Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su harissa prieskoniais

parašė Asta 11 Bal ’13
Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su harissa prieskoniais

Kam nepatinka gauti dovanų? Visiems patinka! Todėl ir aš džiūgavau, kai į duris pagaliau pasibeldė lauktas paštininkas ir įdavė į rankas geltoną voką. Atrodo, jau iš karto, tą pačią akimirką galėjau užuosti tą aromatą, „užrakintą” keturiuose dailiuose prieskonių pakeliuose, atkeliavusiuose tiesiai iš tolimojo Maroko.

Dėl to, kad šiandien mano namai kvepia marokietiškais prieskoniais, „kaltas” išskirtinių kelionių organizatorius „Magelano kelionės”, o jei konkrečiau – Dainius Kinderis. Žmogus, kuriam apkeliauto plataus pasaulio tikriausiai slapta truputį pavydi ne vienas. Na, bet kol vieni keliauja, kiti apie keliones dar tik svajoja; o jei labai pasiseka – atplešia ką tik paštininko atneštą voką ir įkvepia… taip, Maroko.

„O, kaip norėčiau dabar sėsti į lėktuvą ir išskristi…” – galvojau šiandien priešpiet, maišydama harissa prieskonius su alyvuogių aliejumi ir česnakais. „Ten, kur šilta… ” – pridėjau mintyse, trindama pasiruoštu mišiniu vištos blauzdeles. „Marokas būtų gerai. Ech, bet kokia kelionė būtų LABAI gerai” – regzdama tolimos ateities planus ir svajones, supjausčiau bulves, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir taip pat apibarsčiau sodriai raudonos spalvos harissa milteliais. „Aš dar TIKRAI keliausiu” – įkišau skardas į orkaitę, uždariau dureles ir jau po keliolikos minučių iš virtuvės pasklidęs aromatas mane perkėlė į tolimą, dar neragautą šalį…

Skonis: 10/10. Labai skani vištiena! Minkšta, sultinga, skaniai apskrudusi ir… aštri. Bet kadangi gaminame vištieną ne lietuviškai, o marokietiškai vis tik, tas aštrumas čia buvo labai teisingas ir gardus. Tikrai  ir pati gaminčiau dar kartą, ir draugams rekomenduočiau.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su harissa prieskoniais

Atsispausdinti
Porcijos: 5-10 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

10 vištos blauzdelių
2 arb. š. druskos
10 skiltelių trinto česnako
3 valg. š. harissa prieskonių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus

10 bulvių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. harissa prieskonių

Salotoms:
8 maži pomidorai
1 ilgavaisis agurkas
½ ledinės salotos
saujelė krapų
druska, pipirai
alyvuogių aliejus

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
2. Pasiruoškite prieskonių mišinį marinavimui: sutrinkite česnakus, sumaišykite juos su druska, harissa prieskoniais ir alyvuogių aliejumi.
3. Pasiruoštu mišiniu įtrinkite vištos blauzdeles. Sudėkite į indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti kambario temperatūroje apie 30 minučių.
4. Tuo metu paruoškite bulves. Nuskuskite, supjaustykite skiltelėmis. Įtrinkite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite harissa prieskoniais.
5. Sudėkite į kepimo indą vištos blauzdeles ir bulvių skilteles.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol kulšelės gražiai apskrus ir vištiena bus iškepusi, o bulvės – minkštos.
7.Paruoškite salotas: daržoves susmulkinkite, sumaišykite su druska, pipirais ir kapotais krapais. Apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus.
8. Karštas blauzdeles patiekite su bulvių skiltelėmis ir salotomis.

bulvėsčesnakaimarokasvištiena
8 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Obuolių pyragas su kokoso drožlėmis
kitas įrašas
Drėgnas šokoladinis pyragas (Brownie)

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bulvių armonikėlės (Hasselback potatoes) su grietine ir silke

Enčilados su vištiena ir sūriu

Ispaniška bulvių ir čioriso dešros sriuba

Šamo plėšiko kukuliukai su bulvių koše ir grybų...

Saldus makaronų, varškės, bananų ir jogurto apkepas

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kakaviniai keksiukai su rikota

Tiramisu sūrio tortas (cheesecake)

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

Minkšti sausainiai su šokolado gabalėliais

Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Mini cukinijų blyneliai

BALANSAS LĖKŠTĖJE // Orkaitėje keptas upėtakis su čiobreliais...

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

8 komentarai

Monika 13 Bal ’13 - 7:56 am

Gaminamo maisto kvapas namams visada suteikia kažkokia keistai jaukia atmosferą – tokią kad „čia tikrai GYVENA kažkas.
Man patinka lengvi ir paprasti receptai, kurie iš tikro yra patys geriausi ir Tu dar turi laiko pasimėgauti.
Mano namai Velykų dieną kvepėjo rozmarinais http://monikasrdl.blogspot.com.es/2013/04/dinner-time-3-roasted-chicken-with.html . Man Rozmarinų, citrinų ir česnakų kombinacija tobula vištienai. Bet tikrai pasitaikius progai pamęginsiu ir Tavo receptą.
Gero šeštadienio, saulėtos virtuvės šeimininke 🙂

Reply
Asta 15 Bal ’13 - 7:59 pm

Monika, labai ačiū už komentarą ir pasidalinimą savo receptu – skamba labai gardžiai 🙂 O jei esi aštrių patiekalų mėgėja, rekomenduoju išbandyti ir vištieną su harissa. Mums paliko labai gerą įspūdį! 🙂

Reply
Aivilė 3 Geg ’13 - 6:31 pm

O kokius prieskonius galima būtų naudoti vietoj harissa? Nes nežinau, kur jų rasti…

Reply
Asta 4 Geg ’13 - 3:28 pm

Aivile, harissą ir namuose pasigaminti galima 😉 Tik ne sausų miltelių, bet pastos pavidalu – o tai irgi labai tinkamas variantas tokiai vištienai kepti 🙂 Google įveski „homemade harissa” ir tikrai receptą rasi 🙂

Reply
Laima 10 Spa ’14 - 1:27 pm

Idomu butu pamatyt afrikieti Google ivedusi koki lietuviska patiekala ir LIETUVISKAI beskaitanti receptura:)

Reply
Asta 14 Spa ’14 - 6:29 am

Laima, neįsivaizduoju, kodėl afrikietis turėtų į Google įvedinėti lietuvišką patiekalą 🙂 Bet atrodytų tikriausiai panašiai kaip, pavyzdžiui, aš, bandanti perskaityti portugališką receptą – šiek tiek sumišusi, bandanti problemą spręsti su Google vertėju 😀

Reply
Kutosiukas 8 Gru ’14 - 8:52 pm

Harisos receptas yra pas Beatą. Na, bent jau buvo. Ne kartą dariau. Geras.
Turiu ir dabar pasidaręs, buvau visai pamiršęs. Laiku radau šį blauzdelių receptuką ir prisiminiau. Reikės pasidaryti. Ačiū

Reply
Asta 12 Gru ’14 - 8:51 am

Nėra už ką, skanaus! 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų