Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalai

Makaronai su pesto padažu

parašė Asta 19 Vas ’19
Makaronai su pesto padažu

Kai tingu gaminti, o gaminti vis tiek reikia (nes valgyti taip pat reikia), darau visokius šakar-makar. Dažniausiai tiesiog iš to, ką randu šaldytuve. Tokios dienos labai į gera – ištuštėja pamiršti spintelių kampai, atsiranda daugiau vietos šaldytuve, iš pustuščio stiklainėlio išberiama paskutinė sauja moliūgų sėklų, iš blogos lemties išgelbėjamas nedidelis likęs gabalėlis sūrio ir šlakelis grietinėlės. Kai bene kasdien fotografuoji maistą, tokių mažų likučių šio, to ir ano lieka labai dažnai, o maisto švaistymo aš nuoširdžiai nemėgstu. O galų gale, ir pietūs iš tų likučių būna visai nieko sau – ir skanūs, ir kvepiantys pavasariu.

Šie makaronai patiko ne tik man, bet ir Joriui. Nors maistui jis kasdien tampa vis išrankesnis (ir aš neapsimetinėsiu, kad dėl to tyliai kamputyje vis paliūdžiu), ne taip seniai pasiūlyti makaronai vis dar sutinkami šypsena ir pačepsėjimais.

Dar vienas geras dalykas – artėja pavasaris, o kartu su juo ir piknikų sezonas! Dar nesugalvojau, kaip parkuose ir plačiose pievose sugaudysiu tą mažą vijurką, bet kad mes keliausim iškylauti su pietų dėžutėmis, tai tikrai! O pietų dėžutėms tokios makaronų salotos labai tinka.

 Makaronai su pesto padažu

 Makaronai su pesto padažu

 Makaronai su pesto padažu

Makaronai su pesto padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

200 g mėgstamų makaronų
žiupsnio druskos
3 valg. š. pesto padažo
½ stiklinės (60 ml) grietinėlės
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
200 g slyvinių pomidorų
50 g fetos sūrio
saujelės kepintų moliūgų sėklų
šviežių bazilikų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite makaronus pagal gamintojo instrukcijas.
2. Išvirtus makaronus sumaišykite su pesto padažu, grietinėle ir žiupsniu grūstų juodųjų pipirų.
3. Apibarstykite perpus perpjautais slyviniais pomidorais, trupintu fetos sūriu ir saujele kepintų moliūgų sėklų.
4. Papuoškite šviežių bazilikų lapeliais ir patiekite.

 Makaronai su pesto padažu

bazilikaifetagrietinėlėMakaronų patiekalaimoliūgų sėklospestopomidorai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pusryčių keksiukai
kitas įrašas
Graikiško jogurto padažas su žalumynais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

Šiltos bulvių salotos su skumbre

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Falafeliai su Tahini padažu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos suktinukai su morkomis

Makaronų apkepas su tunu

Šakšuka su morkomis

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir...

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

DAUGIAU SPALVŲ // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Pusryčių kruasanai su avokadais, mocarela ir pomidorais

Purūs pusryčių blyneliai

Žaliasis humusas

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Nealkoholinis karštas vynas

Braškinis pieno kokteilis

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų