Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

parašė Asta 7 Lie ’21
Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

Vasaros, savaitgalių ir saldžių pasilepinimų niekad nebus per daug! Todėl kol braškių sezonas dar tęsiasi, kol jos dar saldžiai kvepia soduose, – kviečiu išsikepti labai, labai skanų tortą. Jis vasariškas, saldus, rūgštus, gaivus, nuostabus! Tosto sluoksniuose nepriekaištingai dera purūs ir minkšti vaniliniai biskvitai, saldžiarūgštis citrinų kremas, gaivios braškės ir burnoje sutirpstantis maskarponės kremas.

Įsivaizduojate skonį? Tobulas.

Citrinų kremą galite paruošti prieš porą dienų ir iki sluoksniuojant laikyti sandariame indelyje šaldytuve. Jei susluoksniavus tortą jo šiek tiek liks, patiekite su savaitgalio blynais ar vafliais, bus labai gardu!

Biskvitus taip pat galite išsikepti dieną prieš, tik neleiskite jiems išsausėti per naktį – suvyniokite į maistinę plėvelę, kad neapdžiūtų.

Plakdami maskarponės kremą, būkite labai atidūs – nei maskarponės, nei grietinėlės nevalia perplakti. Iš pradžių maskarponę ir miltelinį cukrų trumpai paplakite tik tol, kol susijungs į vientisą masę. Nesustodami plakti, pilkite grietinėlę. Pastebėsite, kad po kurio laiko kremas ims tirštėti – tinkamai išplaktas kremas vis dar bus minkštas, bet tirštas ir purus, laikantis formą.

Susluoksniavę tortą, būkite kantrūs. Leiskite jam šaldytuve pastovėti per naktį, kol skoniai susijungs į harmoningą visumą. Tuomet pjaustykite gabalėliais, patiekite ir mėgaukitės!

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

Atsispausdinti
Porcijos: 12-16 gabalėlių Paruošimo laikas: 3 val. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Citrinų kremui (apie 250 ml):
2 citrinų, sulčių ir žievelių
1 stiklinės (120 g) miltelinio cukraus
50 g tirpinto sviesto
2 kiaušinių

Biskvitams:
200 g minkšto sviesto
1 stiklinės (200 g) cukraus
4 didelių kiaušinių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 ½ stiklinės (210 g) kvietinių miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos

Sirupui (biskvitų sulaistymui):
¼ puodelio (65 ml) vandens
1 valg. š. cukraus
1 valg. š. citrinos sulčių

Maskarponės kremui:
250 g maskarponės sūrio
¾ stiklinės (90 g) miltelinio cukraus
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
¼ citrinos sulčių

250 g šviežių braškių

Papuošti:
šviežių braškių
smulkiažiedžių gėlyčių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite citrinų kremą (jį galite paruošti iš anksto). Citrinų žieveles, sultis, miltelinį cukrų, tirpintą atvėsintą sviestą ir kiaušinius elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Supilkite į vidutinio dydžio puodą.
2. Kaitinkite virš silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol kremas sutirštės. Neleiskite kremui užvirti.
3. Nuimkite puodą su kremu nuo ugnies, leiskite atvėsti. Supilkite į stiklainėlį. Sandariai uždarytą laikykite šaldytuve iki savaitės.

4. Iškepkite biskvitus. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite tris 22 cm skersmens kepimo indus, išklokite juos kepimo popieriumi.
5. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų labai gerai išplakite elektriniu plaktuvu, kol cukrus ištirps, o masė taps puri (tai gali užtrukti apie 6-8 minutes).
6. Įmuškite po vieną kiaušinį, kiekvieną lengvai įplakdami. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
7. Miltus išsijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Lengvais judesiais įmaišykite (neplakite!) į sviesto, cukraus ir kiaušinių plakinį.
8. Paruoštą tešlą padalinkite į tris dalis ir supilkite į kepimo formas.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol biskvitai gražiai iškils, jų paviršius gražiai pagels. Ar biskvitai tikrai iškepę, galite patikrinti mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
10. Biskvitams iškepus, praverkite orkaitės dureles ir leiskite kelias minutes lėtai vėsti kepimo formoje. Tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

11. Paruoškite maskarponės kremą. Maskarponės sūrį ir miltelinį cukrų sudėkite į didelį plakimo dubenį. Trumpai paplakite, kol produktai susimaišys. Neperplakite! Perplaktas maskarponės sūris sušoks į gumuliukus.
12. Toliau plakdami vidutiniu greičiu, pamažu pilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinkite. Plakite, kol supilsite visą grietinėlę ir tol, kol išplaksite tirštą kremą. Kai kremas taps tirštas, plakti nustokite. Labai svarbu kremo neperplakti, kadangi perplakus atsiskirs skystis, kremas sušoks į gumuliukus.
13. Įmaišykite citrinų sultis ir citrinų žieveles.

14. Paruoškite sirupą. Visus jam skirtus produktus maišykite puodelyje, kol cukrus ištirps.

15. Susluoksniuokite tortą. Ant lėkštės ar padėklo dėkite pirmąjį biskvitą, apjuoskite jį tortinės borteliu (žiedu). Taip apjuostas tortas tvirtai laikys formą, kol sustings.
16. Kiekvieną biskvitą sulaistykite paruoštu sirupu, aptepkite citrinų kremu, maskarponės kremu ir išdėliokite braškių gabalėlius. Taip susluoksniuokite visus biskvitus. Viršutinis sluoksnis turi būti maskarponės kremo (sluoksniai: pirmas biskvitas – sirupas – citrinų kremas – maskarponės kremas – braškės – antras biskvitas – sirupas – citrinų kremas – maskarponės kremas – braškės – trečias biskvitas – sirupas – citrinų kremas – maskarponės kremas).
17. Paruoštą tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame per naktį. Tuomet nuimkite tortinės bortelį. Šonus palyginkite plačiu peiliu ar mentele.
18. Papuoškite tortą šviežiomis braškėmis ir smulkiažiedėmis gėlytėmis.
19. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

biskvitaibraškėscitrinosdesertasgrietinėlėkremasmaskarponėsaldumynaisviestastortasuogosvanilė
1 komentaras
53
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Salotos su vištiena ir braškėmis
kitas įrašas
Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Keksiukai su vyšniomis ir baltuoju šokoladu

Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

Citrininis tiramisu su braškėmis

Šokoladinis grietininis keksas

Paprastučiai sviestiniai sausainiukai

Povitica (Mielinė pynė su graikinių riešutų įdaru)

REKLAMA

SALDUMYNAI

Karamelinės cinamoninės bandelės

Baklavos sūrio pyragas

Marmuriniai keksiukai

Tiramisu sūrio tortas

Jei neturite orkaitės…

Ananasų ir bananų keksas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Įdaryti kiaušiniai su kietuoju sūriu ir skrudinta šonine

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Pernakt brinkinta avižinė košė su riešutų kremu ir...

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

Mėsainiai su jautiena ir karamelizuotais svogūnais

Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Šakšuka su morkomis

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

1 komentaras

Simona 29 Bir ’22 - 10:35 am

Pasitikslinimui – į kremą reikia citrinų žievelių? Nes prie ingredientų nėra, tik sultys, o 13 punktas rašo, kad įmaišyti ir kremą ir žieveles 😊

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (681)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų