Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Pyragas su karameliniu obuolių sluoksniu

parašė Asta 14 Spa ’10
Pyragas su karameliniu obuolių sluoksniu

Kai kalba pasisuka apie saldumynus, aš nebūnu baisiai išranki. Šokoladiniai gardėsiai, jaukūs sausainėliai, širdį džiuginantys gabalėliai pyrago ar mažučiai nuodėmingi saldainėliai – aš juos visus tiesiog dievinu. Kartais susimąstau, kas man svarbiau ir mieliau – ar pats gaminimo procesas, kūrimas ar… rezultato naikinimas, šalimais pasidėjus linksmą puslitrinį puodelį kavos? Dievaži, kartais būnu bepasimetanti, bet vis tiek neabejoju, kad šių dviejų dalykų suma man atneša beprotišką malonumą!
Dar man be galo be krašto patinka rinktis receptus į savo neišsiamamą lobyną. Ir visiškai nesvarbu, kad dalies aš jų tikriausiai niekad ir neišbandysiu, bet koks kaifas yra žiūrėti į tas nuostabiai gardžias nuotraukas, skaityti stulbinamai skaniai skambančius receptus ir įsivaizduoti save ten, kitoje ekrano pusėje, šalia viliojančios lėkštelės… Visa diena taip gali praeiti ir tada – mirkt mirkt –pabundi iš transo. Skanaus transo.

Prieš kelias dienas prisirankiojau kelias dešimtis biskočių receptų, bet jie dar laukia savo eilės – niekaip neprisiruošiu. Dar turiu didžiulius glėbius įvairiausių brownie receptų, bet reikia bent mažutės pertraukėlės nuo šokoladoooo…  Ir dar turiu maišą obuolių, liūdinčių virtuvėje ir laukiančių, kada ir kas juos išgelbės iš tos gąsdinančios tragiškos ateities, žiūrinčios į rausvus jų žandukus. Aš!

Pyragas su obuoliais ir karameliniu sluoksniu. Purus, saikingai drėgnas, su traškiu paviršiumi. Dedam pliusą ir dalinamės receptu? Taip!


Skonis: 8/10. Asmeniškai aš esu mėgėja drėgnesnių obuolių pyragų, kur daug obuolių ir mažai tešlos. Šitą pasirinkau dėl „Rududu“, dėl kurio esu lengvai pamišusi, tačiau man labiau patiktų, jei pats tešlos sluoksnis būtų kiek plonesnis. Bent čiut čiut. Va tada būtų idealu! O dabar? Dabar skanu 🙂 Ir tikrai verta dėmesio, jei jums patinka biskvitiniai pyragai, neišradinėjant jokių „dviračių“. Tada jums patiks, tikrai patiks 😉

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? žurnale „Moters savaitgalio virtuvė. Rudens gėrybės”, 2010, Nr.9

Pyragas su karameliniu obuolių sluoksniu

Atsispausdinti
Porcijos: 20 gabalėlių Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 60-70 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
250 g cukraus
250 g sviesto, kambario temperatūros
keli lašai vanilės esencijos
3 kiaušiniai
300 g miltų
žiupsnelis druskos
1 arb.š. kepimo miltelių
5 valg.š. pieno

2 dideli obuoliai
1 skardinė „Rududu”

Trupiniams:
200 g miltų
120 g sviesto, šalto
100 g cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Kepimo indą (30 x 20 cm. dydžio) iškloti kepimo popieriumi.
2. Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo.
3. Supilti vanilės esenciją.
4. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
5. Suberti miltus, sumaišytus su druska ir kepimo milteliais.
6. Supilti pieną ir išmaišyti iki vientisos masės.
7. Paruoštą tešlą sukrėsti į kepimo indą.
8. Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais, ir sumaišyti su skardine „Rududu”.
9. „Karamelinę” masę lygiu sluoksniu paskleisti ant į formą supiltos tešlos.
10. Trupiniams miltus sumaišyti su cukrumi, sudėti kubeliais pjaustytą sviestą; trinti tarp pirštų tol, kol susidarys smulkūs trupiniai.
11. Trupinius užbarstyti ant „karamelinės” masės.
12. Kepti iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60 – 70 minučių (nors originaliame recepte nurodytas kepimo laikas – vos 35 – 40 minučių).

obuoliaipyragasrududusaldumynaivanilė
21 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Apelsininiai sausainiai
kitas įrašas
Grybų ir kopūstų pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Jogurtiniai braškių ir bananų ledai

Trupiniuotis su obuoliais

Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

Rikotos vafliai su šilauogėmis

Baklavos sūrio pyragas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladiniai saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su pistacijomis

Moliūginiai keksiukai „Trick or Treat”

Spalvingieji Pepparkakor arba Meduolinės Kalėdos

Pavlova su citrinų kremu ir avietėmis

Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

Pikantiški krepšeliai su tepamuoju sūriu ir lašiša

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

Takai su kepta kiauliena

Kakavinė avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

21 komentarai

Indre 14 Spa ’10 - 10:42 pm

Och koks nuostabus!

Reply
Asta 17 Spa ’10 - 12:47 pm

Dėkui, Indre :))

Reply
Asta 14 Spa ’10 - 10:57 pm

mmmmm
ir kaip bebutu gaila, vyras smalizius suvalge paskutini Rududu. reiks laukti lauktuviu is Lietuvos, kol kas nors atveš… ech… o sitaip skaniai atrodo

Reply
Asta 17 Spa ’10 - 12:48 pm

Asta, nors aš to nepraktikuoju, bet vietoj Rududu galima naudoti virtą kondensuotą pieną… o gal ir šito gėrio pas jus nėra? 🙂
Ech, na nepabėgs pyragas, tikrai kada nors bus proga išbandyti – linkiu, kad ateitų ji greičiau 😉

Reply
Insolente. 14 Spa ’10 - 11:33 pm

Spaudžiu patinka. Tiek įžangai, tiek receptui. Dar nuotraukoms. Ir tam puodeliui. Ir staltiesei, ir lėkštei.

Reply
Asta 17 Spa ’10 - 12:50 pm

Ačiū, Insolente 🙂
Va, bent kas supranta šitų indų grožį! Aš juos pamačiau ir įsimylėjau, bet nedaug kas tą mano meilę iki dabar supranta :))

Reply
Ineta 15 Spa ’10 - 8:08 am

Įsikėliau šį pyragą į laukiančiųjų eilę:D Tikiuosi bus išbandytas:)

Reply
Asta 17 Spa ’10 - 12:50 pm

Ineta, jei bus – tuomet skanaus, tikiuos, jog patiks 😉

Reply
Monika 16 Spa ’10 - 4:46 pm

Jau produktų pirsipirkau (gaila neišdegė pplanas šiam savaitgaliui su burokėlių-vištienos pyragu, bet v plane budet ;D) tik orkaitė atsilaisvins – eisiu kept.. MMmm

Reply
Asta 17 Spa ’10 - 12:51 pm

Monika, džiaugiuosi, kad išbandei 🙂 Na, ir kaip patiko? 🙂

Reply
Monika 17 Spa ’10 - 5:51 pm

Oj, Astut, žinok taip puikiai, kad pusryčiams beliko tik pusė 🙂 Tik aš kepiau apie 50 minučių, gal net mažiau, puikiai iškepė, nepridegė niekas. Skonis nuostabus. A, tiesa, dar naudojau migdolinę esenciją vietoj vanilės, kažkaip pagalvojau, kad bus įdomiau ir, man rodos, neapsirikau, nuostabiai dera tas migdolų kvapas su obuoliais ir rududu, tik kad obuolių gal vos vos daugiau reikėjo.. Bet aš tai rašau 10 balų šitam 🙂

Reply
Asta 18 Spa ’10 - 11:29 pm

Monika, labai laaabai džiaugiuos, kad taip patiko, net dešimčiai balų! :)) Aš ir sakau, tas vertinimas balais toks subjektyvus dalykas… :)) Ir, beje, labai šaunūs tavo pakoregavimai, neabejoju, kad migdolų esencija čia puikiai tiko 🙂

Reply
Jovita 18 Spa ’10 - 10:00 pm

Nu ka gi, isbandziau. Dabar sedziu ir skanauju su arbatele. Tikras skanumelis, niami niami 🙂 Aciu uz puiku receptuka;) irasysiu i savo receptu knygele 🙂

Reply
Asta 18 Spa ’10 - 11:30 pm

Jovita, nėra už ką, tai tau ačiū, kad susiviliojai ir išbandei 🙂 Skanaus! :))

Reply
Rasa 20 Spa ’10 - 5:34 pm

siandien kepiau si pyraga, minkstutus, saldutis, tiesiog nuostabus, 10 balu 🙂

tik va gal virsutine plutele galetu buti truputi minkstesne….

Reply
Asta 20 Spa ’10 - 8:36 pm

Rasa, kaip džiugu :))
O viršutinė plutelė – tai juk trupinukui, jie visada tokie traškiai kietoki būna, bet man tai kaip tik patinka. Aišku, čia jau pagal kiekvieno skonį 🙂

Reply
Rasa 20 Spa ’10 - 9:56 pm

buvo sveciuose anyta tai ir isgyre pyraga, nuostabus, visiems siulau ismeginti 🙂

Reply
Monika 4 Lap ’10 - 9:10 pm

Vat vat, aš ir močiutės gimtadienio proga iškepiau vakare tą pyragą, o kitą dieną jo jau neliko nesulaukus dienos vidurio..

Reply
Asta 4 Lap ’10 - 11:04 pm

Labai puikios naujienos, džiaugiuosi tokia pyrago sėkme! :))

Gabriele 4 Geg ’14 - 7:24 pm

Mmm siandien kepiau mamai, mamos dienos proga, tai kaip patiko tikrai labai skanus, minkstas biskvitas ir tas trapus karamelinis virsus tobula!:) tik kita kart dar pridesiu riesutuku i tesla truko 🙂

Reply
Asta 8 Geg ’14 - 11:30 am

Gabriele, labai džiaugiuosi, kad pyragas patiko ir Mamos dieną paminėjote skaniai 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (681)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų