Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsPyragėliaiSALDUMYNAI

Desertiniai varškės sūreliai su želė gabalėliais

parašė Asta 1 Kov ’23
Desertiniai varškės sūreliai su želė gabalėliais

Daugiau spalvų, daugiau saulės, daugiau lengvumo skoniuose, mintyse ir kasdienybėje, – viskas prieš akis, nes pagaliau pavasaris! Norų ir planų šiam šiltajam metų sezonui turiu tiek, kad nebetelpa galvoje: nuo vakarienių terasoje iki saulėlydžių kalnuose, nuo kelionių nameliu ant ratų iki žygių miškais, nuo knygos skaitymo hamake iki burnoje sutirpstančių saulėtų desertų. Tokių kaip šis, šypt.

Šie saldūs varškės sūreliai – desertas, kuriam neabejingi bus visi, dideli ir maži. Sūreliai minkšti, saldūs, gaivūs, žaismingi ir spalvingi. Skonis, vertas dešimties balų, primena nostalgišką desertinį varškės sūrį iš vaikystės. Ar prisimenat?

Sūrelius paruošite itin greitai ir paprastai. Tai gaivus desertas, kuriam nereikia jungti orkaitės ar stovėti prie viryklės, tad puikiai tiks ir kaitriausioms vasaros dienoms. O jos irgi tikrai ateis, kaip kad atėjo pavasaris!

  • Jei neturite galimybės įsigyti kreminės varškės, pasiruoškite ją namuose – įprastą varškę (geriau drėgnesnę, iš pakelių) sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki visiškai lygios tekstūros.
  • Vietoje graikiško jogurto galite naudoti kitą mėgstamą jogurtą ar grietinę.
  • Tirpindami išbrinkusią želatiną, būkite ypač atidūs ir neleiskite jai užvirti – užvirusi ji nebesustings. Įmaišykite į varškės masę jau šiek tiek pravėsintą. Nieko tokio, jei lygi kremo tekstūra taps šiek tiek rupesnė (panaši į varškę) – desertui sustingus to nei matysite, nei jausite.
  • Desertą galite pjaustyti riekelėmis, gabalėliais ar sūrelių formos stačiakampiais. Patiekite, kaip tik norisi! Jei norite, glaistykite šokoladu, bet tai nėra būtina.
  • Želė, želatina, vanilė – šie produktai mano virtuvėje anksčiau, dabar ir visada, tik „Dr. Oetker“ prekės ženklo. Pasitikiu kokybe, skoniais ir džiaugiuosi mūsų draugyste, kurioje gimsta tokie gardūs desertai.
  • Desertui naudojau aviečių, apelsinų ir kivių skonio „Dr. Oetker“ želė, o jūs drąsiai rinkitės savo mėgstamiausias.

Desertiniai varškės sūreliai su želė gabalėliais

Atsispausdinti
Porcijos: apie 20 sūrelių Paruošimo laikas: 45 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

3 pakuočių skirtingų skonių ir spalvų želė
3 stiklinių (750 g) karšto vandens

4 valg. š. (28 g) želatinos
½ stiklinės (125 ml) vandens
500 g kreminės varškės
1 stiklinės (250 g) graikiško jogurto
1 skardinės (385 g) saldinto sutirštinto pieno
1 arb. š. vanilės pastos

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite želė. Želė miltelius iš pakelių suberkite į tris dubenėlius, į kiekvieną įpilkite po stiklinę karšto vandens ir maišykite, kol želatinos grūdeliai visiškai ištirps. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Iš dubenėlių išimtą sutvirtėjusią želė supjaustykite nedideliais kubeliais.

2. Paruoškite varškės masę. Į dubenėlį suberkite želatiną, užpilkite vandeniu ir palikite 10 min. išbrinkti.
3. Varškę (jei naudojate paprastą, iš pradžių ją gerai pertrinkite iki kreminės tekstūros), graikišką jogurtą ir saldintą sutirštintą pieną išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite vanilės pastą.
4. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karštų vandens garų vonelėje (neužvirinkite, nes perkaitinta želatina nestings!), šiek tiek atvėsinkite ir plakdami elektriniu plakikliu, kad želatina pasiskirstytų kuo tolygiau, plona srovele supilkite į varškės masę.
5. Įmaišykite želė gabalėlius.

6. Paruoštą masę sudėkite į maistine plėvele išklotą kekso kepimo formą (30×11 cm) arba panašaus dydžio indą. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite pernakt, kol pilnai sustings.
7. Išimkite iš šaldytuvo ir supjaustykite pailgais gabalėliais, primenančiais sūrelių formą. Jei norite, apliekite virš garų vonelės tirpintu ir šiek tiek atvėsintu šokoladu.
8. Grąžinkite sūrelius į šaldytuvą, kol šokoladas sustings. Ragaukite kaip desertą prie kavos ar kaip saldų užkandį.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

desertasgraikiškas jogurtasjogurtaskondensuotas pienassaldintas sutirštintas pienassaldumynaivanilėvarškėželatinaželė
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Itališkos mielinės bandelės su kremu „Maritozzi“
kitas įrašas
Minkšti citrininiai sausainiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su vyšniomis

Šokoladinis pyragas

Purus citrininis pyragas

Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis...

Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir...

Trintų bulvių blynai su sūriu

Vištienos suktinukai su morkomis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Neminkyta mielinė duona | Sumuštiniai su avokadais, lašiša...

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Chia) ir...

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų...

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Žaliasis avokadų kokteilis

Šalta juodoji arbata su persikais

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Kreminis airiško viskio likeris

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Tiramisu Affogato

    28 Lap ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (311)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (78)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (18)
  • LENGVI KĄSNELIAI (287)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (49)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (71)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (27)
  • SALDUMYNAI (609)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (151)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (114)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (16)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų