Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Minkšti citrininiai sausainiai

parašė Asta 10 Kov ’23
Minkšti citrininiai sausainiai

Šie sausainiai – minkšti, biskvitiniai, ryškaus citrinų skonio. Žinot, kartais juk tikrai būna, kad desertas, įvardijamas „citrininiu“, menkai panašus į tokį, nes citrinų skonis – švelnus, blankus, vos jaučiamas. Su šiais sausainiai viskas lygiai priešingai. Į jų tešlą įmaišysite kone visą citriną – ir nutarkuotą žievelę (geltonąją jos dalį), ir ketvirtį stiklinės šviežiai spaustų rūgščių citrinų sulčių. Skonis nekels abejonių, kad jie ne kokie kitokie, o tikrai labai citrininiai!

Nebijokite, kad sausainiai bus rūgštūs. Saldaus cukraus ir rūgščių citrinų balansas čia toks, kad galutinis rezultatas – tobulai saldžiarūgštis.

Svarbiausia, sausainių neperkepkite. Vos iškepti sausainiai bus šviesūs ir itin minkšti, tokių nuo kepimo skardos iškart nepaimsite. Tačiau leiskite jiems kelias minutes atvėsti – sausainiai sutvirtės, išliks minkšti, bus labai gardūs!

Minkšti citrininiai sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: 22-24 sausainiai Paruošimo laikas: 30 min. + tešlos vėsinimas Gaminimo laikas: 12-14 min.

INGREDIENTAI

1 stiklinės (200 g) cukraus
1 citrinos nutarkuotos žievelės
½ arb. š. druskos
120 g tirpinto sviesto
2 didelių kiaušinių
¼ stiklinės (62 ml) šviežiai spaustų citrinų sulčių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 stiklinių (280 g) miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
½ stiklinės (75 g) miltelinio cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Dubenyje sumaišykite cukrų, nutarkuotas citrinos žieveles (geltonąją dalį) ir druską. Patrinkite pirštais, kad citrinos žievelių aromatas taptų dar sodresnis, skonis įsigertų į cukraus granules.
2. Supilkite atvėsintą tirpintą sviestą, įmuškite kiaušinius, supilkite šviežiai spaustas citrinų sultis ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išplakite.
3. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišykite minkštą tešlą.
4. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve mažiausiai 4 valandas ar per naktį.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
6. Semkite po šaukštą paruoštos tešlos ir tarp drėgnų delnų suformuokite kamuoliukus. Apvoliokite milteliniame cukruje iš visų pusių. Išdėliokite ant kepimo skardos, palikdami nemažus tarpus (sausainiai kepdami plėsis).
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-14 minučių (priklausomai nuo sausainių dydžio) arba kol kraštuose sausainiai ims šiek tiek rusti. Išimkite iš orkaitės kartus su kepimo skarda ir leiskite ant jos kelias minutes atvėsti bei sutvirtėti. Tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
8. Sandariame indelyje kambario temperatūroje sausainius laikykite iki 5 dienų.

Recepto šaltinis: Preppy Kitchen

citrinosdesertaskepiniaisaldumynaisausainiai
1 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Desertiniai varškės sūreliai su želė gabalėliais
kitas įrašas
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tiramisu

Braškiniai ir citrininiai kvadratėliai

Aguoninis obuolių pyragas

Šokoladiniai keksiukai

Moliūginiai keksiukai

Juodojo ir pieniško šokolado saldainiai su riešutais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sviestinis cinamoninis keksas

Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

Citrininis varškės pyragas

Kalėdinis imbierinis namelis

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir...

„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

1 komentaras

Laima 13 Kov ’23 - 7:32 am

Geruliai! Skaniai saldžiai rūgštūs, iškepė per 11 min., prireikė 2 skardų, gavosi ~30 vnt. Puikus receptas. Kadangi turiu citrinų faną, potencialiai kartotinas skanėstas 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Tiramisu Affogato

    28 Lap ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (311)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (78)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (18)
  • LENGVI KĄSNELIAI (287)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (49)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (71)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (27)
  • SALDUMYNAI (609)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (151)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (114)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (16)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų