Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Jogurtinė Panna Cotta su mėlynėmis

parašė Asta 26 Lap ’10

Ar matėt, kaip šiandien snigo? Baltom ir šlapiom snaigėm. Krentančiomis ir tirpstančiomis, krentančiomis ir akimirksniu tirpstančiomis… Primenančiomis, jog ruduo nesitęs amžinai. Taip, mes turėsim išpakuoti savo ilgai laukusius žieminius paltus, nupūsti dulkes nuo užsistovėjusių žieminių batų, atsiprašyti šiltų kepurių ir storų šalikų, tyliai laukiančių už užvertų spintos durų, pačioje aukščiausioje lentynoje. Žiema bus, tyliai šnabžda snaigės. Ir gąsdinantys termometro stulpeliai, ir šaltos pėdos, grįžus namo po ilgos dienos, ir nuo šalčio paraudę žandai… Ir dideli puodeliai mėtų arbatos ankstyvais tamsiais vakarais. Dar bus ilgi verkšlenimai, kaip aš nemėgstu šalčio, drėgmės ir viso šito žiemos reikalo.
Bus. Bet dabar… dabar gera atsikėlus ryte ir pramerkus akis pamatyti baltų snaigių šokį anapus lango. Sveikinti šalia esančius su pirmuoju sniegu ir pranešti, kad ta proga pats laikas kepti meduolius! Jau šį savaitgalį!

Taigi, meduoliai irgi bus. Jau greitai. O dabar – dabar tiesiog skanus desertas. Kąsnelis vasaros, ruošiantis nesustabdomai artėjančiai žiemai. Ir atsiprašymai už baisingai nekokybiškas nuotraukas, pasiteisinant vis trumpėjančiomis dienomis. Tikrai, jos toookios trumpos!
Bet skonio tai nekeičia, aš pažadu.

Skonis: 9/10. Vadovaujuosi savo brolio logika – jei tai tavo pirmoji panna cotta, tu tiesiog negali duoti dešimtuko. Nes nežinai, kokio skonio bus antroji, gal gi šimtąkart puikesnė! Bet aš užtikrinu, kad ši taip pat puiki. Švelnus, maloniai salstelėjęs ir kreminis jogurtinis sluoksnis bei saldus, gaivus mėlynių sluoksnelis. Ne per saldu, ne per nuobodu. Pats tas. Gaivu, skanu ir lengva.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Closet Cooking

Jogurtinė Panna Cotta su mėlynėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 40 min. + 3 val. šaldymas

INGREDIENTAI

Jogurtinė panna cotta:
2 1/2 arb.š. želatinos
3 valg.š. vandens
1 puodelis (250 g) riebios grietinėlės
1/3 puodelio (70 g) cukraus
1 arb.š. vanilės
455 g tiršto vanilinio jogurto

Mėlynių želė:
1 1/2 arb.š. želatinos
3 valg.š. vandens
1 puodelis (320 g) mėlynių uogienės
1 valg.š. citrinos sulčių
¼ puodelio (50 g) cukraus

GAMINIMO EIGA

PARUOŠKITE JOGURTINĘ PANNA COTTA

1. Užpilti želatiną vandeniu ir palaukti, kol išbrinks, apie 5 minutes.
2. Grietinėlę, cukrų ir vanilę supilti į nedidelį puodą ir kaitinti ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps.
3. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti želatiną.
4. Kitame dubenyje išplakti jogurtą iki purumo.
5. Paruoštą kremą įmaišyti į išplaktą jogurtą.
6. Supilstyti paruoštą masę į 6 stiklinius ar norimus indelius (po pusę puodelio) ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms.

PARUOŠKITE MĖLYNIŲ ŽELĖ

1. Užpilti želatiną vandeniu ir palaukti, kol išbrinks, apie 5 minutes.
2. Puode kaitinti mėlynių uogienę, cukrų ir citrinos sultis, kol cukrus ištirps.
3. Želatiną įmaišyti į mėlynių masę.
4. Nuimti nuo ugnies, leisti atvėsti. Užpilti ant jau sustingusios jogurtinės panna cotta ir dėti į šaldytuvą, kol sustings.

citrinosgrietinėlėjogurtasmėlynėssaldumynaiuogosvanilėželatina
6 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žiedinių kopūstų blyneliai
kitas įrašas
Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

Tarptautinė tinklaraštininkų diena ir Tiramisu su braškėmis

Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio...

Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

Šokoladiniai putėsiai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Žaliasis humusas

Pica su pesto padažu ir vištiena

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

Sumuštiniai su kiaušiniais ir pomidorais

Bulvių keksiukai su daržovėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Plikytos tešlos žiedas (Paris Brest) su aviečių kremu...

Nekeptas sūrio tortas su braškėmis

Pyragaičiai su obuoliais

Vyšnių „cobbler“

Šokoladinė cukinijų duonelė su riešutų sviestu

Klafutis su vyšniomis (trešnėmis)

6 komentarai

aguonele 26 Lap ’10 - 11:58 am

ajaj kaip skanu ♥
Astute pas mus irgi sninga, kaip as dziaugiuos ir laukiu ziemos!!!! Ir man ta pirma mintis kilo, kad jau ko gero meduoliams kepimo laikas ateina :))

Reply
Asta 28 Lap ’10 - 8:19 pm

aguonėle, tikrai skanu, bet kai už lango ima suktis snaugės, kažkaip net keista skanauti tokį vasarišką desertą 🙂

Reply
Sima 27 Lap ’10 - 6:51 pm

Man taip patiko snaigės, kad net nesukau sau galvos, kad jos taip greitai tirpsta ir kad tokios šlapios…O dabar džiaugiuosi šaltuku :)Pasakiška įžanga, kaip man tokios patinka…svajinga 🙂

Reply
Asta 28 Lap ’10 - 8:20 pm

Sima, ačiū 🙂 Pamačius pirmas baltas snaiges už lango tikrai apima tokia svajinga nuotaika.. kupina laukimo 🙂

Reply
Ausra 13 Rgs ’20 - 3:24 pm

Sveika. Desertas nuostabus. Daug esu dariusi pana cotta, bet si skaniausia. Aciu uz gera ir skanu recepta.

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:36 pm

Labai ačiū, Aušra, gera girdėti! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Plikyti sausainėliai

    27 Kov ’11
  • 5

    Žagarėliai

    3 Kov ’11
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis šokoladas

    30 Bir ’22
  • Grietininė panakota su braškėmis

    29 Bir ’22
  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (549)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (98)
    • Desertai indeliuose (71)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų