Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiŽuvis

Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

parašė Asta 21 Lie ’20
Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

Labai mėgstu tokius sočius pietų ar vakarienės dubenėlius. Man jie ir gražūs, ir skanūs, be to – labai įvairūs, kaskart gali būti visai kitokie! Juokauju, kad labai gerai juos gaminti tada, kai nežinai, ko nori, – gali imti ir susidėlioti dubenėlį iš VISKO! Mano atveju, iš lašišos, kruopų, daržovių, net pakepintų riešutų. Jei jau atvirai, tai tiesiog iš to, kas tuokart buvo šaldiklyje, šaldytuve ir spintelėse; bet galima tą ir nutylėt – fancy vakarienė visad skambės geriau nei likučių vakarienė, šypt. O dar labai svarbu prisiminti, kad valgome ir akimis – tokie dubenėliai gali būti ne tik labai skanūs, bet ir labai gražūs!

Ar jūs mėgstate tokius visko pilnus dubenėlius?

 Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

 Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Lašišai:
4 lašišos filė gabalėlių
1/3 stiklinės (85 ml) sojų padažo
¼ stiklinės (90 g) medaus
1 valg. š. skrudintų sezamų sėklų aliejaus
1-2 česnako skiltelių
½ citrinos sulčių

Perlinėms kruopoms:
200 g perlinių kruopų
2 l vandens
2 arb. š. druskos
1 valg. š. skrudintų sezamų sėklų aliejaus

Dubenėliams:
2 avokadų
ryšelio ridikėlių
saujelės migdolų riekučių
gražgarsčių
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
4 citrinos gabalėlių

GAMINIMO EIGA

1. Pamarinuokite lašišą. Sojų padažą, medų, sezamų sėklų aliejų, tarkuotas česnako skilteles ir citrinų sultis sumaišykite vidutinio dydžio dubenyje. Sudėkite lašišos filė ir kelis kartus apverskite, kad iš visų pusių pasidengtų marinatu. Palikite marinuotis apie 20 minučių.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
3. Paruoškite perlines kruopas. Vidutinio dydžio puodą pripildykite vandens, pasūdykite ir užvirkite. Suberkite perlines kruopas ir virkite virš vidutinio dydžio ugnies apie 30-40 minučių, kol bus išvirusios. Išvirtas nukoškite ir sumaišykite su šaukštu sezamų sėklų aliejaus.
4. Orkaitei įkaitus ir lašišai pasimarinavus, išdėliokite gabalėlius ant kepimo skardos ir dėkite į orkaitę. Kepkite apie 15-17 minučių, priklausomai nuo lašišos gabalėlių dydžio. Neperkepkite.
5. Į dubenėlius paskirstykite perlines kruopas, ant viršaus dėkite po gabalėlį keptos lašišos, po pusę griežinėliais supjaustyto avokado (apšlakstykite jį trupučiu citrinų sulčių), riekelėmis supjaustytus ridikėlius, sausoje keptuvėje pakepintas migdolų riekutes, gražgarstes. Apiberkite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, papuoškite citrinos gabalėliu ir iš karto patiekite.

 Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

 Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

 Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

Įkvėpimas: Brewing Happiness

avokadaičesnakaicitrinosgražgarstėskruoposlašišamigdolaiperlinės kruoposridikėliaisezamų sėklų aliejussojų padažas
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais
kitas įrašas
Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Žiedinių kopūstų blyneliai

Bulvės su šviežiais miško grybais

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Pikantiški cukinijų, varškės ir lęšių blynai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Šalta juodoji arbata su persikais

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Pavasario sumuštiniai su pipirnių daigais

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Avižinių dribsnių košė su obuoliais

Naminiai mėsainiai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų