Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAIPyragėliaiSALDUMYNAI

Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

parašė Asta 11 Gru ’20
Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

Keturiolika dienų iki Kalėdų. Pakalbėkime apie desertus. Taip, taip, dar kartą! Juk desertų, girdėjau kalbant, nebūna per daug. Gali būti, kad pati taip ir kalbėjau, šypt.

Net neįsivaizduoju, kaip išsirinksiu tą vieną vienintelį saldumyną mūsų šeimos švenčių stalui, nes beskaičiuodama dienas iki Kalėdų, jų išbandžiau begalę. Visi jie vienas už kitą skanesni, o štai čia – dar vienas receptas!

Šios dailios mini pavlovos tikrai patiks didžiausiems smaližiams. Morenginiai krepšeliai yra trapūs ir saldūs lyg cukraus debesėliai! Aptepiau juos baltuoju šokoladu, kad įdaras per greitai nesuminkštintų morengo. Įdarui kreminį sūrį „Philadelphia Original“ išplakiau su grietinėle, o kad desertas nebūtų pernelyg saldus, kremą pagardinau citrinų žievelėmis ir sultimis. Juo pripildžiau morenginius krepšelius. Galiausiai, vyšnias pakaitinau su apelsinų sultimis, šiek tiek cukraus ir kukurūzų krakmolu, kol sutirštėjo. Atvėsinau ir po dosnų šaukštą uždėjau ant kiekvieno pyragaičio viršaus.

Jei tai būtų filmas, paragavus šių pyragaičių fone pasigirstų muzika. Skirtingos tekstūros, skirtingi skoniai, – viskas čia dera tiesiog tobulai. Morengų trupinėlius nuo megztinių nurinkdami, vieningai sutarėm, – puikūs!

 Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

 Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

 Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

 Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 12 nedidelių (5-7 cm skersmens) pavlovos pyragėlių Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.

INGREDIENTAI

Morengų krepšeliams:
3 didelių kiaušinių baltymų
1 stiklinės (200 g) cukraus
1 arb. š. kukurūzų krakmolo
1 arb. š. baltojo vyno acto

50 g baltojo šokolado

Kremui:
100 g kreminio sūrio „Philadelphia Original“
¼ stiklinės (30 g) miltelinio cukraus
½ arb. š. vanilės ekstrakto
1/3 stiklinės (90 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
½ citrinos nutarkuotos žievelės
2 valg. š. citrinos sulčių

Vyšnioms:
400 g šaldytų vyšnių, be kauliukų
1 apelsino sulčių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
2 valg. š. kukurūzų krakmolo

Papuošimui:
juodojo šokolado
apelsinų cukatų
rozmarino šakelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite morengų krepšelius. Orkaitę įkaitinkite iki 150 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be ventiliatoriaus). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Į visiškai švarų, gerai nusausintą dubenį sudėkite švariai nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus. Plakite elektriniu plaktuvu, kol baltymai suputos, pabars. Toliau plakdami, berkite po šaukštą cukraus, po kiekvieno šaukšto gerai išplakdami, kol jis ištirps (vienam šaukštui tai gali užtrukti apie minutę). Tuomet dėkite antrą šaukštą ir toliau plakite. Taip pamažu subėrę į baltymus visą cukrų, plakite dar šiek tiek, kol baltymų masė bus labai tvirta ir blizgi. Paėmus šiek tiek ir patrynus tarp pirštų, nebeturėtų jaustis cukraus gabaliukų.
3. Į dubenį su gerai išplaktais baltymais dėkite šaukštelį baltojo vyno acto ir šaukštelį krakmolo. Išplakite, kol tolygiai įsimaišys į baltymus.
4. Paruoštą masę sukrėskite į konditerinį maišelį su apvaliu antgalių (arba į paprastą maišelį ir jo kamputį nukirpkite) ir išspauskite ant kepimo popieriaus apie 5-7 cm skersmens šulinėlius. Stenginės, kad jų sienelės būtų aukštesnės už centrą.
5. Dėkite morengus į orkaitę, viduriniame lygmenyje, ir iš karto sumažinkite temperatūrą iki 110 ᵒC. Kepkite apie 90 minučių. Leiskite atvėsti.
6. Morengiams atvėsus, jų vidinę dalį ištepkite tirpintu baltuoju šokoladu – jis neleis morengams greitai tirpti ir prarasti tekstūrą tada, kai morengų krepšelius pripildysite kremo.

7. Paruoškite vyšnių įdarą. Vyšnias, apelsinų sultis, cukrų ir kukurūzų krakmolą sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Sumažinę ugnį iki silpnos, maišydami pakaitinkite, kol vyšnios sutirštės. Atvėsinkite.

8. Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, suberkite miltelinį cukrų, supilkite vanilės ekstraktą. Elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Neperplakite. Toliau lėtai plakdami, po truputį supilkite riebią grietinėlę. Turite gauti vientisos konsistencijos tirštą kremą. Įmaišykite citrinų sultis ir nutarkuotas citrinų žieveles.

9. Surinkite. Baltuoju šokoladu išteptus morenginius krepšelius pripildykite kremo. Ant viršaus dėkite šaukštą atvėsintų vyšnių. Pagardinkite ir papuoškite smulkiai kapotu šokoladu, apelsinų cukatais, šviežių rozmarinų šakelėmis. Patiekite nedelsiant.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
#reklama #philadelphia #philadelphialietuva

 Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

 Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

 Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

apelsinaibaltymaicitrinosgrietinėlėkiaušiniaikreminis sūriskukurūzų krakmolasmorengaiphiladelphiašokoladasvanilėvyšnios
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kitokia balta mišrainė
kitas įrašas
Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūginiai deginto sviesto sausainiai

Kokosinis obuolių pyragas

Vaniliniai keksiukai su avietėmis

Neriebi bananų duona

Pyragas su varške „Draugystė“

Imbierinis pyragas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir...

TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta...

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Naminiai „Oreos” sausainiai

Šokoladiniai putėsiai

Migdolinis varškės pyragas be glitimo

REKLAMA

GĖRIMAI

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Braškių ir citrinų limonadas

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Braškinis pieno kokteilis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų