Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsPyragėliaiSALDUMYNAI

Desertiniai varškės sūreliai su želė gabalėliais

parašė Asta 1 Kov ’23
Desertiniai varškės sūreliai su želė gabalėliais

Daugiau spalvų, daugiau saulės, daugiau lengvumo skoniuose, mintyse ir kasdienybėje, – viskas prieš akis, nes pagaliau pavasaris! Norų ir planų šiam šiltajam metų sezonui turiu tiek, kad nebetelpa galvoje: nuo vakarienių terasoje iki saulėlydžių kalnuose, nuo kelionių nameliu ant ratų iki žygių miškais, nuo knygos skaitymo hamake iki burnoje sutirpstančių saulėtų desertų. Tokių kaip šis, šypt.

Šie saldūs varškės sūreliai – desertas, kuriam neabejingi bus visi, dideli ir maži. Sūreliai minkšti, saldūs, gaivūs, žaismingi ir spalvingi. Skonis, vertas dešimties balų, primena nostalgišką desertinį varškės sūrį iš vaikystės. Ar prisimenat?

Sūrelius paruošite itin greitai ir paprastai. Tai gaivus desertas, kuriam nereikia jungti orkaitės ar stovėti prie viryklės, tad puikiai tiks ir kaitriausioms vasaros dienoms. O jos irgi tikrai ateis, kaip kad atėjo pavasaris!

  • Jei neturite galimybės įsigyti kreminės varškės, pasiruoškite ją namuose – įprastą varškę (geriau drėgnesnę, iš pakelių) sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki visiškai lygios tekstūros.
  • Vietoje graikiško jogurto galite naudoti kitą mėgstamą jogurtą ar grietinę.
  • Tirpindami išbrinkusią želatiną, būkite ypač atidūs ir neleiskite jai užvirti – užvirusi ji nebesustings. Įmaišykite į varškės masę jau šiek tiek pravėsintą. Nieko tokio, jei lygi kremo tekstūra taps šiek tiek rupesnė (panaši į varškę) – desertui sustingus to nei matysite, nei jausite.
  • Desertą galite pjaustyti riekelėmis, gabalėliais ar sūrelių formos stačiakampiais. Patiekite, kaip tik norisi! Jei norite, glaistykite šokoladu, bet tai nėra būtina.
  • Želė, želatina, vanilė – šie produktai mano virtuvėje anksčiau, dabar ir visada, tik „Dr. Oetker“ prekės ženklo. Pasitikiu kokybe, skoniais ir džiaugiuosi mūsų draugyste, kurioje gimsta tokie gardūs desertai.
  • Desertui naudojau aviečių, apelsinų ir kivių skonio „Dr. Oetker“ želė, o jūs drąsiai rinkitės savo mėgstamiausias.

Desertiniai varškės sūreliai su želė gabalėliais

Atsispausdinti
Porcijos: apie 20 sūrelių Paruošimo laikas: 45 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

3 pakuočių skirtingų skonių ir spalvų želė
3 stiklinių (750 g) karšto vandens

4 valg. š. (28 g) želatinos
½ stiklinės (125 ml) vandens
500 g kreminės varškės
1 stiklinės (250 g) graikiško jogurto
1 skardinės (385 g) saldinto sutirštinto pieno
1 arb. š. vanilės pastos

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite želė. Želė miltelius iš pakelių suberkite į tris dubenėlius, į kiekvieną įpilkite po stiklinę karšto vandens ir maišykite, kol želatinos grūdeliai visiškai ištirps. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Iš dubenėlių išimtą sutvirtėjusią želė supjaustykite nedideliais kubeliais.

2. Paruoškite varškės masę. Į dubenėlį suberkite želatiną, užpilkite vandeniu ir palikite 10 min. išbrinkti.
3. Varškę (jei naudojate paprastą, iš pradžių ją gerai pertrinkite iki kreminės tekstūros), graikišką jogurtą ir saldintą sutirštintą pieną išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite vanilės pastą.
4. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karštų vandens garų vonelėje (neužvirinkite, nes perkaitinta želatina nestings!), šiek tiek atvėsinkite ir plakdami elektriniu plakikliu, kad želatina pasiskirstytų kuo tolygiau, plona srovele supilkite į varškės masę.
5. Įmaišykite želė gabalėlius.

6. Paruoštą masę sudėkite į maistine plėvele išklotą kekso kepimo formą (30×11 cm) arba panašaus dydžio indą. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite pernakt, kol pilnai sustings.
7. Išimkite iš šaldytuvo ir supjaustykite pailgais gabalėliais, primenančiais sūrelių formą. Jei norite, apliekite virš garų vonelės tirpintu ir šiek tiek atvėsintu šokoladu.
8. Grąžinkite sūrelius į šaldytuvą, kol šokoladas sustings. Ragaukite kaip desertą prie kavos ar kaip saldų užkandį.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

desertasgraikiškas jogurtasjogurtaskondensuotas pienassaldintas sutirštintas pienassaldumynaivanilėvarškėželatinaželė
0 komentaras
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Itališkos mielinės bandelės su kremu „Maritozzi“
kitas įrašas
Minkšti citrininiai sausainiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladinis padažas ledams ir ne tik

Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais

Šokoladiniai putėsiai

Pyragas su aviečių džemu ir kokosiniu morengu

Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

Varškės pyragas su pudingu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

BALANSAS LĖKŠTĖJE // Orkaitėje keptas upėtakis su čiobreliais...

Špinatų ir rikotos pyragas

Rizotas su brokoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Varškės pyragas su šilauogėmis ir trupiniais

Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru

Medaus – žemės riešutų sviesto sausainiai

Itališka mielinė Velykų pynė

Juodojo šokolado ir migdolų miltų pyragas

Tortas „Braškinė Svajonė”

REKLAMA

GĖRIMAI

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Šalta juodoji arbata su persikais

Kreminis airiško viskio likeris

Tiramisu Affogato

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų