Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Minkšti sausainiai su šokolado gabalėliais

parašė Asta 2 Lap ’22
Minkšti sausainiai su šokolado gabalėliais

Pirmą kartą šiuos sausainius prieš kelias savaites kepiau Zakopanėje. Žinodama, kad mūsų „Airbnb“ butuko virtuvėje bus orkaitė, negalėjau praleisti progos – vargiai sugalvočiau geresnį derinį už kalnus ir sausainius! Apsipirkti stabtelėjom kažkur netoli Krokuvos, į pirkinių krepšelį įsidėjau bazinių produktų: miltų, kepimo miltelių, cukraus, vanilinio cukraus, sviesto, porą plytelių šokolado. Vieną vakarą iškepusi kelias skardas sausainių, kitą dieną juos jau pakavau į mūsų žygį po kalnus. Saulėto virtuviuko šypsena, man rodos, geriausiai išduoda, kokio gerumo tai buvo mintis!

Beje, sausainiai pavyko tokie puikūs, kad per tas kelias savaites kepiau juos dar keturis kartus. Žinau, kad kepsiu ir dar ne kartą. Paprasti, greitai paruošiami, minkštučiai, saldūs, labai skanūs. Išsikepkit ir jūs!

Minkšti sausainiai su šokolado gabalėliais

Atsispausdinti
Porcijos: 25-30 sausainių Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 10 min.

INGREDIENTAI

200 g minkšto sviesto
1 stiklinės (200 g) rudojo cukraus
1/4 stiklinės (50 g) cukraus
2 arb. š. vanilinio cukraus
2 didelių kiaušinių
3 stiklinių (420 g) miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
1/2 arb. š. druskos
200 g juodojo šokolado

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.
2. Minkštą sviestą, rudąjį cukrų, cukrų ir vanilinį cukrų elektriniu plaktuvu plakite apie 5 minutes, kol masė taps puri.
3. Po vieną įplakite kiaušinius. Plakite neilgai, tik kol įsimaišys į masę.
4. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Įmaišykite gabalėliais supjaustytą šokoladą (arba šokolado lašelius), kad šie tolygiai pasiskirstytų tešloje. Tešla bus minkšta, bet tiršta, ją bus lengva formuoti rankomis.
5. Semkite po šaukštą tešlos, tarp delnų formuokite kamuoliukus ir išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų, palikdama nemažus tarpelius (nes sausainiai kepdami plėsis).
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sausainiai ims vos vos rusti. Kol karšti, jie bus labai minkšti ir gali atrodyti neiškepę, bet vėsdami sutvirtės. Tik tada nuimkite nuo kepimo popieriaus ir ragaukite.

desertaskepiniaisaldumynaisausainiaišokoladasvanilė
0 komentaras
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“
kitas įrašas
Morkų pyragas su graikiniais riešutais ir varškės kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sluoksniuotos tešlos galetė su obuoliais, migdolais ir ledais

Imbierinis pyragas

Sluoksniuotas avižinių sausainių, žemės riešutų sviesto muso ir...

Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

Šokoladinis migdolinis pyragas

Pavlovos pyragaičiai su spanguolėmis ir pistacijomis

REKLAMA

GĖRIMAI

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Moliūgų kava

Tiramisu Affogato

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir...

TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta...

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

Pikantiška sūrio užtepėlė

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Mangų, avokadų ir juodųjų pupelių salotos

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų