Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

parašė Asta 7 Lie ’21
Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

Vasaros, savaitgalių ir saldžių pasilepinimų niekad nebus per daug! Todėl kol braškių sezonas dar tęsiasi, kol jos dar saldžiai kvepia soduose, – kviečiu išsikepti labai, labai skanų tortą. Jis vasariškas, saldus, rūgštus, gaivus, nuostabus! Tosto sluoksniuose nepriekaištingai dera purūs ir minkšti vaniliniai biskvitai, saldžiarūgštis citrinų kremas, gaivios braškės ir burnoje sutirpstantis maskarponės kremas.

Įsivaizduojate skonį? Tobulas.

Citrinų kremą galite paruošti prieš porą dienų ir iki sluoksniuojant laikyti sandariame indelyje šaldytuve. Jei susluoksniavus tortą jo šiek tiek liks, patiekite su savaitgalio blynais ar vafliais, bus labai gardu!

Biskvitus taip pat galite išsikepti dieną prieš, tik neleiskite jiems išsausėti per naktį – suvyniokite į maistinę plėvelę, kad neapdžiūtų.

Plakdami maskarponės kremą, būkite labai atidūs – nei maskarponės, nei grietinėlės nevalia perplakti. Iš pradžių maskarponę ir miltelinį cukrų trumpai paplakite tik tol, kol susijungs į vientisą masę. Nesustodami plakti, pilkite grietinėlę. Pastebėsite, kad po kurio laiko kremas ims tirštėti – tinkamai išplaktas kremas vis dar bus minkštas, bet tirštas ir purus, laikantis formą.

Susluoksniavę tortą, būkite kantrūs. Leiskite jam šaldytuve pastovėti per naktį, kol skoniai susijungs į harmoningą visumą. Tuomet pjaustykite gabalėliais, patiekite ir mėgaukitės!

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

Atsispausdinti
Porcijos: 12-16 gabalėlių Paruošimo laikas: 3 val. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Citrinų kremui (apie 250 ml):
2 citrinų, sulčių ir žievelių
1 stiklinės (120 g) miltelinio cukraus
50 g tirpinto sviesto
2 kiaušinių

Biskvitams:
200 g minkšto sviesto
1 stiklinės (200 g) cukraus
4 didelių kiaušinių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 ½ stiklinės (210 g) kvietinių miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos

Sirupui (biskvitų sulaistymui):
¼ puodelio (65 ml) vandens
1 valg. š. cukraus
1 valg. š. citrinos sulčių

Maskarponės kremui:
250 g maskarponės sūrio
¾ stiklinės (90 g) miltelinio cukraus
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
¼ citrinos sulčių

250 g šviežių braškių

Papuošti:
šviežių braškių
smulkiažiedžių gėlyčių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite citrinų kremą (jį galite paruošti iš anksto). Citrinų žieveles, sultis, miltelinį cukrų, tirpintą atvėsintą sviestą ir kiaušinius elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Supilkite į vidutinio dydžio puodą.
2. Kaitinkite virš silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol kremas sutirštės. Neleiskite kremui užvirti.
3. Nuimkite puodą su kremu nuo ugnies, leiskite atvėsti. Supilkite į stiklainėlį. Sandariai uždarytą laikykite šaldytuve iki savaitės.

4. Iškepkite biskvitus. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite tris 22 cm skersmens kepimo indus, išklokite juos kepimo popieriumi.
5. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų labai gerai išplakite elektriniu plaktuvu, kol cukrus ištirps, o masė taps puri (tai gali užtrukti apie 6-8 minutes).
6. Įmuškite po vieną kiaušinį, kiekvieną lengvai įplakdami. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
7. Miltus išsijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Lengvais judesiais įmaišykite (neplakite!) į sviesto, cukraus ir kiaušinių plakinį.
8. Paruoštą tešlą padalinkite į tris dalis ir supilkite į kepimo formas.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol biskvitai gražiai iškils, jų paviršius gražiai pagels. Ar biskvitai tikrai iškepę, galite patikrinti mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
10. Biskvitams iškepus, praverkite orkaitės dureles ir leiskite kelias minutes lėtai vėsti kepimo formoje. Tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

11. Paruoškite maskarponės kremą. Maskarponės sūrį ir miltelinį cukrų sudėkite į didelį plakimo dubenį. Trumpai paplakite, kol produktai susimaišys. Neperplakite! Perplaktas maskarponės sūris sušoks į gumuliukus.
12. Toliau plakdami vidutiniu greičiu, pamažu pilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinkite. Plakite, kol supilsite visą grietinėlę ir tol, kol išplaksite tirštą kremą. Kai kremas taps tirštas, plakti nustokite. Labai svarbu kremo neperplakti, kadangi perplakus atsiskirs skystis, kremas sušoks į gumuliukus.
13. Įmaišykite citrinų sultis ir citrinų žieveles.

14. Paruoškite sirupą. Visus jam skirtus produktus maišykite puodelyje, kol cukrus ištirps.

15. Susluoksniuokite tortą. Ant lėkštės ar padėklo dėkite pirmąjį biskvitą, apjuoskite jį tortinės borteliu (žiedu). Taip apjuostas tortas tvirtai laikys formą, kol sustings.
16. Kiekvieną biskvitą sulaistykite paruoštu sirupu, aptepkite citrinų kremu, maskarponės kremu ir išdėliokite braškių gabalėlius. Taip susluoksniuokite visus biskvitus. Viršutinis sluoksnis turi būti maskarponės kremo (sluoksniai: pirmas biskvitas – sirupas – citrinų kremas – maskarponės kremas – braškės – antras biskvitas – sirupas – citrinų kremas – maskarponės kremas – braškės – trečias biskvitas – sirupas – citrinų kremas – maskarponės kremas).
17. Paruoštą tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame per naktį. Tuomet nuimkite tortinės bortelį. Šonus palyginkite plačiu peiliu ar mentele.
18. Papuoškite tortą šviežiomis braškėmis ir smulkiažiedėmis gėlytėmis.
19. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

biskvitaibraškėscitrinosdesertasgrietinėlėkremasmaskarponėsaldumynaisviestastortasuogosvanilė
1 komentaras
38
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Salotos su vištiena ir braškėmis
kitas įrašas
Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kapučino sausainiai

Citrininis keksas be glitimo

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Braškinis šerbetas

Keksiukai su šokolado gabalėliais

Šokoladinė cukinijų duona

REKLAMA

SALDUMYNAI

Keksiukai su braškių kremu

Mielinė pynė su kreminiu sūriu ir aguonomis

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis...

Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Naminiai senoviniai zefyrai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

1 komentaras

Simona 29 Bir ’22 - 10:35 am

Pasitikslinimui – į kremą reikia citrinų žievelių? Nes prie ingredientų nėra, tik sultys, o 13 punktas rašo, kad įmaišyti ir kremą ir žieveles 😊

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

    29 Geg ’23
  • 3

    Pastizzi. Maltietiški pyragėliai su sūriu

    27 Bal ’14
  • 4

    Jogurtinis braškių ir želė tortas

    3 Bir ’22
  • 5

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13
  • 6

    Cukinijų ir vištienos blyneliai

    6 Rgs ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

    29 Geg ’23
  • Juodosios arbatos keksas su medumi

    27 Geg ’23
  • Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

    25 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (299)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (125)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • LENGVI KĄSNELIAI (280)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (140)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (593)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (108)
    • Desertai indeliuose (78)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų