Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAIPyragėliaiSALDUMYNAI

Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

parašė Asta 11 Gru ’20
Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

Keturiolika dienų iki Kalėdų. Pakalbėkime apie desertus. Taip, taip, dar kartą! Juk desertų, girdėjau kalbant, nebūna per daug. Gali būti, kad pati taip ir kalbėjau, šypt.

Net neįsivaizduoju, kaip išsirinksiu tą vieną vienintelį saldumyną mūsų šeimos švenčių stalui, nes beskaičiuodama dienas iki Kalėdų, jų išbandžiau begalę. Visi jie vienas už kitą skanesni, o štai čia – dar vienas receptas!

Šios dailios mini pavlovos tikrai patiks didžiausiems smaližiams. Morenginiai krepšeliai yra trapūs ir saldūs lyg cukraus debesėliai! Aptepiau juos baltuoju šokoladu, kad įdaras per greitai nesuminkštintų morengo. Įdarui kreminį sūrį „Philadelphia Original“ išplakiau su grietinėle, o kad desertas nebūtų pernelyg saldus, kremą pagardinau citrinų žievelėmis ir sultimis. Juo pripildžiau morenginius krepšelius. Galiausiai, vyšnias pakaitinau su apelsinų sultimis, šiek tiek cukraus ir kukurūzų krakmolu, kol sutirštėjo. Atvėsinau ir po dosnų šaukštą uždėjau ant kiekvieno pyragaičio viršaus.

Jei tai būtų filmas, paragavus šių pyragaičių fone pasigirstų muzika. Skirtingos tekstūros, skirtingi skoniai, – viskas čia dera tiesiog tobulai. Morengų trupinėlius nuo megztinių nurinkdami, vieningai sutarėm, – puikūs!

 Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

 Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

 Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

 Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 12 nedidelių (5-7 cm skersmens) pavlovos pyragėlių Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.

INGREDIENTAI

Morengų krepšeliams:
3 didelių kiaušinių baltymų
1 stiklinės (200 g) cukraus
1 arb. š. kukurūzų krakmolo
1 arb. š. baltojo vyno acto

50 g baltojo šokolado

Kremui:
100 g kreminio sūrio „Philadelphia Original“
¼ stiklinės (30 g) miltelinio cukraus
½ arb. š. vanilės ekstrakto
1/3 stiklinės (90 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
½ citrinos nutarkuotos žievelės
2 valg. š. citrinos sulčių

Vyšnioms:
400 g šaldytų vyšnių, be kauliukų
1 apelsino sulčių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
2 valg. š. kukurūzų krakmolo

Papuošimui:
juodojo šokolado
apelsinų cukatų
rozmarino šakelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite morengų krepšelius. Orkaitę įkaitinkite iki 150 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be ventiliatoriaus). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Į visiškai švarų, gerai nusausintą dubenį sudėkite švariai nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus. Plakite elektriniu plaktuvu, kol baltymai suputos, pabars. Toliau plakdami, berkite po šaukštą cukraus, po kiekvieno šaukšto gerai išplakdami, kol jis ištirps (vienam šaukštui tai gali užtrukti apie minutę). Tuomet dėkite antrą šaukštą ir toliau plakite. Taip pamažu subėrę į baltymus visą cukrų, plakite dar šiek tiek, kol baltymų masė bus labai tvirta ir blizgi. Paėmus šiek tiek ir patrynus tarp pirštų, nebeturėtų jaustis cukraus gabaliukų.
3. Į dubenį su gerai išplaktais baltymais dėkite šaukštelį baltojo vyno acto ir šaukštelį krakmolo. Išplakite, kol tolygiai įsimaišys į baltymus.
4. Paruoštą masę sukrėskite į konditerinį maišelį su apvaliu antgalių (arba į paprastą maišelį ir jo kamputį nukirpkite) ir išspauskite ant kepimo popieriaus apie 5-7 cm skersmens šulinėlius. Stenginės, kad jų sienelės būtų aukštesnės už centrą.
5. Dėkite morengus į orkaitę, viduriniame lygmenyje, ir iš karto sumažinkite temperatūrą iki 110 ᵒC. Kepkite apie 90 minučių. Leiskite atvėsti.
6. Morengiams atvėsus, jų vidinę dalį ištepkite tirpintu baltuoju šokoladu – jis neleis morengams greitai tirpti ir prarasti tekstūrą tada, kai morengų krepšelius pripildysite kremo.

7. Paruoškite vyšnių įdarą. Vyšnias, apelsinų sultis, cukrų ir kukurūzų krakmolą sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Sumažinę ugnį iki silpnos, maišydami pakaitinkite, kol vyšnios sutirštės. Atvėsinkite.

8. Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, suberkite miltelinį cukrų, supilkite vanilės ekstraktą. Elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Neperplakite. Toliau lėtai plakdami, po truputį supilkite riebią grietinėlę. Turite gauti vientisos konsistencijos tirštą kremą. Įmaišykite citrinų sultis ir nutarkuotas citrinų žieveles.

9. Surinkite. Baltuoju šokoladu išteptus morenginius krepšelius pripildykite kremo. Ant viršaus dėkite šaukštą atvėsintų vyšnių. Pagardinkite ir papuoškite smulkiai kapotu šokoladu, apelsinų cukatais, šviežių rozmarinų šakelėmis. Patiekite nedelsiant.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
#reklama #philadelphia #philadelphialietuva

 Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

 Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

 Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

apelsinaibaltymaicitrinosgrietinėlėkiaušiniaikreminis sūriskukurūzų krakmolasmorengaiphiladelphiašokoladasvanilėvyšnios
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kitokia balta mišrainė
kitas įrašas
Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bananų duona su avižiniais dribsniais

Prancūziški skrebučiai

Šokoladas su riešutais ir džiovintomis uogomis

Kokosinis tortas „Raffaello“ su braškėmis

Medaus tortas

Raudonojo aksomo migdoliniai morengai (Red Velvet Macarons)

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Svogūnų pica

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir...

Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

Cinamoniniai čiurų („churros“) vafliai

Šiltos bulvių salotos su skumbre

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Vanilinis varškės tortas su braškėmis

GYVENTI SVEIKIAU // Avižiniai graikiško jogurto keksiukai su...

Tiramisu ledai

Tortas su obuoliais ir graikiniais riešutais

Meksikietiškas „Tres Leches“ pyragas su maskaronės kremu ir...

Jogurtinė kefyro želė su braškėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kokosinis pyragas su varškės kremu ir uogomis

    18 Rgp ’15
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų