Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Pusryčių keksiukai

parašė Asta 17 Vas ’19
Pusryčių keksiukai

Truputį bijau tai ištarti garsiai – man pabodo avižinė košė. Visada tikėjau ir tikinau kitus (visų pirma savo vyrą, kuriam teko lemtis kas rytą ją valgyti su manimi), kad avižinė košė tikrai nėra nuobodi. Ją galima virti su šimtais skirtingų priedų, tai kaip ji gali nusibosti? Pasirodo, žinokit, gali. Man prireikė… šešių metų. Tiek laiko ją pusryčiams virdavau bene kiekvieną mielą rytą ir tiek laiko man ji buvo labai gardi.

Prieš maždaug metus į mūsų šeimą atėjusi sekmadienio blynų tradicija kuriam laikui prablaškė rytų meniu, bet pastarosiomis savaitėmis savaitgalių ir sekmadienių nebegana – aš noriu visko, tik ne avižinės košės! Todėl darau štai ką – Joriui verdu ją (nes jam dar nespėjo atsibosti, šypt, ir kerta ją su plačiausia šypsena), o sau verdu kiaušinius, tepu sumuštinius, su jogurtu maišau granolą, kepu omletą. Kartais pusryčiams sumanau skirti tiek laiko, kad pasiruošiu juos beveik karališkus – pavyzdžiui, išsikepu keksiukus! Pusryčių keksiukus, lyg mažus omletukus, kuriuos gardinti galima bet kokiais priedais: kepti juos vegetariškus ar nebūtinai; įmaišyti savo mėgstamiausių kruopščiai atrinktų daržovių ar tiesiog čiupti tai, ką rasite šaldytuve.

Skaniausi, žinoma, jie dar šilti. Bet labai geri ir tada, kai atvėsta. Todėl vieną rytą išsikepus visą skardelę (12 keksiukų), kitą rytą pusryčių paruošimas bus toks greitas, kad nė vanduo kavai nespės užvirti. Tobula? Tobula.

Todėl jei ir jums pabodo pusryčiai, kuriuos valgote kas rytą, tiesiog pakeiskite juos – koks tai džiaugsmas! Rinkitės laimingus pusryčius – tuos, su kuriais dieną galėsite pradėti laimingai, su šypsena. O jei tą ir darote, valio, neabejoju, kad kiekviena jūsų diena prasideda lyg maža šventė!

 Pusryčių keksiukai

 Pusryčių keksiukai

Pusryčių keksiukai

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

8 kiaušinių
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio kajeno pipirų
3 valg. š. „Kauno grūdų“ kvietinių miltų
70 g tarkuoto fermentinio sūrio
70 g brokolių žiedynėlių
70 g konservuotų žirnelių ir morkyčių
½ nedidelio svogūno
80 g vytinto kiaulienos kumpio juostelių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą.
2. Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, itališkas žoleles, druską, pipirus, kajeno pipirus ir miltus.
3. Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, smulkiai sukapotus brokolių žiedynėlius, konservuotus žirnelius ir morkytes, labai smulkiai sukapotą svogūną ir nedideliais gabalėliais supjaustytą kumpį.
4. Paruoštas daržoves ir sūrį paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, išteptas lašeliu riebalų (sviesto ar aliejaus). Ant viršaus tolygiai užpilkite kiaušinių plakinį. Pripildykite tik šiek tiek daugiau nei pusę kepimo formelės – kepdami kiaušiniai stipriai plečiasi, todėl kitu atveju jie tiesiog netilps kepimo formelėse.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol keksiukai iškils ir bus iškepę.
6. Galite patiekti iš karto, šiltus, arba galite valgyti atvėsusius, taip pat puikiai tiks įsidėti į pietų dėžutę.
7. Jei valgote šiltus, galite patiekti su šviežiomis salotomis, pavyzdžiui, špinatais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdai“.

 Pusryčių keksiukai

brokoliaikeksiukaikiaušiniaikumpismorkospuryčiaisūrissvogūnasžirneliai
2 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Citrinų pyragas
kitas įrašas
Makaronai su pesto padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais...

Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Česnakinė duona ir česnakinis sviestas

Avižiniai riešutų kremo batonėliai su šokoladu

Keptų saldžiųjų bulvių humusas

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Chia sėklų pudingas su mėlynėmis ir granola

Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų...

Kalėdų salotos su šaltai rūkytu upėtakiu

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Ispaniška bulvių ir čioriso dešros sriuba

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

Halumio, vištienos ir cukinijų iešmeliai

Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

2 komentarai

Keksiukai 24 Vas ’19 - 10:09 pm

Labai skanūs, man patiko receptas, dėkoju. 🙂

Reply
Asta 26 Vas ’19 - 11:10 pm

Džiaugiuosi, kad patiko, ačiū! 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų