„Kiek dienų liko iki pavasario, mama?“ – kone kasdien manęs klausia Joris. Plojam katučių kaskart, suskaičiavę ir įsitikinę, kad dar viena mažiau nei buvo likę vakar. Dar septynios, ir perversim kalendorius į pavasarį. O tada laikysim „čiūrikus“, kad ir gamtoje jis sužaliuotų, sužydėtų kuo greičiau.
Jau greit. Pavasaris jau greit.
Galima skaičiuoti dienas, galima užuosti, galima jausti nekantrų spurdėjimą širdy, išsiilgusioj saulės ir šviesos. Pavasaris jau greit, o kartu su juo – daug gerų, gražių dalykų.
Ši pyragą kepiau lyg atsisveikinimo dovaną žiemai. Jis sunkus, drėgnas, sodrus, saldus. Pagardintas juodojo šokolado gabalėliais ir kava, o ant viršaus – švelni maskarponės ir kavos kremo kepurė. Stebuklas, kaip į vieną lėkštelę – į vieną pyrago gabalėlį! – gali sutilpti tiek mylimų skonių. Kavos ir šokolado deriniui esu neabejinga, tad jei paklaustumėt manęs, tai – neišpasakyto skanumo desertas!
Ir jei jau kalbam apie skonį, labai „skani“ man yra ir ši „Alumina“ porceliano indų kolekcija iš „PROMO Cash&Carry”. Pieno baltumo, kakavos rusvumo, šilto pilkšvumo – kiekvienas indas dailiai „ištapytas“, kiekvienas savitas ir skirtingas, o kartu – tobulai derantys ir sukuriantys jaukią, šiltą stalo kompoziciją.
Tiems, kurie mėgsta šokoladą. Tiems, kurie kuria namuose jaukumą. Tiems, kas skonio ir grožio ieško detalėse.
Užsukite į „PROMO Cash&Carry” Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje, kad įsitikintumėte, koks čia laukia indų rojus! Visi indai, stiklinės, stalo įrankiai, kuriuos matote nuotraukose, yra iš ten:
– „Alumina“ porceliano indų kolekcija „Nostalgia“;
– „Sola“ stalo įrankiai „Durban“;
– „Stolzle“ krištolinės taurės „Power“.
Šokoladinis kavos pyragas su kavos kremu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Pyragui:
180 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
4 didelių kiaušinių
1 arb. š. vanilės pastos
1 stiklinės (250 g) riebios grietinės
¼ stiklinės (62 g) vėsios stiprios paruoštos kavos
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. sodos
žiupsnio druskos
½ stiklinės (65 g) kakavos miltelių
100 g juodojo šokolado
Kavos kremui:
250 g maskarponės sūrio
1 valg. š. tirpios kavos miltelių
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
Papuošti:
gabalėlio šokolado
skrudintų lazdynų riešutų
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite pyragą. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo formos (22 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.
2. Sviestą, cukrų ir rudąjį cukrų elektriniu plaktuvu plakite apie 5 minutes iki purumo. Po vieną įplakite kiaušinius. Sudėkite vanilės pastą, grietinę, supilkite atvėsusią kavą. Dar kartą išplakite.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir kakavą. Mišinį suberkite į produktų plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Įmaišykite smulkiai supjaustytus šokolado gabalėlius.
5. Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo formą, viršų išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių, kol pyragas gražiai pakils ir bus iškepęs. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkišus ir ištraukus iš pyrago centro, jis turi būti beveik švarus, apsivėlęs tik keliais drėgnais biskvito gabalėliais.
6. Pyragą atvėsinkite.
7. Paruoškite kremą. Maskarponę, tirpią kavą, miltelinį cukrų ir vanilę trumpai išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
8. Toliau plakdami, lėtai supilkite grietinėlę. Padidinkite plakimo greitį ir plakite, kol susiformuos lengvos, formą laikančios kremo putos. Neperplakite.
9. Patiekite. Atvėsusį pyragą aptepkite kremu. Viršų apiberkite smulkintu šokoladu ir lazdynų riešutais.
10. Pjaustykite gabalėliais ir ragaukite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry