Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragėliaiSALDUMYNAI

Pyragėliai su obuoliais

parašė Asta 21 Rgs ’09

Skonis: 8,5/10. Tikrai skanus paįvairinimas, kai kepinių su obuoliais vis norisi, o pyragai/sausainiai/keksiukai jau šiek tiek pabodę. Be to, turint paklusnias rankas ir netingint pažaisti su tešla (mano nuotraukoje matomam rezultatui tai netaikoma), galimagauti labai puošnius ir orginalius pyragėlius, papuošiančius stalą gal net labiau nei pyragai 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Impossible is nothing

Obuoliai tešloje

Pyragėliai su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 8 pyragėliai Paruošimo laikas: 30 min. + 30 min. tešlos šaldymas Gaminimo laikas: 30-40 min.

INGREDIENTAI

8 vidutinio dydžio obuoliai
8 arb.š. cukraus
4 arb.š. cinamono

Tešlai:
450 g miltų
žiupsnelis druskos
5 valg.š. cukraus
250 g sviesto
1/2 ar mažiau puodelio vandens

GAMINIMO EIGA

Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska, sudėti mažais gabaliukais supjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų ir susidarys trupiniai. Supilti vandenį ir tešlą gerai išminkyti. Įdėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Įdarui cinamoną sumaišyti su cukrumi. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius.
Atšaldytą tešlą padalinti į aštuonias dalis. Kiekvieną iškočioti, dėti ant jos obuolį, jo vidų pripildyti cukraus ir cinamono mišiniu, ir apgaubti tešla. Jei tešlos šiek tiek per daug, galima suformuoti papuošimus – lapelius, kotelį.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 40 min., priklausomai nuo obuolių dydžio ir rūšies.

cinamonasobuoliaipyragassaldumynaisausainiai
2 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pyragas „Obuolių ruduo”
kitas įrašas
Keksiukai su šokolado gabalėliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės tortas su braškėmis ir bananais

Karameliniai kvadratėliai

Meduolių desertas su bananais

Mangų ir kokosų semifreddo

Obuolių pyragas su morengo plutele

Saldus vyniotinis su Nutella ir lazdyno riešutais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Sumuštiniai su žuvimi

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Halumio, vištienos ir cukinijų iešmeliai

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Virtų bulvių blynai su sūriu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kalėdinė šokoladinė tarta

Sluoksniuotos tešlos galetė su obuoliais, migdolais ir ledais

Saldus vyniotinis su Nutella ir lazdyno riešutais

Cinamoniniai čiurų („churros“) vafliai

Karameliniai kreminio sūrio desertai stiklainėliuose

Naminiai „Oreos” sausainiai

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis kokteilis su persikais

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

2 komentarai

oxiuke 4 Lap ’09 - 5:42 pm

kazkokie nedakepe atrodo

Reply
Asta 4 Lap ’09 - 6:02 pm

Oxiuke, užtikrinu, kad dakepę 😀 Tokio plonumo tešla sunkiai neiškeptų orkaitėj per 40 minučių, viena, o antra, jei dėl spalvos, tai čia dar su senuoju niekam tikusiu fotiku daryta nuotrauka, todėl spalvomis neverta pasikliauti 100 procentų 🙂
Va kad suformuoti negražiai ir sunkiai obuolius primena, tai sutikčiau… 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais

    5 Lap ’23
  • 5

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (694)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų