Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSumuštiniai

Pusryčių sumuštiniai

parašė Asta 22 Vas ’24
Pusryčių sumuštiniai

Skanūs pusryčiai – svarbi gero ryto dalis. Dar aš juos vadinu „laimingais pusryčiais“ – tokiais, kuriuos valgai ir džiaugiesi. Šie sumuštiniai tikrai yra tarp jų – skanūs, sotūs, gražūs!

Grūdėtoji varškė sumuštiniams suteikia malonaus gaivumo ir nuostabiai dera su lašiša bei kremiškais, gerai sunokusiais avokadais.

Tuo tarpu kiaušiniai mano virtuvėje kepa kasdien – jų, skystu ir ryškiai geltonu tryniu, neatsivalgau ir neketinu atsivalgyti. Derinys su trintais avokadais ir paskrudinta šonine – vienas skaniausių, kurie gali atsidurti ant duonos riekės. Labai rekomenduoju išbandyti!

Pusryčių sumuštiniai

Atsispausdinti

INGREDIENTAI

Sumuštiniams su grūdėtąja varške, avokadais ir lašiša:
2 riekelių mėgstamos duonos
4 valg. š. grūdėtosios varškės
½ avokado
2 riekelių šaltai rūkytos lašišos
lukštentų kanapių sėklų
žiupsnio druskos

Sumuštiniams su avokadais, kiaušiniais ir šonine:
2 riekelių mėgstamos duonos
½ avokado
1 valg. š. citrinos sulčių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
3-4 riekelių šaltai rūkytos šoninės
2 valg. š. tepamojo sūrio
2 kiaušinių
žiupsnio aitriųjų paprikų dribsnių

GAMINIMO EIGA

Sumuštiniai su grūdėtąja varške, avokadais ir lašiša

1. Duonos riekeles aptepkite grūdėtąja varške (grietinėlę prieš tai nukoškite).
2. Ant viršaus dėkite avokado riekeles ir po gabalėlį šaltai rūkytos lašišos.
3. Pagardinkite lukštentomis kanapių sėklomis ir žiupsneliu druskos.

Sumuštiniai su avokadais, kiaušiniais ir šonine

1. Avokadą sutrinkite šakute, pagardinkite šaukštu citrinų sulčių, žiupsniu druskos ir pipirų.
2. Šaltai rūkytos šoninės riekeles paskrudinkite sausoje keptuvėje iki traškumo ir supjaustykite gabalėliais.
3. Duonos riekeles aptepkite tepamuoju sūriu, trintais avokadais.
4. Ant viršaus dėkite skystai keptą kiaušinį ir šoninės traškučius.
5. Pagardinkite grūstais pipirais ir paprikų dribsniais.

0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Balandėlių apkepas
kitas įrašas
Šokoladinis kavos pyragas su kavos kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu

Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

Pernakt brinkinta kokosinė avižinė košė su mangais

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vieno indo barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys...

Tarta su varške ir pomidorais

Rudens salotos su keptu varškės sūriu

Vištienos karbonadai

Vegetariška daržovių lazanija

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Medaus, apelsinų ir baltojo šokolado sūrio tortukai taurėse

Nekeptas citrininis sūrio tortas

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Trupininis pyragas su varške ir uogiene

Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų