš lėto įmaišyti miltus ir maltus migdolus, kol gausis nestambūs trupiniai.
7. Atidėti į šalį 2/3 puodelio trupinių (viršui pabarstyti), o likusius suberti į paruoštą kepimo formą, iškloti jais dugną, paspausti rankomis, subadyti šakute ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol pagels.
8. Įdarui nulupti ir plonomis skiltelėmis supjaustyti obuolius.
9. Išplakti varškę su cukrumi, kol cukrus ištirps, įmaišyti kiaušinį, citrinos sultis ir druską.
10. Trupiniams sumaišyti nuo pagrindo tešlos likusius trupinius su miltais, cukrumi ir smulkintais migdolais.
11. Ant apkepto pagrindo paskleisti obuolius, ant viršaus užpilti varškės įdarą ir pabarstyti paruoštais trupiniais.
12. Kepti įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus, apie 45 – 50 min. Aušinti formoje apie 30 minučių, tuomet išimti į lėkštę. Prieš pjaustant reikėtų visiškai ataušinti.

citrinoskreminė varškėmigdolaiobuoliaipyragasriešutaisaldumynaivanilėvarškė
26 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Saulėtos atostogos / kelionės fotoreportažas
kitas įrašas
Cukinijų ir vištienos blyneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės spurgos

PLANUOTOJA // Cukinijų keksiukai su bananais

Kavos ledai su pieniško šokolado gabaliukais

Obuolių pyragas su kokoso drožlėmis

Tiramisu sūrio tortas

Tortas „Jogurtinis Musas” 30 – ajam gimtadieniui

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Sumuštiniai su burata ir keptais pomidorais

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Chia) ir...

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Avižiniai sausainiai

Migdolų pyragas

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Tortas „Raffaello” ir kokosiniai keksiukai su bananais

Moliūginės kavos cinamoninės mielinės bandelės

Naminiai „Snickers“ batonėliai

26 komentarai

Paula 3 Rgs ’10 - 10:25 am

looks so delicious with this filling!

Reply
Asta 3 Rgs ’10 - 1:59 pm

Thank you, Paula 🙂 It’s really delicious – as almost all apple pies 🙂

Reply
Diana 3 Rgs ’10 - 1:36 pm

Žavus pyragas.
Pas mane tai turbūt devynios galybės šokoladinių pyragų.
Vienas nuo kito keliais ingredientais skiriasi arba… kokiu kiaušinių kiekiu.
Bet vistiek. Reikia gi išbandyti. o.O

🙂

Reply
Asta 3 Rgs ’10 - 2:00 pm

Ačiū, Diana 🙂
Šokoladiniai taip pat gėris. O jau brownies kokie nerealūs… Šitų turiu ir aš daug daug, ir kaip tik vieną netrukus tikiuosi parodyti – artimiausiuose planuose 🙂

Sėkmės tau išbandant visus šokoladainius! :))

Reply
kantas 4 Rgs ’10 - 12:56 am

O kiek užima laiko visa šita procedūra ?

a) Apsiprekint (nukeliaut, grįžti);
b) pasiruošti;
c) gamyba;
d) susitvarkymas.

🙂

galima ?

Reply
Asta 4 Rgs ’10 - 7:29 am

Smagus klausimas, kantai 🙂
Apsiprekint užtrunka, tarkim, kad valandą – jei namie nieko neturi ir specialiai važiuoji į parduotuvę. Pasiruošt? Porą minučių, kol nusiprausiu rankas ir susirišu plaukus :)) Gamyba šito pyrago užtruko apie… gal 1,5 val 🙂 O susitvarkymas čia jau nuo žmogaus priklauso, kiek jis prisikuičia virtuvėj, bet tikriausiai maksimum 20-30 minučių 🙂

Reply
kantas 4 Rgs ’10 - 10:08 am

velnias, daug laiko… geriau jau tada pasižiūrėti ir susitaikyti 🙂

3-4 valandos, tai galima sakyti visa diena paaukoti dėl skanumyno, o jeigu dar neišeitų pagaminti.. ar ką pamiršti įdėti..

ne.. ne man 🙂 ačiū už atsakymą

Reply
Asta 4 Rgs ’10 - 12:16 pm

Na, iš esmės paaukoti reikia ne 3-4 valandas, o ne daugiau kaip valandą 🙂 Nes į parduotuvę bet kokiu atveju važiuoji ne kartą į metus, o dažniau – susipirkti produktus galima tuo pačiu, kad ir duoną perkant. Gamybos didžiąją dalį sudaro kepimas orkaitėje, o ką tuo metu veikia kepėjas? ką tik nori! :)) Lieka ne tiek ir daug to paaukoto laiko, ar ne? 🙂

Reply
kantas 4 Rgs ’10 - 2:30 pm

na tau paprasčiau tai, įpratus, o aš pvz pamirščiau per tą laiką , jeigu užsiimčiau kitkuo 🙂 nors laikmatis gal ir gelbėtų padėtį, bet vis vien ilga procedūra

gal ir mažiau laiko, bet vis vien reikėtų kapstytis; reikia ko nors greitesnio 🙂 jog spėti per 20-30 min

Reply
Asta 6 Rgs ’10 - 10:20 pm

Na, taip, kiekvienam savo – čia jau tikrai neverta ginčytis 😉

Reply
Rima K. is Toronto 6 Rgs ’10 - 10:00 pm

Stai dar vienas receptas kuri isbandysiu. Man labai patinka tavo detalus aprasymas, ypac kai kepimo ‘zingsniai’ sunumeruoti. Tada viskas dar aiskiau. As patikusius receptus, ir isbandytus, rasausi i savo knyga ir kepimo eiga taip pat numeruoju. Man patinka visi tavo receptai, nors isbandyti visu turbut niekada nespesiu. Is tavo svetaines paimti receptai visada gaunasi sauniai ir mano seimai labai patinka. Niekada nera per daug prieskoniu ir visada gaunasi toks pazistamas, savas, skonis. Esi puiki, aciu uz visas kepimo idejas!

Reply
Asta 6 Rgs ’10 - 10:22 pm

Rima, vėl pliūpsnis komplimentų į „mano daržą” – labai ačiū už kiekvieną gražų žodį 🙂 Kaip jau ne kartą sakiau, dėl tokių ištikimų skaitytojų norisi stegtis tik dar labiau 🙂 Ačiū! :))

Reply
Rima K. is Toronto 6 Rgs ’10 - 10:01 pm

Tiesa, labai puikus naujas svetaines ‘layout’.
O su tokiais kaip Kantas, tai kita karta maziau prasidek, kazkoks neaiskus jis man pasirode….

Reply
Asta 6 Rgs ’10 - 10:24 pm

Na, su layout čia man nesibaigianti daina, kaip ir visu šablonu – noriu kažko, bet niekaip neatrandu tos savosios tobulybės 🙂 Bet vis tiek dėkui :))

Na, Kantą pirmą kartą sutikau dabar, o atrašau juk visiems, taigi… 🙂

Reply
kantas 7 Rgs ’10 - 12:11 am

kitą kartą man neatrašyk, nes kitaip nugalbys tave nepatenkintieji 🙂

Reply
Asta 7 Rgs ’10 - 12:31 am

Kaip sakiau – atrašau visiems, taigi tikriausiai tuo diskusiją šitą ir baigsim 🙂

Reply
Vilma 8 Rgs ’10 - 2:57 pm

Man niekaip nepasiseka gauti tos kreminės varškės… Kai nereikia, lyg ir matau ją, kai reikia, nepamenu, kur mačiau:) ir tenka pirkti paprastą varškę…:)

Reply
Asta 8 Rgs ’10 - 4:56 pm

Vilma, jei kalbi apie varškę „Mūsų Švelnioji”, kur tokiuose pakiukuose mėlynuose, tai aš jos dažnai matau Rimi parduotuvėse 😉

Reply
Vaida 20 Rgs ’10 - 5:37 pm

Aciu uz superini recepta, jau nebeliko net draugam paragauti. Norejau tik pasiteiraut kaip galima si recepta padaryti kiek sveikesni? Ypac mane gasdina tos esencijos, gal imanoma kazkuo jas pakeisti? Atsisakyti vien jau del kvapo [kuris puikus!] tikrai ju nenoreciau! Ir gal dar imanoma pagrinda padaryt kazkiek panasesni i kofe -ino cheescake’u? Toki dregnesni, sakau gal medum sutepti? .. o siaip aciu dar karta, tikrai puikus receptas ir labai aiskiai viskas aprasyta!!

Reply
Asta 22 Rgs ’10 - 11:35 pm

Vaida, nėra už ką 🙂 Na, su sveikumu pas pyragus visad nelabai kas būna, ką jau čia ir bekalbėt… :))) Tos esencijos – jos toookios kvapnios, kad aš sunkiai įsivaizduoju, jog kažkoks natūralus produktas Šitaip kvepėtų. Nežinau, aš niekad nesureikšminu. Man patinka, gi tas lašas kitas nenužydys. Dar ne tiek niekingo maisto privalgom, net patys to nežinodami. Aišku, ieškoti tobuliausio varianto yra labai labai pagirtina! 🙂 Ai, o dės Coffee Inn cheescake’o nieko negaliu pasakyti, nes nesu jo ragavusi 🙂 Galvoju, kad gal tau labiau patiktų pagrindas štai toks –> http://sauletavirtuve.wordpress.com/2010/08/13/tradicinis-olandiskas-obuoliu-pyragas/ ? Beje, ir pats šitas pyragas, esu tikra, kad patiktų daaar labiau, jei apie obuolinis šnekame :))

Reply
Greta 21 Rgs ’10 - 8:14 pm

Ačiū už receptą, gavosi labai skanus piragiūkštis, tik pas mane jis nebu toks „aukštas”.. galbūt obuolių per mažai ar dar kažkas..

Reply
Asta 22 Rgs ’10 - 11:36 pm

Greta, tikrai nebuvo ir pas mane jis aukštas 🙂 Jei kiekiai tie patys ir kepimo indo skersmuo toks pats, turėtų viskas gautis taip pat 🙂 Tiesa, obuolių kiekis gramais čia jau yra paruoštų, t.y. nuluptų ir supjaustytų skiltelėmis 🙂

Reply
Rasa 2 Vas ’12 - 10:53 pm

Labai netycia radau sia puikia svetaine ir negaliu nesizavet,kad yra tokiu nuostabiu zmoniu,kurie taip nuosirdziai dalijasi tuo,ka sugeba patys.Dar neteko nieko gamintis is tavo receptuku,taciau zinau,kad tikrai bandysiu ir ne viena:)Aciu,kad esi ir turi tokia puikia svetaine:)

Reply
Asta 5 Vas ’12 - 8:45 pm

Rasa, kaip miela, labai ačiū! Jūs, skaitytojai, ir jūsų komentarai, mane labai įkvepiate, o tokie komentarai kaip šis sunku net apsakyti, kiek dovanoja džiaugsmo 🙂 Ačiū! 🙂
Tikiuosi, kad tikrai tarp čia esančių receptų rasi patinkančių ir tinkančių, ir labai gardžių 🙂

Reply
fashion boutique 10 Kov ’12 - 11:40 pm

great outfit. love your blog!

Reply
Asta 11 Kov ’12 - 3:42 pm

Thanks! 🙂

Reply

Komentuoti: Paula Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų