Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Pyragas su karameliniu obuolių sluoksniu

parašė Asta 14 Spa ’10
Pyragas su karameliniu obuolių sluoksniu

Kai kalba pasisuka apie saldumynus, aš nebūnu baisiai išranki. Šokoladiniai gardėsiai, jaukūs sausainėliai, širdį džiuginantys gabalėliai pyrago ar mažučiai nuodėmingi saldainėliai – aš juos visus tiesiog dievinu. Kartais susimąstau, kas man svarbiau ir mieliau – ar pats gaminimo procesas, kūrimas ar… rezultato naikinimas, šalimais pasidėjus linksmą puslitrinį puodelį kavos? Dievaži, kartais būnu bepasimetanti, bet vis tiek neabejoju, kad šių dviejų dalykų suma man atneša beprotišką malonumą!
Dar man be galo be krašto patinka rinktis receptus į savo neišsiamamą lobyną. Ir visiškai nesvarbu, kad dalies aš jų tikriausiai niekad ir neišbandysiu, bet koks kaifas yra žiūrėti į tas nuostabiai gardžias nuotraukas, skaityti stulbinamai skaniai skambančius receptus ir įsivaizduoti save ten, kitoje ekrano pusėje, šalia viliojančios lėkštelės… Visa diena taip gali praeiti ir tada – mirkt mirkt –pabundi iš transo. Skanaus transo.

Prieš kelias dienas prisirankiojau kelias dešimtis biskočių receptų, bet jie dar laukia savo eilės – niekaip neprisiruošiu. Dar turiu didžiulius glėbius įvairiausių brownie receptų, bet reikia bent mažutės pertraukėlės nuo šokoladoooo…  Ir dar turiu maišą obuolių, liūdinčių virtuvėje ir laukiančių, kada ir kas juos išgelbės iš tos gąsdinančios tragiškos ateities, žiūrinčios į rausvus jų žandukus. Aš!

Pyragas su obuoliais ir karameliniu sluoksniu. Purus, saikingai drėgnas, su traškiu paviršiumi. Dedam pliusą ir dalinamės receptu? Taip!


Skonis: 8/10. Asmeniškai aš esu mėgėja drėgnesnių obuolių pyragų, kur daug obuolių ir mažai tešlos. Šitą pasirinkau dėl „Rududu“, dėl kurio esu lengvai pamišusi, tačiau man labiau patiktų, jei pats tešlos sluoksnis būtų kiek plonesnis. Bent čiut čiut. Va tada būtų idealu! O dabar? Dabar skanu 🙂 Ir tikrai verta dėmesio, jei jums patinka biskvitiniai pyragai, neišradinėjant jokių „dviračių“. Tada jums patiks, tikrai patiks 😉

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? žurnale „Moters savaitgalio virtuvė. Rudens gėrybės”, 2010, Nr.9

Pyragas su karameliniu obuolių sluoksniu

Atsispausdinti
Porcijos: 20 gabalėlių Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 60-70 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
250 g cukraus
250 g sviesto, kambario temperatūros
keli lašai vanilės esencijos
3 kiaušiniai
300 g miltų
žiupsnelis druskos
1 arb.š. kepimo miltelių
5 valg.š. pieno

2 dideli obuoliai
1 skardinė „Rududu”

Trupiniams:
200 g miltų
120 g sviesto, šalto
100 g cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Kepimo indą (30 x 20 cm. dydžio) iškloti kepimo popieriumi.
2. Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo.
3. Supilti vanilės esenciją.
4. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
5. Suberti miltus, sumaišytus su druska ir kepimo milteliais.
6. Supilti pieną ir išmaišyti iki vientisos masės.
7. Paruoštą tešlą sukrėsti į kepimo indą.
8. Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais, ir sumaišyti su skardine „Rududu”.
9. „Karamelinę” masę lygiu sluoksniu paskleisti ant į formą supiltos tešlos.
10. Trupiniams miltus sumaišyti su cukrumi, sudėti kubeliais pjaustytą sviestą; trinti tarp pirštų tol, kol susidarys smulkūs trupiniai.
11. Trupinius užbarstyti ant „karamelinės” masės.
12. Kepti iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60 – 70 minučių (nors originaliame recepte nurodytas kepimo laikas – vos 35 – 40 minučių).

obuoliaipyragasrududusaldumynaivanilė
21 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Apelsininiai sausainiai
kitas įrašas
Grybų ir kopūstų pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

MAMOS DIENORAŠTIS // Bananų duona su varškės įdaru

Pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Šokoladiniai, riešutiniai ir kokosiniai kvadratėliai su kreminio sūrio...

Moliūgų tyrė

Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

Migdolinis obuolių ir varškės pyragas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Juodai balti keksiukai

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

Obuolių pyragas su maskarpone

Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

Apelsininiai sausainiai

Cukriniai suktinukai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Avižinė košė su morkomis ir topinambais

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Chia) ir...

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Česnakiniai sūrio krekeriai su morkų humusu

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

21 komentarai

Indre 14 Spa ’10 - 10:42 pm

Och koks nuostabus!

Reply
Asta 17 Spa ’10 - 12:47 pm

Dėkui, Indre :))

Reply
Asta 14 Spa ’10 - 10:57 pm

mmmmm
ir kaip bebutu gaila, vyras smalizius suvalge paskutini Rududu. reiks laukti lauktuviu is Lietuvos, kol kas nors atveš… ech… o sitaip skaniai atrodo

Reply
Asta 17 Spa ’10 - 12:48 pm

Asta, nors aš to nepraktikuoju, bet vietoj Rududu galima naudoti virtą kondensuotą pieną… o gal ir šito gėrio pas jus nėra? 🙂
Ech, na nepabėgs pyragas, tikrai kada nors bus proga išbandyti – linkiu, kad ateitų ji greičiau 😉

Reply
Insolente. 14 Spa ’10 - 11:33 pm

Spaudžiu patinka. Tiek įžangai, tiek receptui. Dar nuotraukoms. Ir tam puodeliui. Ir staltiesei, ir lėkštei.

Reply
Asta 17 Spa ’10 - 12:50 pm

Ačiū, Insolente 🙂
Va, bent kas supranta šitų indų grožį! Aš juos pamačiau ir įsimylėjau, bet nedaug kas tą mano meilę iki dabar supranta :))

Reply
Ineta 15 Spa ’10 - 8:08 am

Įsikėliau šį pyragą į laukiančiųjų eilę:D Tikiuosi bus išbandytas:)

Reply
Asta 17 Spa ’10 - 12:50 pm

Ineta, jei bus – tuomet skanaus, tikiuos, jog patiks 😉

Reply
Monika 16 Spa ’10 - 4:46 pm

Jau produktų pirsipirkau (gaila neišdegė pplanas šiam savaitgaliui su burokėlių-vištienos pyragu, bet v plane budet ;D) tik orkaitė atsilaisvins – eisiu kept.. MMmm

Reply
Asta 17 Spa ’10 - 12:51 pm

Monika, džiaugiuosi, kad išbandei 🙂 Na, ir kaip patiko? 🙂

Reply
Monika 17 Spa ’10 - 5:51 pm

Oj, Astut, žinok taip puikiai, kad pusryčiams beliko tik pusė 🙂 Tik aš kepiau apie 50 minučių, gal net mažiau, puikiai iškepė, nepridegė niekas. Skonis nuostabus. A, tiesa, dar naudojau migdolinę esenciją vietoj vanilės, kažkaip pagalvojau, kad bus įdomiau ir, man rodos, neapsirikau, nuostabiai dera tas migdolų kvapas su obuoliais ir rududu, tik kad obuolių gal vos vos daugiau reikėjo.. Bet aš tai rašau 10 balų šitam 🙂

Reply
Asta 18 Spa ’10 - 11:29 pm

Monika, labai laaabai džiaugiuos, kad taip patiko, net dešimčiai balų! :)) Aš ir sakau, tas vertinimas balais toks subjektyvus dalykas… :)) Ir, beje, labai šaunūs tavo pakoregavimai, neabejoju, kad migdolų esencija čia puikiai tiko 🙂

Reply
Jovita 18 Spa ’10 - 10:00 pm

Nu ka gi, isbandziau. Dabar sedziu ir skanauju su arbatele. Tikras skanumelis, niami niami 🙂 Aciu uz puiku receptuka;) irasysiu i savo receptu knygele 🙂

Reply
Asta 18 Spa ’10 - 11:30 pm

Jovita, nėra už ką, tai tau ačiū, kad susiviliojai ir išbandei 🙂 Skanaus! :))

Reply
Rasa 20 Spa ’10 - 5:34 pm

siandien kepiau si pyraga, minkstutus, saldutis, tiesiog nuostabus, 10 balu 🙂

tik va gal virsutine plutele galetu buti truputi minkstesne….

Reply
Asta 20 Spa ’10 - 8:36 pm

Rasa, kaip džiugu :))
O viršutinė plutelė – tai juk trupinukui, jie visada tokie traškiai kietoki būna, bet man tai kaip tik patinka. Aišku, čia jau pagal kiekvieno skonį 🙂

Reply
Rasa 20 Spa ’10 - 9:56 pm

buvo sveciuose anyta tai ir isgyre pyraga, nuostabus, visiems siulau ismeginti 🙂

Reply
Monika 4 Lap ’10 - 9:10 pm

Vat vat, aš ir močiutės gimtadienio proga iškepiau vakare tą pyragą, o kitą dieną jo jau neliko nesulaukus dienos vidurio..

Reply
Asta 4 Lap ’10 - 11:04 pm

Labai puikios naujienos, džiaugiuosi tokia pyrago sėkme! :))

Gabriele 4 Geg ’14 - 7:24 pm

Mmm siandien kepiau mamai, mamos dienos proga, tai kaip patiko tikrai labai skanus, minkstas biskvitas ir tas trapus karamelinis virsus tobula!:) tik kita kart dar pridesiu riesutuku i tesla truko 🙂

Reply
Asta 8 Geg ’14 - 11:30 am

Gabriele, labai džiaugiuosi, kad pyragas patiko ir Mamos dieną paminėjote skaniai 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 5

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10
  • 6

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23
  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23
  • Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

    26 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (270)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (136)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų