Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

KARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalai

Makaronai su pesto padažu

parašė Asta 19 Vas ’19
Makaronai su pesto padažu

Kai tingu gaminti, o gaminti vis tiek reikia (nes valgyti taip pat reikia), darau visokius šakar-makar. Dažniausiai tiesiog iš to, ką randu šaldytuve. Tokios dienos labai į gera – ištuštėja pamiršti spintelių kampai, atsiranda daugiau vietos šaldytuve, iš pustuščio stiklainėlio išberiama paskutinė sauja moliūgų sėklų, iš blogos lemties išgelbėjamas nedidelis likęs gabalėlis sūrio ir šlakelis grietinėlės. Kai bene kasdien fotografuoji maistą, tokių mažų likučių šio, to ir ano lieka labai dažnai, o maisto švaistymo aš nuoširdžiai nemėgstu. O galų gale, ir pietūs iš tų likučių būna visai nieko sau – ir skanūs, ir kvepiantys pavasariu.

Šie makaronai patiko ne tik man, bet ir Joriui. Nors maistui jis kasdien tampa vis išrankesnis (ir aš neapsimetinėsiu, kad dėl to tyliai kamputyje vis paliūdžiu), ne taip seniai pasiūlyti makaronai vis dar sutinkami šypsena ir pačepsėjimais.

Dar vienas geras dalykas – artėja pavasaris, o kartu su juo ir piknikų sezonas! Dar nesugalvojau, kaip parkuose ir plačiose pievose sugaudysiu tą mažą vijurką, bet kad mes keliausim iškylauti su pietų dėžutėmis, tai tikrai! O pietų dėžutėms tokios makaronų salotos labai tinka.

 Makaronai su pesto padažu

 Makaronai su pesto padažu

 Makaronai su pesto padažu

Makaronai su pesto padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

200 g mėgstamų makaronų
žiupsnio druskos
3 valg. š. pesto padažo
½ stiklinės (60 ml) grietinėlės
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
200 g slyvinių pomidorų
50 g fetos sūrio
saujelės kepintų moliūgų sėklų
šviežių bazilikų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite makaronus pagal gamintojo instrukcijas.
2. Išvirtus makaronus sumaišykite su pesto padažu, grietinėle ir žiupsniu grūstų juodųjų pipirų.
3. Apibarstykite perpus perpjautais slyviniais pomidorais, trupintu fetos sūriu ir saujele kepintų moliūgų sėklų.
4. Papuoškite šviežių bazilikų lapeliais ir patiekite.

 Makaronai su pesto padažu

bazilikaifetagrietinėlėMakaronų patiekalaimoliūgų sėklospestopomidorai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pusryčių keksiukai
kitas įrašas
Graikiško jogurto padažas su žalumynais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vieno indo barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Grybų ir kopūstų pyragas

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

Varškės blyneliai

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Žaliasis avokadų kokteilis

Šalta juodoji arbata su persikais

Imbierinis sirupas kavai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pyragas su voveraitėmis, brokoliais ir sūriu

MAMOS DIENORAŠTIS // Orkaitėje keptas šamas su pesto...

Žuvis tešloje su keptomis bulvių skiltelėmis (Fish &...

Pomidorų ir rikotos galetė

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Belgiški pusryčių vafliai

Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

Obuoliniai varškėčiai

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22
  • Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

    12 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (265)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (117)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (62)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (245)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (42)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (11)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų