Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Minkšti citrininiai sausainiai

parašė Asta 10 Kov ’23
Minkšti citrininiai sausainiai

Šie sausainiai – minkšti, biskvitiniai, ryškaus citrinų skonio. Žinot, kartais juk tikrai būna, kad desertas, įvardijamas „citrininiu“, menkai panašus į tokį, nes citrinų skonis – švelnus, blankus, vos jaučiamas. Su šiais sausainiai viskas lygiai priešingai. Į jų tešlą įmaišysite kone visą citriną – ir nutarkuotą žievelę (geltonąją jos dalį), ir ketvirtį stiklinės šviežiai spaustų rūgščių citrinų sulčių. Skonis nekels abejonių, kad jie ne kokie kitokie, o tikrai labai citrininiai!

Nebijokite, kad sausainiai bus rūgštūs. Saldaus cukraus ir rūgščių citrinų balansas čia toks, kad galutinis rezultatas – tobulai saldžiarūgštis.

Svarbiausia, sausainių neperkepkite. Vos iškepti sausainiai bus šviesūs ir itin minkšti, tokių nuo kepimo skardos iškart nepaimsite. Tačiau leiskite jiems kelias minutes atvėsti – sausainiai sutvirtės, išliks minkšti, bus labai gardūs!

Minkšti citrininiai sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: 22-24 sausainiai Paruošimo laikas: 30 min. + tešlos vėsinimas Gaminimo laikas: 12-14 min.

INGREDIENTAI

1 stiklinės (200 g) cukraus
1 citrinos nutarkuotos žievelės
½ arb. š. druskos
120 g tirpinto sviesto
2 didelių kiaušinių
¼ stiklinės (62 ml) šviežiai spaustų citrinų sulčių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 stiklinių (280 g) miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
½ stiklinės (75 g) miltelinio cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Dubenyje sumaišykite cukrų, nutarkuotas citrinos žieveles (geltonąją dalį) ir druską. Patrinkite pirštais, kad citrinos žievelių aromatas taptų dar sodresnis, skonis įsigertų į cukraus granules.
2. Supilkite atvėsintą tirpintą sviestą, įmuškite kiaušinius, supilkite šviežiai spaustas citrinų sultis ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išplakite.
3. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišykite minkštą tešlą.
4. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve mažiausiai 4 valandas ar per naktį.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
6. Semkite po šaukštą paruoštos tešlos ir tarp drėgnų delnų suformuokite kamuoliukus. Apvoliokite milteliniame cukruje iš visų pusių. Išdėliokite ant kepimo skardos, palikdami nemažus tarpus (sausainiai kepdami plėsis).
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-14 minučių (priklausomai nuo sausainių dydžio) arba kol kraštuose sausainiai ims šiek tiek rusti. Išimkite iš orkaitės kartus su kepimo skarda ir leiskite ant jos kelias minutes atvėsti bei sutvirtėti. Tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
8. Sandariame indelyje kambario temperatūroje sausainius laikykite iki 5 dienų.

Recepto šaltinis: Preppy Kitchen

citrinosdesertaskepiniaisaldumynaisausainiai
1 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Desertiniai varškės sūreliai su želė gabalėliais
kitas įrašas
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Aguoninis obuolių pyragas

Migdoliniai pyragėliai su figomis

Pyragas su Nutella

Vyšnių „cobbler“

Meduoliniai kavos keksiukai su citrininėmis kreminio sūrio kepurėlėmis

Cinamoninis šokoladainis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pyragaičiai su obuoliais

Žalieji migdoliniai pyragaičiai „Macarons“

Baklavos sūrio pyragas

Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

Keksiukai „Raffaello“

Vanilinė pistacijų panakota

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir...

Pernakt brinkinta avižinė košė su riešutų kremu ir...

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Šokoladiniai blyneliai

Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis

1 komentaras

Laima 13 Kov ’23 - 7:32 am

Geruliai! Skaniai saldžiai rūgštūs, iškepė per 11 min., prireikė 2 skardų, gavosi ~30 vnt. Puikus receptas. Kadangi turiu citrinų faną, potencialiai kartotinas skanėstas 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 6

    Lietiniai blyneliai su varške

    9 Kov ’22

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų