Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiGrybų patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

parašė Asta 22 Rgp ’22
Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

Paprasta, greita, labai skanu. Ir jau tikrai trupučiuką kvepia rudeniu. Net jei už lango šiom dienom – saulė ir plius trisdešimt, voveraitės yra voveraitės. Pasaka, kaip skanu!

Šviežias bulves švariai nuplaukite, subadykite smeigtuku, šiek tiek įpjaukite (kad kepant galėtų iš bulvių garuoti drėgmė), išdėliokite ant grotelių ir kepkite karštoje orkaitėje apie pusantros valandos. Per šį laiko bulvių odelė apskrus iki traškumo, o viduje jos bus nuostabiai minkštos. Iškepusias bulves įpjaukite giliau, „atidarykite“ ir dar trumpam grąžinkite į orkaitę. Drėgmei išgaravus, bulvės bus ne tik minkštos – jos bus purios! Beliks pripildyti jas voveraičių padažo, kuris tuoj pat įsigers į bulvių minkštimą… galit įsivaizduoti skonį? Mhm, tobulas.

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 1 val. 30 min.

INGREDIENTAI

4 didelių bulvių
2 valg. š. sviesto
2 svogūnų
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
200 g voveraičių
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
ryšelio šviežių krapų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite reikiamus ingredientus.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Bulves gerai nuplaukite, nušveiskite šepetėliu ir nusausinkite. Subadykite mediniu smeigtuku.

3. Bulvės paviršiuje padarykite dvi nedideles įpjovas kryžmai.

4. Dėkite bulves į orkaitę ant grotelių, įtaisytų orkaitės centre. Kepkite apie 1 val. 30 min., kol bulvės bus traškios išorėje, o viduje – visiškai minkštos.
5. Iškeptas bulves trumpam išimkite iš orkaitės ir pagilinkite įpjovas. Spustelėkite bulvę iš kraštų, kad ji atsivertų.

6. Atvertas bulves dėkite atgal į orkaitę ant grotelių ir kepkite dar 10 minučių, kad iš bulvės vidaus išgaruotų drėgmė.

7. Bulvėms baigiant kepti, pasiruoškite voveraičių padažą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir pakepinkite jame smulkintą svogūną, kol suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais. Suberkite švarias voveraites (jei didesnės – pasmulkinkite į kelias dalis) ir kaitinkite apie 10-15 minučių, kol voveraičių išskirtas skystis nugaruos. Supilkite grietinėlę, pagardinkite krapais ir dar porą minučių pakaitinkite. Nukaiskite.

8. Iškeptas bulves pripildykite voveraičių įdaro. Ragaukite nedelsiant.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

bulvėsgrietinėlėgrybaikrapaisviestassvogūnaivoveraitės
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kavos chia pudingas
kitas įrašas
Grūdėtoji varškė su granola ir šilauogėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Rupių miltų tarta su grybais

Tarta su vištiena ir pievagrybiais

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Virti varškėtukai

Balandėlių apkepas

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Braškinis pieno kokteilis

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

SALDUMYNAI

Bananų ir avokadų keksiukai

Citrininiai migdoliniai keksiukai su šilauogėmis

Pieniško šokolado sūrio tortas

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cinamonu

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Itališkas pyragas su kokosais ir riešutais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

Vienos skardos lašiša su daržovėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (356)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (91)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų