Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

parašė Asta 23 Kov ’23
Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

Jei reikėtų nupiešti pavasarį, pieščiau jį geltonai ir žaliai: bundantį, saulėtą, šviesų ir šiltą. Čiupčiau ir mėlyną teptuką, kad nutapyčiau aukštą dangų, netemdomą pilkų debesų. Dabar, kai žiūriu į šių keksiukų nuotraukas, suprantu – į jas sudėjau visa apimantį saulėtų dienų ilgesį. Ar jaučiat jį ir jūs?

Citrininiai keksiukai – vienas mėgstamiausių mano kepinių. Jie purūs, minkšti, gaivūs, maloniai saldžiarūgščiai. Galima juos kepti pačius paprasčiausius arba paversti mažais torčiukais: įdaryti saldžiarūgščiu citrinų kremu, papuošti puriomis maskarponės kremo kepurėlėmis.

Vis kartoju, kad širdį džiuginantiems desertams ypatingų progų laukti nereikia, bet turiu pastebėti – šie puošnūs ir saulėti keksiukai ypatingai tiktų Velykų stalui. Ką manote? Ar jūsų šeimai toks desertas patiktų?


  • Citrinų kremą galite pasiruošti iš anksto iki iki savaitės sandariame indelyje laikyti šaldytuve. Keksiukams reikės kiek daugiau nei pusės paruošto kremo kiekio, tuo tarpu likusį ragaukite su graikišku jogurtu, lietiniais blynais ar gardinkite kitus desertus.
  • Neperkepkite keksiukų, kad jie išliktų minkšti, purūs ir drėgni.
  • Maskarponės ir grietinėlės kremas – vienas skaniausių ir paprasčiausiai paruošiamų universalių kremų, tinkamų įvairiems desertams gardinti. Įmaišykite į jį kelis šaukštus citrinų kremo, kad skonis būtų švelniai citrininis. Svarbiausia – kremo neperplakite, nes maskarponė yra riebus sūris, kuris perplaktas gali sušokti į gumuliukus.
  • Įdarytus ir išpuoštus keksiukus laikykite šaldytuve. Išimkite iš jo pusvalandį iki patiekiant, kad biskvitas nebebūtų šaltas, o kremas nespėtų pernelyg suminkštėti.

Saulėtą nuotaiką nuotraukose kuria ne vien keksiukai, bet ir nuostabiai dailūs indai bei stalo įrankiai iš „PROMO Cash&Carry“. Mėlynos „Valencia Oriental“ lėkštės – pagamintos iš storo porceliano, išmargintos rytietiškais raštais, atrodo, jog tiesiog sukurtos saulėtoms popietėms ir gardžiausiems desertams.

Tuo tarpu itališki „Mepra“ stalo įrankiai pasižymi ne tik aukšta kokybe, bet ir patogumu kasdienybėje – juos galima plauti indaplovėje, nebijant susibraižymo ar nublukimo. „Mepra“ įrankių gamintojas suteikia ir unikalią galimybę užsisakyti individualizuotus įrankius su norimu užrašu ar logotipu. Kreipkitės į „PROMO Cash&Carry”, norėdami susipažinti su didžiuliu galimų dizainų pasirinkimu ir sužinoti daugiau.

Pasidžiaugsiu, kad aš pirmuosius įrankius su „Saulėtos virtuvės” vardu jau turiu – jais ir ragavom šiuos tobulai gardžius citrininius keksiukus, kuriuos raginu išsikepti ir jus. Jei mėgstat citrinas, neabejoju, LABAI patiks!

Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 18 keksiukų Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 18 min.

INGREDIENTAI

Citrinų kremui (apie 500 ml):
4 didelių sultingų citrinų
4 didelių kiaušinių
1 ½ stiklinės (195 g) miltelinio cukraus
100 g tirpinto sviesto

Keksiukams:
120 g minkšto sviesto
1 stiklinės (200 g) cukraus
3 didelių kiaušinių
1 arb. š. vanilės pastos
2 stiklinių (280 g) miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
4 valg. š. aguonų
½ stiklinės (125 g) pieno
1 citrinos nutarkuotos žievelės
2 citrinų sulčių (40 g)

Maskarponės kremui:
250 g maskarponės sūrio
3 valg. š. citrinų kremo
¾ stiklinės (90 g) miltelinio cukraus
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite citrinų kremą. Dubenyje elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite nutarkuotas citrinų žieveles, citrinų sultis, kiaušinius, miltelinį cukrų ir atvėsintą tirpintą sviestą.
2. Masę supilkite į nedidelį puodą ir kaitinkite ant silpnos kaitros nuolat maišydami, kol sutirštės (neleiskite užvirti!). Puodą nukaiskite ir palikite atvėsti.
3. Atvėsusį kremą supilstykite į sandarius stiklainėlius ir dėkite į šaldytuvą, laikykite iki savaitės.

4. Iškepkite keksiukus. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Pasiruoškite keksiukų kepimo formą ir popierėlius.
5. Minkštą sviestą ir cukrų elektriniu plaktuvu plakite kelias minutes, kol masė taps puri. Po vieną įplakite kiaušinius, įmaišykite vanilės pastą.
6. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir aguonas. Pusę šio mišinio įmaišykite į sviesto, cukraus ir kiaušinių plakinį.
7. Supilkite pieną, citrinų sultis ir suberkite nutarkuotas citrinų žieveles. Išplakite.
8. Suberkite likusį miltų mišinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
9. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami ¾ jų tūrio.
10. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 18 minučių. Ar keksiukai jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas ir keksiuko centro, jis turi būti švarus.
11. Iškeptus keksiukus išimkite iš keksiukų kepimo formos, perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.

12. Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite maskarponę, citrinų kremą, suberkite miltelinį cukrų. Plakite elektriniu plakikliu, kol produktai susimaišys, bet ne ilgiau, nes perplakta maskarponė sušoks į gumuliukus. Toliau plakdami vidutiniu greičiu pamažu supilkite grietinėlę. Plakiklio greitį padidinkite ir išplakite tvirtą, tirštą kremą.

13. Įdarykite ir papuoškite keksiukus. Atvėsusių keksiukų viršuje nedideliu šaukšteliu išskobkite duobeles ir jas pripildykite citrinų įdaro.
14. Maskarponės kremą sudėkite į konditerinį maišelį žvaigždutės formos antgaliu ir ant keksiukų išspauskite kepurėles. Apiberkite trupučiu aguonų, papuoškite citrinų gabalėliu.
15. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry“.
#reklama #promocashcarry

aguonoscitrinosdesertasgrietinėlėkeksiukaikepiniaikremasmaskarponėsaldumynaisviestasvanilėvelykos
3 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais
kitas įrašas
Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

UOGŲ SEZONAS // Kokosinis braškių ir rabarbarų trupiniuotis

Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

PLANUOTOJA // Cukinijų keksiukai su bananais

Trupininis pyragas su uogiene

Minkštas obuolių pyragas

Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos kukuliukai moliūgų padaže

Įdarytos bulvės

Vištienos maltinukai su grikiais

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Tarta su špinatais ir tunu

Varškės apkepas su brokoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Itališkos plikytos tešlos spurgytės „Zeppole“

Sluoksniuotos tešlos žiedeliai su obuoliais

Keksiukų puokštė Mamai

Itališkos mielinės bandelės su kremu „Maritozzi“

Sviestinis cinamoninis keksas

Languota prijuostė: apibendrinimas. Ir marmurinis bananinis keksas su...

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis kokteilis su persikais

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Moliūgų kava

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Braškių ir citrinų limonadas

3 komentarai

Justina 28 Bal ’23 - 3:01 pm

Sveiki, miela Asta! Sakykite, ar galima šiuos keksiukus pasigaminti iš vakaro? Ar nieko nenutiks kremui?

Reply
Asta 28 Bal ’23 - 3:13 pm

Sveiki, Justina! Tikrai galite, tik pagamintus laikykite šaldytuve 🙂

Reply
Justina 5 Geg ’23 - 4:47 am

Jie tokie nerealūs! Dievaži, skanesnių neteko ragauti! Visi be išimties liko sužavėti! Ačiū Jums už puikius receptus ir greitas konsultacijas iškilus klausimams ❤️

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų