Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Pusryčių keksiukai

parašė Asta 17 Vas ’19
Pusryčių keksiukai

Truputį bijau tai ištarti garsiai – man pabodo avižinė košė. Visada tikėjau ir tikinau kitus (visų pirma savo vyrą, kuriam teko lemtis kas rytą ją valgyti su manimi), kad avižinė košė tikrai nėra nuobodi. Ją galima virti su šimtais skirtingų priedų, tai kaip ji gali nusibosti? Pasirodo, žinokit, gali. Man prireikė… šešių metų. Tiek laiko ją pusryčiams virdavau bene kiekvieną mielą rytą ir tiek laiko man ji buvo labai gardi.

Prieš maždaug metus į mūsų šeimą atėjusi sekmadienio blynų tradicija kuriam laikui prablaškė rytų meniu, bet pastarosiomis savaitėmis savaitgalių ir sekmadienių nebegana – aš noriu visko, tik ne avižinės košės! Todėl darau štai ką – Joriui verdu ją (nes jam dar nespėjo atsibosti, šypt, ir kerta ją su plačiausia šypsena), o sau verdu kiaušinius, tepu sumuštinius, su jogurtu maišau granolą, kepu omletą. Kartais pusryčiams sumanau skirti tiek laiko, kad pasiruošiu juos beveik karališkus – pavyzdžiui, išsikepu keksiukus! Pusryčių keksiukus, lyg mažus omletukus, kuriuos gardinti galima bet kokiais priedais: kepti juos vegetariškus ar nebūtinai; įmaišyti savo mėgstamiausių kruopščiai atrinktų daržovių ar tiesiog čiupti tai, ką rasite šaldytuve.

Skaniausi, žinoma, jie dar šilti. Bet labai geri ir tada, kai atvėsta. Todėl vieną rytą išsikepus visą skardelę (12 keksiukų), kitą rytą pusryčių paruošimas bus toks greitas, kad nė vanduo kavai nespės užvirti. Tobula? Tobula.

Todėl jei ir jums pabodo pusryčiai, kuriuos valgote kas rytą, tiesiog pakeiskite juos – koks tai džiaugsmas! Rinkitės laimingus pusryčius – tuos, su kuriais dieną galėsite pradėti laimingai, su šypsena. O jei tą ir darote, valio, neabejoju, kad kiekviena jūsų diena prasideda lyg maža šventė!

 Pusryčių keksiukai

 Pusryčių keksiukai

Pusryčių keksiukai

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

8 kiaušinių
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio kajeno pipirų
3 valg. š. „Kauno grūdų“ kvietinių miltų
70 g tarkuoto fermentinio sūrio
70 g brokolių žiedynėlių
70 g konservuotų žirnelių ir morkyčių
½ nedidelio svogūno
80 g vytinto kiaulienos kumpio juostelių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą.
2. Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, itališkas žoleles, druską, pipirus, kajeno pipirus ir miltus.
3. Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, smulkiai sukapotus brokolių žiedynėlius, konservuotus žirnelius ir morkytes, labai smulkiai sukapotą svogūną ir nedideliais gabalėliais supjaustytą kumpį.
4. Paruoštas daržoves ir sūrį paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, išteptas lašeliu riebalų (sviesto ar aliejaus). Ant viršaus tolygiai užpilkite kiaušinių plakinį. Pripildykite tik šiek tiek daugiau nei pusę kepimo formelės – kepdami kiaušiniai stipriai plečiasi, todėl kitu atveju jie tiesiog netilps kepimo formelėse.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol keksiukai iškils ir bus iškepę.
6. Galite patiekti iš karto, šiltus, arba galite valgyti atvėsusius, taip pat puikiai tiks įsidėti į pietų dėžutę.
7. Jei valgote šiltus, galite patiekti su šviežiomis salotomis, pavyzdžiui, špinatais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdai“.

 Pusryčių keksiukai

brokoliaikeksiukaikiaušiniaikumpismorkospuryčiaisūrissvogūnasžirneliai
2 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Citrinų pyragas
kitas įrašas
Makaronai su pesto padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žaliasis humusas

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir...

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Salotos su vištiena ir braškėmis

Prieskoninis sviestas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Šakšuka su bolivine balanda

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais...

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

Lietiniai blyneliai su varške

REKLAMA

GĖRIMAI

Moliūgų kava

Imbierinis sirupas kavai

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Šalta juodoji arbata su persikais

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos kotletukai su varške

Tiršta bulvių ir vištienos sriuba

Vištienos kaselės

Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Mini cukinijų blyneliai

2 komentarai

Keksiukai 24 Vas ’19 - 10:09 pm

Labai skanūs, man patiko receptas, dėkoju. 🙂

Reply
Asta 26 Vas ’19 - 11:10 pm

Džiaugiuosi, kad patiko, ačiū! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų