Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Rudeniniai sausainiai

parašė Asta 6 Spa ’13
Rudeniniai sausainiai

Ką gi, į mano gyvenimą tikrai veržiasi ruduo. Vėsus, vėjuotas, nubarstytas pageltusiais lapais. Kartais neatsispiriu ir pakeliu kokį ryškų margaspalvį nuo tako. Kartais, bevaikščiodama parke, pamažu susirenku visą puokštelę.

Šis mano ruduo – ramus ir šiek tiek kitoks. Vien todėl, kad nebambu kiekviena pasitaikiusia proga, kad šalta, lyja ar anksti temsta. Nesakau, kad man tai patinka; visada labiau mylėjau ir mylėsiu žaliuojantį pavasarį ar saulėtą vasarą. Bet gal, metams bėgant, pagaliau išmokstu pamatyti gražius ir gerus dalykus visame kame. Kaip ir tą rudeninių lapų puokštę – paprastas dalykas, bet štai, įsimerk į vazelę, pasistatyk ant stalo ir iškart aplink atsiras daugiau spalvų. Kai skaitau tinklaraščius ar knygas, kai žiūriu TV laidas ar esu būry žmonių, žaviuosi jais, tais žmonėmis. Jų mokėjimu džiaugtis smulkmenomis ir dienas leisti su šypsena, kad ir koks oras už lango. Kartais paslapčia tikiuosi, kad aš irgi vieną dieną būsiu tokia. Sakau sau, kad viskas ateina su laiku. Su laiku keičiasi visi žmonės, keičiuosi ir aš, taigi, turiu teisę turėti viltį, jog po dešimties metų būsiu tokia, kokia norėčiau būti. Juk vienaip ar kitaip… viskas priklauso tik nuo mūsų pačių.

Šis mano ruduo – ramus ir paprastas. Kvepiantis jaukiais obuolių pyragais. Su daug puodelių juodos arbatos, pagardintos puse šaukštelio medaus. Su knygomis vakarais, įsisupus į minkštą chalatą ir įkritus į pagalves. Su daugiau nei paprastai veiklos, judėjimo, mažų darbelių. Ir su tyliais pasvajojimais apie žiemos šventes…

Savaitgaliai rudenį irgi tampa kažkokie kitokie. Be jokios sąžinės graužaties lovoje leidžiu sau vartytis bent valandėle ilgiau nei paprastai. Atrodo, niekur nebereikia skubėti. Priešingai, norisi sulėtinti tempą ir leisti sau mėgautis. Pavyzdžiui, pusryčiams išsivirti ne dubenėlį košės, o išsikepti pyragą. Arba skardą sausainių. O paskui, vis dar suveltais plaukais ir lindint šiltoje pižamoje, užsiplikyti puodelį arbatos ir krimsti juos vieną po kito. Jaukiai jaukiai.

Skonis: 10/10. Kvepiantys cinamonu ir jaukiomis rudens popietėmis. Ne per saldūs ir maloniai trapūs. Labai skanūs.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Cooking Melangery

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Rudeniniai sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: apie 50 mažų sausainių Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 10-12 min.

INGREDIENTAI

2 ¼ puodelio (315 g) miltų
1/3 puodelio (65 g) cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. cinamono
3 valg. š. medaus
¼ puodelio vandens
½ arb. š. romo ekstrakto
115 g sviesto, tirpinto

GAMINIMO EIGA

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Supilkite medų, vandenį, romą ir tirpintą sviestą. Išmaišykite ir išminkykite tešlą. Jei matote, kad tešla pernelyg biri, įpilkite dar šaukštą ar porą šaukštų vandens, kol ji taps minkoma.

Išminkytą tešlą padalinkite į dvi dalis. Perkelkite ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Iškočiokite iki maždaug 0,5 – 0,7 cm storio. Medžio lapo formos sausainio formele išspauskite sausainius ir perkelkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Dantų krapštuku, mediniu pagaliuku ar šakutės dantukais „dekoruokite“ sausainius – išpieškite linijas.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių, kol gražiai patamsės. Karšti sausainiai bus minkšti, todėl palikite juos atvėsti ir sutvirtėti.

cinamonasmedussaldumynaisausainiai
12 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė
kitas įrašas
Avižiniai sausainiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Desertiniai varškės sūreliai su želė gabalėliais

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

Kepėjai be stabdžių: Piece montée (Croquembouche)

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Cinamoninių bandelių sūrio pyragas

Karameliniai kreminio sūrio desertai stiklainėliuose

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Trijų sūrių lazanija su špinatais

Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

Kugelis su vištų sparneliais

Rupių miltų tarta su grybais

Bulvių ir menkės paplotėliai

Tortilijų suktinukai su vištiena

REKLAMA

SALDUMYNAI

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

Riešutinis brownie su kreminiu varškės sluoksneliu

ŽMONĖS YRA DOVANA // Karamelinis maskarponės tortas

Ledų „sumuštiniai“

Mielinė pynė su kreminiu sūriu ir aguonomis

Citrinų tarta su mėlynėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Nealkoholinė Helovyno sangrija

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

12 komentarai

Vaida 6 Spa ’13 - 5:30 pm

Gaminau. Tikrai puikūs, tik ar nereikėtų cukraus atskirai ištirpinti? Nes paskui jis neištirpsta:). Ir kepti, man reikėjo ilgiau nei parašyta, nes kai kepiau 10 min, gavosi gana minkšti ir net atvėsinus nesukietėjo, antra partija, kurią kepiau ilgiau gavosi traškesnė:)

Reply
Asta 11 Spa ’13 - 6:05 am

Vaida, kepimo trukmę reikėtų pasireguliuoti pagal savo orkaitę, nes ne visos jos kepa vienodai; tuo įsitikinau jau daug kartų 🙂 O dėl cukraus, galima jį išplakti su sviestu, kol ištirps, jei tik norisi 😉

Reply
dovile 6 Spa ’13 - 10:07 pm

laba diena, o kokioje temperaturoje kepti?

Reply
dovile 6 Spa ’13 - 10:07 pm

neatidziai paskaiciau.atsiprasau

Reply
Asta 11 Spa ’13 - 6:05 am

Nieko tokio, Dovile 😉 Skanių sausainių!

Reply
Bri @ Tasty Art 7 Spa ’13 - 12:33 pm

Kaip tik neseniai Pinterest’e issisaugojau ‘Whole Wheat Maple Graham Cookies’. Labai fainai atrodo! Bet, žiūriu, klevų sirupo nedėjai? Aš tai su juo tik blynelius valgius esu, dažniausiai paprasta sirupą naudoju. Mm, beja, man atrodo, kad tu jau moki džiaugtis smulkmenomis. Trust me, žmogus, kuris nemokam džiaugtis smulkmenomis taip gražiai sausainių ant servetėlių neišdeliotų, apibarstydamas rudeniniais lapais 😉

Reply
Asta 11 Spa ’13 - 6:09 am

O, Bri, kokia tu miela, tikrai 🙂 Ačiū 🙂 Tu, beje, neabejotinai esi vienas iš tų žmonių, kurie spinduliuoja geras emocijas, gyvenimo džiaugsmą; toks, iš kurių norisi mokytis ir į kuriuos lygiuotis 🙂

Klevų sirupą pakeičiau skystu medumi; nors ir ne visai sąžininga, bet tiko puikiai ir sausainiai gavos gardūs 🙂

Reply
levandina 21 Kov ’14 - 8:33 am

Paprastuciai ir labai skanus 🙂 tik man kazkaip nuo formos ir skonis skyresi, kai raides dariau buvo skaniau nei kai apskritimus. Bet jau labai greit turesiu ir formeles sausainiams :))))

Reply
Asta 26 Kov ’14 - 9:48 am

Labai keista, kad skonis skyrėsi nuo formos, nebent tų formų dydžiai ir storiai skyrėsi, tada tikrai taip gali būti 🙂

Reply
Jolanta 25 Spa ’16 - 6:10 am

Sitie sausainukai, kaip tik tobulai tiktu, dukrai rytoj nusinesti i rudenelio svente. tik kur gauti tokiu formeliu? :/

Reply
Rūta 19 Sau ’18 - 2:00 pm

Sveiki, Asta,

Ketinu bandyti šiuos sausainėlius ir turiu klausimą. Tokių gražių formelių, deja, žinoma neturiu, bet gal galite parašyti apytiklsiai kokio jos dydžio, centimetrais? kad išpjaučiau panašaus dydžio sausainėlius 🙂

Iš anksto dėkoju!

Reply
Asta 22 Sau ’18 - 6:46 pm

Sveiki, Rūta, iš tiesų galite išpjauti įvairaus norimo dydžio sausainėlius 🙂 Šiuo metu neturiu galimybės tiksliai pamatuoti, bet šių mano formelių dydis – apie 4×3 cm. Labai mažučiai šie lapeliai 🙂

Reply

Komentuoti: Vaida Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų