Labai mėgstu tokius sočius pietų ar vakarienės dubenėlius. Man jie ir gražūs, ir skanūs, be to – labai įvairūs, kaskart gali būti visai kitokie! Juokauju, kad labai gerai juos gaminti tada, kai nežinai, ko nori, – gali imti ir susidėlioti dubenėlį iš VISKO! Mano atveju, iš lašišos, kruopų, daržovių, net pakepintų riešutų. Jei jau atvirai, tai tiesiog iš to, kas tuokart buvo šaldiklyje, šaldytuve ir spintelėse; bet galima tą ir nutylėt – fancy vakarienė visad skambės geriau nei likučių vakarienė, šypt. O dar labai svarbu prisiminti, kad valgome ir akimis – tokie dubenėliai gali būti ne tik labai skanūs, bet ir labai gražūs!
Ar jūs mėgstate tokius visko pilnus dubenėlius?
Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Lašišai:
4 lašišos filė gabalėlių
1/3 stiklinės (85 ml) sojų padažo
¼ stiklinės (90 g) medaus
1 valg. š. skrudintų sezamų sėklų aliejaus
1-2 česnako skiltelių
½ citrinos sulčių
Perlinėms kruopoms:
200 g perlinių kruopų
2 l vandens
2 arb. š. druskos
1 valg. š. skrudintų sezamų sėklų aliejaus
Dubenėliams:
2 avokadų
ryšelio ridikėlių
saujelės migdolų riekučių
gražgarsčių
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
4 citrinos gabalėlių
GAMINIMO EIGA
1. Pamarinuokite lašišą. Sojų padažą, medų, sezamų sėklų aliejų, tarkuotas česnako skilteles ir citrinų sultis sumaišykite vidutinio dydžio dubenyje. Sudėkite lašišos filė ir kelis kartus apverskite, kad iš visų pusių pasidengtų marinatu. Palikite marinuotis apie 20 minučių.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
3. Paruoškite perlines kruopas. Vidutinio dydžio puodą pripildykite vandens, pasūdykite ir užvirkite. Suberkite perlines kruopas ir virkite virš vidutinio dydžio ugnies apie 30-40 minučių, kol bus išvirusios. Išvirtas nukoškite ir sumaišykite su šaukštu sezamų sėklų aliejaus.
4. Orkaitei įkaitus ir lašišai pasimarinavus, išdėliokite gabalėlius ant kepimo skardos ir dėkite į orkaitę. Kepkite apie 15-17 minučių, priklausomai nuo lašišos gabalėlių dydžio. Neperkepkite.
5. Į dubenėlius paskirstykite perlines kruopas, ant viršaus dėkite po gabalėlį keptos lašišos, po pusę griežinėliais supjaustyto avokado (apšlakstykite jį trupučiu citrinų sulčių), riekelėmis supjaustytus ridikėlius, sausoje keptuvėje pakepintas migdolų riekutes, gražgarstes. Apiberkite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, papuoškite citrinos gabalėliu ir iš karto patiekite.
Įkvėpimas: Brewing Happiness