Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSumuštiniai

Pusryčių sumuštiniai

parašė Asta 22 Vas ’24
Pusryčių sumuštiniai

Skanūs pusryčiai – svarbi gero ryto dalis. Dar aš juos vadinu „laimingais pusryčiais“ – tokiais, kuriuos valgai ir džiaugiesi. Šie sumuštiniai tikrai yra tarp jų – skanūs, sotūs, gražūs!

Grūdėtoji varškė sumuštiniams suteikia malonaus gaivumo ir nuostabiai dera su lašiša bei kremiškais, gerai sunokusiais avokadais.

Tuo tarpu kiaušiniai mano virtuvėje kepa kasdien – jų, skystu ir ryškiai geltonu tryniu, neatsivalgau ir neketinu atsivalgyti. Derinys su trintais avokadais ir paskrudinta šonine – vienas skaniausių, kurie gali atsidurti ant duonos riekės. Labai rekomenduoju išbandyti!

Pusryčių sumuštiniai

Atsispausdinti

INGREDIENTAI

Sumuštiniams su grūdėtąja varške, avokadais ir lašiša:
2 riekelių mėgstamos duonos
4 valg. š. grūdėtosios varškės
½ avokado
2 riekelių šaltai rūkytos lašišos
lukštentų kanapių sėklų
žiupsnio druskos

Sumuštiniams su avokadais, kiaušiniais ir šonine:
2 riekelių mėgstamos duonos
½ avokado
1 valg. š. citrinos sulčių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
3-4 riekelių šaltai rūkytos šoninės
2 valg. š. tepamojo sūrio
2 kiaušinių
žiupsnio aitriųjų paprikų dribsnių

GAMINIMO EIGA

Sumuštiniai su grūdėtąja varške, avokadais ir lašiša

1. Duonos riekeles aptepkite grūdėtąja varške (grietinėlę prieš tai nukoškite).
2. Ant viršaus dėkite avokado riekeles ir po gabalėlį šaltai rūkytos lašišos.
3. Pagardinkite lukštentomis kanapių sėklomis ir žiupsneliu druskos.

Sumuštiniai su avokadais, kiaušiniais ir šonine

1. Avokadą sutrinkite šakute, pagardinkite šaukštu citrinų sulčių, žiupsniu druskos ir pipirų.
2. Šaltai rūkytos šoninės riekeles paskrudinkite sausoje keptuvėje iki traškumo ir supjaustykite gabalėliais.
3. Duonos riekeles aptepkite tepamuoju sūriu, trintais avokadais.
4. Ant viršaus dėkite skystai keptą kiaušinį ir šoninės traškučius.
5. Pagardinkite grūstais pipirais ir paprikų dribsniais.

0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Balandėlių apkepas
kitas įrašas
Šokoladinis kavos pyragas su kavos kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kepti varškėčiai su bananais ir cinamonu

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

Tiramisu blynų tortukai

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

REKLAMA

GĖRIMAI

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Kreminis airiško viskio likeris

Tiramisu Affogato

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Sausainių kremo sūrio tortas

Sluoksniuotos tešlos žiedeliai su obuoliais

Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

Jogurtiniai keksiukai su šokoladu

Tinginių skruzdėlynas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Prieskoniniai riešutai

Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis...

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų