Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalai

Naminiai makaronai su marinara padažu

parašė Asta 14 Spa ’14
Naminiai makaronai su marinara padažu

Prieš kurį laiką mane pasiekė kvietimas dalyvauti viename makaronų gaminimo vakarėlyje. Makaronus aš mėgstu ir pati juos keletą kartų esu gaminusi namuose, tačiau išmokti keleto gudrybių iš tikro italo – juk sako, kad Italijoje makaronai skaniausi, o ar gali būti kitaip? – yra puiki galimybė. O bet tačiau, deja. Varvanti nosis, nesibaigiantis čiaudulys ir keli nepageidaujami kūno temperatūros laipsniai man šįkart negailestingai pakišo koją. Prašnirpščiojusi visą savaitę, šnirpščioju dar ir šiandien, stebėdama kitų maisto tinklaraštininkų įspūdžius. Truputį pavydu, bet… progų dar bus, tikiu.

Naminiai makaronai su Marinara padažu (1)

Negaliu garantuoti, kad koks nors tikras italas nerastų trūkumų recepte, pagal kurį naminius makaronus gaminu aš, bet mums jie tikrai puikūs ir gardūs. Dalinuosi su visais; juk čia pat tie dar ilgesni rudens vakarai, kai nejučia po darbų atsiranda truputį daugiau laiko pasisukinėjimams virtuvėje, lėtoms vakarienėms su taure vyno… O makaronai tokiems vakarams, mano nuomone, tinka tiesiog idealiai. Išbandykit ir Jūs, skanaus!

Naminiai makaronai su Marinara padažu (3)

Skonis: 10/10. Manau, yra taip: kai pirmą kartą pats nuo – iki pasigamini naminius makaronus savo rankomis, paragauji ir supranti. Jie kitokie nei visi tie spagečiai, kurios iki šiol pirkai parduotuvėje. Jie… geresni. Švieži. Labai skanūs. Vienintelė sąlyga – negailėkite savo laiko ir makaronus iškočiokite tikrai plonai, o geriau – dar ploniau nei plonai!

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Naminiai makaronai su Marinara padažu (5)

Naminiai makaronai

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 3 val.

INGREDIENTAI

Makaronams:
300 g miltų (405D tipo)
3 dideli kiaušiniai
žiupsnis druskos

Marinara padažui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
4 skiltelės česnako
800 g konservuotų smulkintų pomidorų
2 valg. š. pomidorų pastos
1 puodelis (250 ml) vandens
kelios saujos šviežio kapoto baziliko
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
3 džiovinti lauro lapeliai
2 arb. š. druskos
1 valg. š. cukraus
½ arb. š. juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

MAKARONAI

1. Miltus ir druską išsijokite per sietelį. Viduryje padarykite duobutę ir įmuškite į ją tris kiaušinius.
2. Šakute pradėkite plakti kiaušinius, sumaišydami trynius ir baltymus. Toliau plakdami šakute, palaipsniui sumaišykite miltus su kiaušiniais. Stenkitės miltus imti iš kraštų ir maišyti link vidurio.
3. Kai kiaušiniai su miltais susimaišys, imkite minkyti tešlą rankomis. Minkykite, kol gausite vientisą glotnią ir nelipnią tešlą. Tešlą reikėtų minkyti taip: atkelkite tešlą nuo paviršiaus ir „stumkite“ nuo savęs. Tuomet pasukite tešlą 90 laipsnių kampu, atkelkite nuo paviršiaus ir vėl „stumkite“ nuo savęs. Taip kartokite, kol išminkysite reikiamą tešlą.
4. Jei matote, kad tešla per lipni, įmaišykite dar šiek tiek miltų. Išminkyti tešlą turėtų užtrukti apie 10 minučių.
5. Iš išminkytos tešlos suformuokite gražų rutulį ir suvyniokite jį į švarų rankšluostėlį. Įdėkite į sandariai užsidarantį indą ir palikite valandą pastovėti kambario temperatūroje.

6. Po valandos išimkite tešlą iš indo, išvyniokite iš rankšluostėlio ir padalinkite į tris lygias dalis.
7. Švarų ir lygų paviršių pabarstykite miltais. Paimkite pirmąją tešlos dalį ir iškočiokite, kočėlu braukdami nuo centro į kraštus, į labai ploną tešlos lakštą. Kočiokite tol, kol tešlos lakštas bus toks plonas, kiek tik įmanoma – reikia prisiminti, kad virdami makaronai pastorės ir padidės, todėl prieš virimą jie turi būti tikrai labai ploni.

8. Iškočiotą tešlos lakštą pabarstykite miltais ir suvyniokite į ritinį.
9. Ritinį supjaustykite griežinėliais ir išvyniokite. Tokiu būdu paruošite makaronus, vadinamus fettuccine.
10. Perkelkite supjaustytus makaronus ant miltais pabarstyto švaraus rankšluostėlio.
11. Tuos pačius žingsnius pakartokite su visais trim gabalėliais tešlos.

12. Vidutinio dydžio puode užvirkite pasūdytą vandenį.
13. Suberkite makaronus ir virkite 8-12 minučių, priklausomai nuo makaronų dydžio; kol makaronai išvirs, bet nepraras savo formos; kol makaronai bus „al dente“ – ne per minkšti, bet ir ne per kieti.
14. Išvirusius makaronus sudėkite į sietelį ir nuvarvinkite. Tuomet sudėkite į lėkštes ir patiekite su padažu.

MARINARA PADAŽAS

1. Į didelį prikaistuvį supilkite alyvuogių aliejų ir įkaitinkite.
2. Suberkite sukapotą svogūną ir smulkiai sukapotas česnako skilteles. Kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės.
3. Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, vandenį, šviežią baziliką, džiovintas itališkas žoleles ir džiovintus lauro lapus. Kaitinkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį ir kaitinkite neuždengtą apie 20-30 minučių, kol skystis išgaruos ir padažas sutirštės.
4. Suberkite druską, cukrų ir pipirus. Išmaišykite ir paragaukite. Jei trūksta, įberkite daugiau prieskonių.
5. Lauro lapus išimkite.
6. Patiekite su makaronais. Skanaus!

Naminiai makaronai su Marinara padažu (4)

 

bazilikaičesnakailauro lapeliaiMakaronų patiekalaipomidoraipomidorų pastasvogūnai
10 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais
kitas įrašas
Crêpes su obuoliais ir cinamonu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

Rizotas su brokoliais

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

Mažieji daržovių maltinukai

Silke įdarytos bulvės

REKLAMA

SALDUMYNAI

Neriebi bananų duona

Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

Pavlova su maskarponės kremu ir uogomis

Saldieji piršteliai

Purus citrininis pyragas

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su vyšniomis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

REKLAMA

GĖRIMAI

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Moliūgų kava

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Saldžios dovanos Mamai

Tiramisu Affogato

10 komentarai

Julija 14 Spa ’14 - 12:41 pm

O aš ieškau ir nerandu makaronų tešlos be kiaušinių recepto…
Turiu tokią super mašiną, kuri ir tešlą užminkytų, ir makaronus įvairių formų pagamintų, bet kad recepto nerandu!

Reply
Atsakymas Julijai 14 Spa ’14 - 12:52 pm

Ar tikrai ieškote ir nerandate? Paprasčiausiai į google svetainę įrašius „naminiai makaronai be kiausiniu” be jokio vargo vos per kelias sekundes radau šiuos receptus:

http://www.1000receptu.lt/receptai/naminiai-makaronai-be-kiausiniu.d?id=62050617
http://www.jogosmityba.lt/index.php?id=151

Neabejoju, kad jų yra ir daugiau.

Reply
Ausra 14 Spa ’14 - 3:29 pm

Julija, va prasau tau geras makaronu be kiausiniu receptas; tik miltai, vanduo ir aliejus; ir jokios masinos nereikia;
http://vaikaivanile.com/post-159-Yangs-Biang-Biang-Mian-Noodles

Reply
Julija 14 Spa ’14 - 3:47 pm

Aušra, ačiū! Jėga!
Aš vis tik savo kombainu pasinaudosiu, nes kūną privalau stipriai tausoti 🙂

Reply
j 14 Spa ’14 - 4:02 pm

Asta, Jus nuostabi! Sveikinimai su Knyga! Simpatizuoju Jusu blogui – ir tikrai labai noreciau isigyti knyga, nes tikiu, kokie fantastisko receptai joje! Saunuole! Labai dziaugiuosi uz tokius zmones, kurie savo megstamoje veikloje pasiekia tokiu graziu dalyku, darkart sveikinimai, tiesiog nuo Jusu skaitytojos 😉
Jus labai simpatiska ir kaip asmenybe ir kaip kulinare (ar konditere labiau reiktu sakyti 🙂 ).

Reply
Asta 23 Spa ’14 - 3:16 pm

Ačiū, labai labai ačiū! Tokie gražūs žodžiai ne tik nudažo skruostus raudonai, bet ir įkvepia toliau stengtis, tobulėti, džiuginti skaitytojus 🙂 Užtikrinu, kad tai ir darysiu iš visos širdies 😉

Reply
Ernesta @BakingSecrets 27 Spa ’14 - 11:54 pm

Mmmm. Galiu tik įsivaizduoti, kaip skanu, nes niekada namie neteko gaminti makaronų! Bet turbūr verta 🙂

Reply
Asta 30 Spa ’14 - 9:49 pm

Ernesta, labai verta, tikrai! Ir tikrai nėra taip sudėtinga kaip galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio 😉

Beje, Ernesta, labai atsiprašau, kad dar neatrašiau laiško, bet būtinai atrašysiu, pasistengsiu kuo greičiau!

Reply
Rugile 21 Bir ’16 - 6:09 am

Gaminau pagal si recepta, super, aciu! tik dar i pagalba pasiemiau makaronu masinele, isvis supaprastino visa gaminima 😉

Reply
Eva 22 Bir ’16 - 2:05 pm

Ar miltus galima keisti pilnagrūdžiais? Nesuirs makaronai?

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų