Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPASAULIO SKONIAISalotosŠaltieji užkandžiai

Nicos salotos

parašė Asta 3 Bal ’22
Nicos salotos

Pavasarį pradėjau ir tęsiu su paprastu pažadu: daugiau spalvų ir daržovių lėkštėse! Žiemą jaukiai įsisukusi į comfort food tipo maistą, šiomis savaitėmis vis dažniau maišau salotas. Net tomis dienomis, kai už lango vėjai siaučia ar lietūs lyja; kas, jei ne patys, susikursim bent penkias minutes pavasario?

Nicos salotos – visiška prancūzų virtuvės klasika. Ruošiu jas su keliais mažais pakeitimais, pritaikytais pagal savo skonį:

  • mažas bulvytes išverdu, supjaustau griežinėliais ir iš abiejų pusių apkepu šaukšte sviesto (ar aliejaus);
  • kiaušinius verdu minute trumpiau, kad būtų čiut minkštesni už visai kietus (dedu į verdantį vandenį ir verdu 9 minutes);
  • iš recepto išbraukiu alyvuoges, kaparėlius ir ančiuvius, nes tai ne mano produktai, o štai be jų salotos mano skoniui – puikios, puikiausios!

Salotas galite paruošti ir iš anksto (išvirti bulves, šparagines pupeles, kiaušinius, suplakti padažą stiklainėlyje), o atėjus metui patiekti – tiesiog sudėti į vieną didelį dubenį ar atskirus dubenėlius, apšlakstyti padažu ir ragauti.

Jei svarstysit ir ant šventinio Velykų stalo patiekti salotų, Nicos salotos – puikus pasirinkimas! Gardžios, spalvingos, paprastai paruošiamos.


Visi produktai šioms salotoms – iš „Lidl Lietuva“, kur šiuo metu galite rasti ir gausų gurmaniškų „Deluxe“ produktų asortimentą – subalansuota šventėms, bet tinka ir kasdienai! Iki pat Velykų „Deluxe“ asortimentas bus papildomas vis naujais produktais, jų sąrašą galite peržiūrėti štai čia. Nuo užtepėlių iki aliejų, nuo užkandžių iki kepimui paruoštų karštųjų patiekalų, ir – iki desertų! Nuotraukos išduoda, kad prieš plikytus pyragėlius su sūdytos karamelės padažu „pasidaviau“ ir aš, šypt.

Nicos salotos

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Salotoms:
4-5 nedidelių bulvių
100 g šparaginių pupelių (šviežių ar šaldytų)
3 kiaušinių
150 g vyšninių pomidorų
¼ raudonojo svogūno
1 nedidelės romaninės salotos (arba ½ didelės)
150 g konservuoto tuno aliejuje
ryšelio šviežių petražolių

Padažui:
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinų sulčių
1 tarkuotos česnako skiltelės
1 arb. š. garstyčių
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Bulves ir šparagines pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje, kol taps minkštos.
2. Kietai išvirkite kiaušinius (dėjau į verdantį vandenį ir viriau 9 minutes).
3. Virtas bulves supjaustykite griežinėliais ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje svieste ar aliejuje.
4. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus, salotas suplėšykite ar supjaustykite dideliais gabalėliais, svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
5. Padažui visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, sandariai jį užsukite ir gerai suplakite.
6. Į lėkštes dėkite salotas, ant viršaus: apkeptas bulves, šparagines pupeles, pomidorus, tuną, svogūnus, skiltelėmis supjaustytus kiaušinius.
7. Apliekite padažu, papuoškite petražolių šakelėmis ir patiekite.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė #Deluxe

bulvėsčesnakaicitrinosgarstyčioskiaušiniaipasaulio skoniaipetražolėspomidorairaudonasis svogūnasromaninės salotossalotosšparaginės pupelėstunas
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sausainiai „Skarelės“ su obuoliais
kitas įrašas
Itališkas desertas „Struffoli“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Purus baltymų keksas „Angel Food Cake“

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Riestainiai su lašiša ir kiaušinių salotomis

Moliūginė avižinė košė

Bananiniai – kokosiniai blynai

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Žaliasis kokteilis su persikais

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Kreminis airiško viskio likeris

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Prieskoninis sviestas

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

Tiramisu blynų tortukai

Varškės blyneliai

Keptų saldžiųjų bulvių humusas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Varškės spurgos

    20 Vas ’23
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Juodosios arbatos keksas su medumi

    27 Geg ’23
  • Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

    25 Geg ’23
  • Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu kumpiu ir „Burrata“

    23 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (298)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (279)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (139)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (593)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (108)
    • Desertai indeliuose (78)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų